Διαφήμιση
Τετάρτη, 13 Μάιος 2015 22:51

Η Music World Expo ως αφετηρία αισιοδοξίας…

του Βασίλη Λαδονικόλα

Δεν θα γράψω πολλά για την κατάσταση που βιώνουν (βιώνουμε) ειδικά τους τελευταίους μήνες όλοι όσοι επιχειρούν, αυτοαπασχολούνται ή εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Αλλωστε, είναι τόσο γνώριμη στον καθένα μας που μια ακόμα αποτύπωσή της είναι παντελώς άχρηστη και παραπλανητική καθώς θα εκπέμψει μιζέρια, ενώ ο πραγματικός λόγος που γράφω αυτό το κείμενο είναι για να μοιραστώ μαζί σας την αισιοδοξία μου (συνεχίστε την ανάγνωση και θα δείτε που το πάω…).
Αντίστοιχα δύσκολη και πιεσμένη είναι και η κατάσταση στον τομέα του εμπορίου και των υπηρεσιών του ευρύτερου χώρου μας, καθώς αμφότερα (και ειδικά το εμπόριο) δεν αποτελούν πλέον μια ‘κανονική’ δραστηριότητα, αλλά παραπέμπουν περισσότερο σε μια σχεδόν ηρωική πράξη, αφού οι Ελληνικές εισαγωγικές εταιρίες και αντιπροσωπείες, έχουν και πάλι τεθεί αντιμέτωπες με το Νο1 εχθρό, που δεν είναι τόσο η έλλειψη ρευστότητας της αγοράς και η ανασφάλεια ή η κακή ψυχολογία και η στάση αναμονής, αλλά η (εκ νέου μετά το 2011) έλλειψη εμπιστοσύνης που εισπράττουν τόσο από τους προμηθευτές τους -κατασκευαστές – όσο και από τους άλλους εμπλεκόμενους με το διεθνές εμπόριο φορείς, όπως είναι οι ξένες τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρίες, οι μεταφορικές κλπ.

Μέσα σ’ όλη αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα λοιπόν δυο μάλλον ρομαντικοί, αισιόδοξοι και ολίγον τι ημίτρελοι ‘μουσικόφιλοι’ και μουσικοτεχνολογο-λάγνοι, προσπαθούν μετά από 4 συναπτά έτη να επαναδιοργανώσουν μια επιτυχημένη έκθεση μουσικής τεχνολογίας και μουσικών οργάνων, τη Music World Expo, θεωρώντας ότι μπορεί να αποτελέσει σε βάθος χρόνου το απαραίτητο σημείο αναφοράς ενός κατακερματισμένου χώρου, που τον χαρακτηρίζει η έλλειψη συνοχής και ταυτότητας.
Ως γνωστόν, η MWE πραγματοποιήθηκε με αρκετή επιτυχία για πρώτη φορά πριν από 4 χρόνια στο Ζάππειο Μέγαρο και γενικά με το καλημέρα, άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις σε επισκέπτες και εκθέτες, ενώ σημαντικά ήταν και περιθώρια βελτίωσης και ολοκλήρωσής της. Ευτυχώς, πριν από ένα 3μηνο περίπου, τους δυο αυτούς κυρίους τους φώτισε ο θεός (και μερικοί εξίσου προνοητικοί και έμπιστοι συνεργάτες) και μετέφεραν τη διοργάνωση της έκθεσης από τον ‘περιπετειώδη’ και ‘επισφαλή’ τρέχον μήνα Μάιο, στην (θεωρητική πάντα) μεγαλύτερη ‘ασφάλεια’ του προσεχούς Οκτώβρη και όπως αποδεικνύεται εκ των τρέχοντων γεγονότων πολύ σοφά έπραξαν….

Αυτό λοιπόν που θέλω να πω μετά από μια τόσο εκτεταμένη και ίσως κουραστική εισαγωγή πεπραγμένων, είναι ότι μέσα από τις συνολικές διοργανωτικές διαδικασίες της Music World Expo 2015 που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο, διαπιστώνω από μέσα, το πόσο πολύ επιθυμεί η ευρύτερη αγορά μας να εκφράσει την εξωστρέφειά της και την θέλησή της για επικοινωνία, ‘δράση’ και δουλειά. Να δείξει το έργο της, την πραμάτεια της και τις προτάσεις της και να ξεκινήσει να δουλεύει, ή μάλλον να ξαναδουλεύει μετά από ένα αισιόδοξο καθότι αποδοτικό 2014. 

Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση για τη σχεδόν αναπάντεχη ανταπόκριση της έκθεσης σε επίπεδο booking περιπτέρων από τις εμπορικές εταιρίες του χώρου. Μια ανταπόκριση που παραπέμπει σε εποχές ‘ομαλότητας’ και ‘κανονικότητας’ και όχι σε εποχές σαν τη σημερινή που η αγορά είναι κυριολεκτικά με το μαχαίρι στα δόντια. Δικαίως αναρωτιέμαι λοιπόν: φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν είχαμε μια καλή πολιτικά & οικονομικά εξέλιξη, μια συμφωνία ή έστω μια σαφήνεια στην αποτύπωση των αναμφίβολα επίπονων νέων μέτρων που διαρρέουν ως φήμες και κάνουν περισσότερο κακό, ώστε να ξέρει ο καθένας μας το θεριό που έχει να παλέψει.
Φανταστείτε να είχαμε μια κανονική χώρα στην οποία η καθημερινή εργασία του πραγματικά παραγωγικού τομέα δε θα ήταν μια επαναλαμβανόμενη ανασφαλής πράξη αυτοθυσίας και τζόγου. 
Το που ακριβώς θα κάτσει η μπίλια με τη χώρα δεν το γνωρίζω, όπως ίσως δεν το γνωρίζουν ούτε κι αυτοί που κρατούν το πηδάλιο, αυτό που ξέρω όμως από τα έως τώρα δεδομένα είναι ότι τον προσεχή Οκτώβριο στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί μια πραγματική γιορτή της μουσικής και της τεχνολογίας της… 
Και ως γνωστόν μουσική και μάλιστα πολυφωνική, παράγουν και άλλα όργανα, όχι μόνο τα νταούλια…

Rate this item
(5 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση