Διαφήμιση
Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2015 09:29

Sennheiser και Linkin Park για φιλανθρωπικό σκοπό

Όταν το τσουνάμι στον Ινδικό ωκεανό κατέστρεψε την νοτιοανατολική Ασία το 2004, οι Linkin Park κάλεσαν όλους τους θαυμαστές τους να βοηθήσουν στην προσπάθεια για την ανακούφιση των πληγέντων. Πολύ σύντομα ίδρυσαν τη φιλανθρωπική οργάνωση “Music for Relief” που σκοπό έχει να προσελκύσει καλλιτέχνες για να προσφέρουν με το έργο τους βοήθεια σε θύματα φυσικών καταστροφών. Η ζωτικής σημασίας αποστολή της οργάνωσης είναι να μετριάζει και να εμποδίζει τις τεράστιες συνέπειες τέτοιων καταστροφών μέσω κινήτρων για την προστασία του περιβάλλοντος που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την προστασία των δασών και την δεντροφύτευση.

Οι Linkin Park δραστηριοποιούνται συνεχώς για τη συγκέντρωση χρημάτων για την οργάνωση “Music for Reflief” και πρόσφατα συνεργάστηκαν με την Sennheiser προσφέροντας σε δημοπρασία ασύρματους πομπούς SKM 2000 και κάψες ΜΜΕ-865-1 «Όταν συμβαίνει μία φυσική καταστροφή, υπάρχουν πολλοί που θέλουν να βοηθήσουν με κάποιο τρόπο αλλά δεν γνωρίζουν πως» δηλώνει η Kimberly Hurtarteκ συνεργάτης της «Music for Relief». «Οι Linkin Park γνώριζαν ότι ήταν σε θέση να κινητοποιήσουν όχι μόνο τους δικούς τους θαυμαστές αλλά και άλλα συγκροτήματα που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σ’ αυτό το εχγείρημα». Από το 2005 η οργάνωση «Music for Relief» έχει συγκεντρώσει πάνω από 7 εκ. δολλάρια και έχει βοηθήσει επιζώντες από πολλές καταστροφές σε όλο τον πλανήτη, όπως ο τυφώνας Katrina, ο σεισμός στο Wenchuan στην Κίνα, η επιδημία χολέρας στη Ζιμπάμπουε, οι σεισμοί στην Αϊτή και την Ιαπωνία το 2010 και ο τυφώνας Haiyan στις Φιλιππίνες. Πρόσφατα το οικολογικό τους έργο επικεντρώθηκε σε περιοχές όπως η Baja στην Καλιφόρνια, όπου η οργάνωση εργάζεται για την προστασία των μακρόβιων δασών που είναι τόσο σημαντικά για την προστασία της ακτογραμμής από την αποψίλωση. 

Μαζί για την Ανακούφιση
Η Sennheiser και άλλες εταιρείες του ίδιου μεγέθους είναι μέλη ενός δικτύου φίλων και χορηγών που στηρίζουν τους Linkin Park στη συγκέντρωση πόρων για τη φιλανθρωπική τους οργάνωση. Πρόσφατα η Sennheiser πρόσφερε σε δημοπρασία για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της οργάνωσης πομπούς SKM 2000 και κάψες ΜΜΕ-865-1 (ο αγαπημένος συνδυασμός των τραγουδιστών του συγκροτήματος Chester Bennington και Mike Shinoda). Η δημοπρασία ενισχύθηκε από την προσφορά εκ μέρους των Linkin Park των δικών τους μικροφώνων SKM 2000 που έχουν χρησιμοποιήσει στις περιοδείες τους και φέρουν τις υπογραφές τους.
«H Sennheiser είναι πολύ υπερήφανη που συμμετέχει σε τέτοιου είδους δραστηριότητες της μουσικής κοινότητας ιδιαίτερα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που σκοπό έχουν να ανακουφίσουν θύματα φυσικών καταστροφών.» σχολίασε ο Pierre Morant από τη Sennheiser.
Οι Linkin Park ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τα SKM 2000 με κάψα ΜΜΕ 865-1 το 2010, αφού ο ηχολήπτης Kevin McCarthy δοκίμασε 10 σετ από διαφορετικούς κατασκευαστές. «Το SKM 2000 με την κάψα 865 ήταν ο αδιαφιλονίκητος νικητής», σχολιάζει ο McCarthy. “Η ποιότητα του ήχου είναι φανταστική και η ασύρματη λειτουργία εξαιρετικά αξιόπιστη». «Η κάψα απέδιδε άψογα ακόμα και τις στιγμές που οι Bennington και Shinoda είχαν τυλιγμένα τα χέρια τους γύρω της, όπως πολλές φορές συνηθίζουν να κάνουν οι καλλιτέχνες». «Πολλά από τα μικρόφωνα που δοκιμάσαμε έδιναν εντελώς διαφορετικό ήχο όταν η κάψα καλυπτόταν από τα χέρια, αλλά η 865 έδινε ακριβώς τον ίδιο ήχο αναλλοίωτο». Από τότε οι Linkin Park έχουν μαζί τους στις περιοδείες τους 6 σετ, που περιλαμβάνουν ένα κυρίως μικρόφωνο και ένα εφεδρικό για κάθε τραγουδιστή, καθώς επίσης και δύο σετ για guest τραγουδιστές που μπορεί να τους συνοδεύσουν στη σκηνή. Τρία από αυτά τα σετ δωρίστηκαν στη φιλανθρωπική δημοπρασία της “Music for Relief”.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την οργάνωση μοιράζονται σε οργανισμούς και σε άτομα με φιλανθρωπικό έργο σε όλο τον κόσμο. «Αυτό που αρέσει στους υποστηρικτές μας είναι ο λιγότερο γραφειοκρατικός και περισσότερο ανθρωπιστικός χαρακτήρας μας» σημειώνει η Hurtarte. “Οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι που μας βοηθούν συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις διαδικασίες και θέλουν να γνωρίζουν ακριβώς με ποιους συνεργαζόμαστε και πως αξιοποιούνται τα χρήματα. Ο βαθμός της διαφάνειας που προσφέρουμε δεν συναντάται εύκολα σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς μεγαλύτερου μεγέθους».

Μία προσπάθεια που μεγαλώνει
Σήμερα η Music for Relief συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες εκτός από τους Linkin Park, παρ’ όλ’ αυτά το συγκρότημα παραμένει ενεργό στο τιμόνι του οργανισμού και προσφέρει ένα δολλάριο από κάθε εισιτήριο κάθε συναυλίας τους. «Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να κινητοποιούμε όλο και περισσότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως κάτι που δεν θα ήταν εφικτό εάν δεν είχαμε την υποστήριξη χορηγών όπως η Sennheiser”.

Επαφή
Φίλιππος Νάκας ΑΒΕΕΤΕ
τηλ: 210 6686000

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση