Διαφήμιση
Σάββατο, 14 Μάιος 2022 14:42

HOLOPLOT X1 Matrix Array

Το HOLOPLOT X1 Matrix Array (σημειωτέον ότι παρουσιάστηκε εδώ και ένα περίπου χρόνο) κέρδισε την κορυφαία διάκριση με τα Best of Show awards στη φετινή έκθεση ISE 2022 που μόλις έκλεισε με επιτυχία της πόρτες της στη Βαρκελώνη. Πρόκειτια για ένα νέο audio προϊόν που ενσωματώνει εξίσου πρωτοποριακές ψηφιακές τεχνολογίες όπως οι 3D Audio-Beamforming και Wave Field Synthesis, που έχει αναπτύξει η ίδια η HOLOPLOT.
Αξίζει λοιπόν να το δούμε λίγο πιο αναλυτικά...

HOLOPLOT X1 Matrix Array
Το X1 είναι μια πρωτοποριακή σειρά προϊόντων που δημιουργεί μια εντελώς νέα κατηγορία συστημάτων ήχου. Ως λογική συνέχεια δύο σημαντικών καινοτομιών – ορόσημα, στον ήχο: της τεχνολογίας line array και της ηλεκτρονική διεύθυνσης δέσμης (electronic beam steering), το Matrix Array επιτέλους φέρνει τον πλήρη έλεγχο του ήχου τόσο σε οριζόντιο όσο και σε κάθετο άξονα μέσω ενός matrix από μεγαφωνικές μονάδες.

Η σειρά HOLOPLOT X1 διαθέτει δύο μονάδες ήχου, το Modul 96 και το Modul 80-S. Κάθε μονάδα ήχου ενσωματώνει ένα πανίσχυρο επεξεργαστή DSP, παρέχοντας ανεξάρτητη επεξεργασία σήματος σε κάθε μεγαφωνική μονάδα.

Συνδυάζοντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στους αλγόριθμους DSP με δυνατότητες αναπαραγωγής ήχου υψηλής πιστότητας, η σειρά X1 προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων όσον αφορά τον έλεγχο του ηχητικού πεδίο, κάτι που δεν ήταν ώς τώρα εφικτό.
Ετσι, σύμφωνα με την εταιρία, επιτυγχάνεται πλέον απολύτα ομοιογενή κάλυψη μεγάλου ακροατηρίου, καθώς και η δημιουργία immersive audio landscapes…

Επιπλέον, πρόκειται για ένα σύστημα πλήρως συμβατό με IoT περιβάλλον και αντίστοιχες δυνατότητες, που ανοίγει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων όσον αφορά τον απομακρυσμένο πλήρη χειρισμό του και τον εξ’ αποστάσεων έλεγχο, καθώς και τις ‘έξυπνες’ παροχές & υπηρεσίες. Η εταιρία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “το HOLOPLOT X1 είναι το ηχητικό σύστημα για μια νέα εποχή - που σας επιτρέπει να κάνετε πραγματικότητα τις πιο φιλόδοξες ιδέες σας”…

Matrix σχεδίαση και έλεγχος ήχου σε όλες τις διαστάσεις
Το HOLOPLOT Matrix Array χάρη στην μάτριξ διάταξη των μεγαφωνικών μονάδων του, επιτρέπει ένα νέο επίπεδο ελέγχου του ήχου. Το Modul 96 (MD96) είναι μια 2δρομη μονάδα ήχου που ενσωματώνει 96 οδηγούς σε μια Matrix διάταξη δύο επιπέδων. Το Modul 80-S (MD80-S) είναι μια ηχητική μονάδα τριών δρόμων, με 80 drivers στα δύο πρώτα επίπεδα matrix κι ένα πρόγραμμα οδήγησης υπογούφερ ελεγχόμενο από αισθητήρα, στο τρίτο επίπεδο.
Μεμονωμένα κανάλια ενίσχυσης για κάθε πρόγραμμα οδήγησης είναι ενσωματωμένα στις μονάδες ήχου X1, εξαλείφοντας την ανάγκη παροχής ξεχωριστών ενισχυτικών μονάδων.

Πανίσχυρο DSP και δημιουργία έως και 12 beams ανά array
Κάθε μονάδα ήχου HOLOPLOT X1 είναι εξοπλισμένη με μια εξειδικευμένη μονάδα επεξεργασίας που ενσωματώνει τα δυνατά σημεία των “δύο κόσμων”.
Πρώτον, ένα διπλού πυρήνα ARM® Cortex-A9 ‘τρέχει’ το HOLOPLOT OS, ένα κατανεμημένο λειτουργικό σύστημα ήχου που βασίζεται σε Linux. Δεύτερον, μια Συστοιχία a FPGA υπολογίζει τους ιδιόκτητους αλγόριθμους επεξεργασίας ψηφιακού σήματος του HOLOPLOT για 3D Audio-Beamforming και Wave Field Synthesis. Αυτό το ισχυρό DSP παρέχει ανεξάρτητο έλεγχο σε καθένα από τα 96 προγράμματα οδήγησης της μονάδας ήχου X1 και παρέχει πλήρη έλεγχο του ηχητικού πεδίου για πολλαπλές δέσμες τόσο σε οριζόντια όσο και σε κάθετη διάταξη.

Κάθε μονάδα ήχου παρέχει περισσότερα από 200 κανάλια εισόδου που τροφοδοτούνται είτε με object-based, είτε με channel-based audio streams. Ένα routing matrix που εκτελείται μέσω FPGA υλοποιεί το απαραίτητο downmix των 200 κανάλιών σε 12 ανεξάρτητα ελεγχόμενες δέσμες. Κάθε δέσμη υποστηρίζει έως και 24 παραμετρικές μπάντες EQ.

Το σύστημα όπως είπαμε είναι Cloud connected και συμβατό με ΙοΤ και πολλές ακόμα εφαρμογές.

Περισσότερα για το HOLOPLOT X1 θα βρείτε εδώ, ενώ επιπλέον πληροφορίες στα μέρη μας θα σας δώσουν στην εταιρία Immex (rebranding της Mega Event) στο τηλ 210 9402526.

Επαφή
Immex

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση