Διαφήμιση
Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017 10:56

TW Audio στην Lanxess Arena

Η ιστορία της μεγαλύτερης αρένας hockey στον κόσμο , εκτός ΗΠΑ, ξεκίνησε το 1998 την Κολωνία με την ονομασία “Kölnarena”. Το 2008 μετονομάστηκε σε Lanxess Arena, ενώ σήμερα η Lanxess Arena της Κολωνίας βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας με τις «Top 200 Arena Venues Worldwide Ticket Sales».
Η εν λόγω αρένα χτίστηκε μεταξύ 1996 και 1998 και εξοπλίστηκε με ένα state of the art ηχητικό σύστημα για τα δεδομένα της εποχής.
Από τότε όμως άλλαξαν αρκετά δεδομένα, καθώς οι θεατές έχουν μεγαλύτερες πλέον απαιτήσεις από το ηχητικό σύστημα του σταδίου, οι απαιτήσεις των τεχνικών και του εκάστοτε management είναι επίσης αυξημένες σε επίπεδο ευελιξίας, ενώ απαιτείται καλύτερη καταληπτότητα και κάλυψη της κάθε θέσης στο στάδιο.

Κάπως έτσι, οι αρμόδιοι της Lanxess Arena αποφάσισαν να αντικαταστήσουν το υπάρχων σύστημα με ένα νέο που να ανταποκρίνεται στις παραπάνω απαιτήσεις και όχι μόνο. Η αρμόδιοι του χώρου, προεξάχοντος του Michael Häck, του in-house sound engineer του χώρου εδώ και πολλά χρόνια, ξεκίνησαν την σχετική έρευνα μεταξύ των διαθέσιμων συστημάτων της αγοράς και η τελική τους επιλογή μετά από πολλά demos και ακουστικές δοκιμές, ήταν η ΤW AUDiO. Επιλέχθηκε λοιπόν ένας συνδυασμός από VERA36 και  VERA S33 subwoofer που επιλέθχηκαν ως main σύστημα που πλαισίωσε το τεράστιο video cube που είναι αναρτημένο στο κέντρο της αρένας. Το σύστημα του χώρου συμπληρώνεται από καμπίνες T24N για το χώρο του γηπέδου και τα stands.

Οσον αφορά τη διασυνδεσιμότητα και την καλωδίωση όλη η κατασκευή συμπληρώθηκε από οπτικές ίνες, network technology και αντίστοιχους ενισχυτές. Γι αυτό επιλέχθηκε ένας από τους leaders της αγοράς στον τομέα του network controlled audio transmission: η Biamp. Στην TW AUDiO έχουν ήδη ‘γράψει’ dedicated presets χρησιμοποιώντας τον Tesira Server. 16 Lab.gruppen D-series amps βασισμένοι στην τεχνολογία Tesira έχουν εγκατασταθεί στην αρένα της Κολωνίας.Επίσης το πρόγραμμα ακουστικής προσομοίωσης που χρησιμοποιήθηκε ήταν το Ease 4.4 & Ease Focus 3.

Οσον αφορά το σύστημα που χρησιμοποιείται στη Lanxess Arena, αποτελείται από τις εξής καμπίνες TW Audio:
56 x VERA36, 16 x VERA S33 και 10 x T24N

Περισσότερες πληροφορίες για την TW Audio θα σας δώσουν στη Digikal. Ωστόσο, όσοι επισκεφθείτε την Prolight+sound 2017 μπορείτε να δείτε από κοντά τα προιόντα της TW Audio στο Hall 3.1 Stand E20…

Επαφή
Digikal
 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση