Διαφήμιση
Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2016 01:10

Εκθέσεις Φρανκφούρτης – ο απολογισμός

Από τους διοργανωτές των εκθέσεων Musikmesse και Prolight + Sound που πραγματοποιήθηκαν και φέτος στο Messe Frankfurt, λάβαμε τα πρώτα επίσημα στοιχεία για τις εκθέσεις που ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή και για πρώτη φορά είχαν συνολική διάρκεια 6 ημερών. Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές των εκθέσεων αναφέρουν ότι ο φετινός απολογισμός των εκθέσεων όσον αφορά την επισκεψιμότητα ήταν 110.000 επισκέπτες από 130 συνολικά χώρες παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με πέρυσι (ο αντίστοιχος αριθμός για το 2015 ήταν 108.409 επισκέπτες).
Φέτος, για πρώτη φορά οι εκθέσεις Musikmesse και Prolight + Sound είχαν αμφότερες νέο concept και η συνολική διάρκεια των εκθέσεων ήταν 6 μέρες. Επιπλέον, περισσότεροι από 20.000 music fans παρακολούθησαν τα 50+ live του Musikmesse Festival, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε σε περίπου 30 σημεία του χώρου και της πόλης ολόκληρης, στα πλαίσια της Musikmesse.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Wolfgang Weyand, διευθυντής του νεοσύστατου Musikmesse Festival, ‘το concept του να μεταφέρουμε τη μουσική στην πόλη στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία». Το επόμενο ραντεβού για Φρανκφούρτη και για τις Musikmesse and Prolight + Sound έχει κλειστεί για τις αρχές Απριλίου του 2017.  

Η άποψη του aLive…
Ως γνωστόν, το aLive παραβρέθηκε στις φετινές εκθέσεις στη Φρανφκούρτη και είναι σε θέση να μεταφέρει τις απόψεις αρκετών ανθρώπων, είτε πρόκειται για εκθέτες, είτε για επισκέπτε, είτε για διοργανωτές και στελέχη της έκθεσης. Ακούσαμε λοιπόν πολλές και διαφορετικές απόψεις, αλλά και αρκετή μουρμούρα για τις φετινές εκθέσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που ξεβολεύτηκαν με τις αλλαγές των Hall και του συνολικού χωροταξικού περιβάλλοντος που επαναδιαμορφώθηκε από τους διοργανωτές για τις ανάγκες και των δυο εκθέσεων. Γενικά, είναι γνωστό ότι στους ανθρώπους δεν αρέσουν ιδιαίτερα οι αλλαγές και είναι λογικό να αντιδρούν σ' αυτές στην αρχή. Εως ότου βεβαίως τις συνηθίσουν. Επίσης πολλοί ανέφεραν ότι η μη χρονική ταύτιση (σε απόλυτο βαθμό) των δυο εκθέσεων άφησε ένα κενό στο prosumer κομμάτι των προιόντων της έκθεσης που αποτελεί ίσως και το πιο δημοφιλές και αναπτυσσόμενο προϊόντικό πεδίο για τις ανάγκες της ευρύτερης αγοράς στις μέρες μας.

Αυτό που έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία πάντως είναι ότι τα προβλήματα τα παραδέχθηκαν και τα στελέχη της έκθεσης και συγκεκριμένα οι κ.κ. Stephan Kurzawski, Senior Vice President του Messe Frankfurt Exhibition GmbH και ο Michael Biwer, Director of Prolight + Sound οι οποίοι στο άνοιγμα της τελετής απονομής των Mipa / Pipa awards ανέφεραν ότι έχουν λάβει το feedback από εκθέτες (κυρίως) και επισκέπτες και πως θα φροντίσουν να διορθώσουν πολλά από κάποια λάθη που έγιναν και για τα οποία πρωτίστως ευθύνονται οι ίδιοι. Αυτά ακριβώς ήταν τα δικά τους λόγια πρίν την τελετή των Mipa / Pipa Awards…

Η δική μας γνώμη είναι ότι οι Musikmesse και Prolight + Sound αποτελούν τη ‘μητέρα’ όλων των εκθέσεων της συγκεκριμένης αγοράς και θα πρέπει οι πάντες να τις στηρίξουν. Τόσο οι διοργανωτές, που πλέον έχουν τεράστιο ανταγωνισμό από άλλες εκθέσεις, όσο και οι εκθέτες που πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι εν λόγω εκθέσεις δεν έχουν κανένα υποκατάστατο εφόσον μιλάμε για τη μουσική βιομηχανία και τα παρακλάδια της. Και κάτι ακόμα: άποψή μας είναι ότι η Musikmesse έλειψε στο ξεκίνημα της Prolight + Sound και σε ουσιαστικό και σε ψυχολογικό επίπεδο. Δεν ξέρω αν συνέβη και το αντίθετο και σε τι βαθμό στο κλείσιμο της Musikmesse (αν τους έλειψε η Prolight+sound δηλαδή)….

Οπως είπαμε οι εν λόγω εκθέσεις είναι σημείο αναφοράς για το χώρο και είναι στο χέρι όλων να γίνονται καλύτερες χρόνο με το χρόνο. Ραντεβού λοιπόν από τώρα για του χρόνου στη Φρανκφούρτη…

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση