Διαφήμιση
Παρασκευή, 21 Μάιος 2021 13:17

H Ιmmersion Networks παρουσιάζει το mix³

Η Immersion Networks ιδρύθηκε πρίν 6 χρόνια από πρώην στελέχη / ερευνητές των εταριών Apple και Bell Labs και έχει ως σκοπό να επαναδιαμορφώσει και να διευρύνει τα όρια της ανθρώπινης εμπειρίας ακρόασης.
Πρίν μερικές ημέρες η εταιρία παρουσίασε το πρώτο της καταναλωτικό προϊόν, με την ονομασία mix³ (mix cubed) το οποίο βασίζεται σε μια cloud-based spatialization επεξεργασία, η οποία δεν απαιτεί εξειδικευμένο hardware ή codecs.

Ο COO της εταιρίας Jim Rondinelli δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “Εχουμε δημιουργήσει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα για τη συλλογή, δημιουργία και αναπαραγωγή μιας εντελώς διαφορετικής ακουστικής εμπειρίας”.
Σύμφωνα με την εταιρία, η εν λόγω πλατφόρμα περιέχει μια τρισδιάστατη ηχητική πληροφορία – εμπειρία, μέσω ενός τυπικού στερεοφωνικού αρχείου, που μπορεί να αποσταλεί σχεδόν σε όλους τους κωδικοποιητές της αγοράς (είναι συμβατή και με παλαιότερους κωδικοποιητές έως και 30 ετών) και να παραμείνει ανέφπαφη…

Το background του Rondinelli περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παραγωγή και μίξη σε δουλειές των Matthew Sweet, Wilco και Weezer μεταξύ άλλων.
Η επεξεργασία και διαχείριση του mix³ προορίζεται να είναι προσβάσιμη σε οποιονδήποτε δημιουργό περιεχομένου και θα είναι διαθέσιμη μέσω ενός μοντέλου συνδρομής που βασίζεται σε freemium. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν χρήση της πλατφόρμας για οποιαδήποτε πηγήςήχου, είτε μονοφωνικού, στερεοφωνικού, πολυκαναλικού κλπ σε οποιοδήποτε immersive περιβάλλον ή να χρησιμοποιούν το nterface ενός web browser για ‘χειροκίνητη’ μίξη, panning και τοποθέτηση των στοιχείων της μίξης σε τρισδιάστατο περιβάλλον ακρόασης.

"Αντί να σας ζητάμε να αγοράσετε ένα σύστημα Mac Pro 40.000 $ για να μπορέσετε να διαχειριστείτε τα πάντα, απλά κάνουμε όλη τη δουλειά της επεξεργασίας μέσω cloud” επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Rondinelli.

Σημειωτέον ότι η ομάδα πίσω από την τεχνολογία mix³ έχει σημαντική εμπειρία. Ο επικεφαλής Τζέιμς «JJ» Johnston εργάστηκε για χρόνια στη Bell Labs και βοήθησε στην ανάπτυξη των κωδικοποιητών MP3 και AAC. Ο ιδρυτής της εταιρείας Paul Hubert εργάστηκε στην Apple τη δεκαετία του 1980 και αργότερα υπήρξε συνιδρυτής Neural Audio, στην οποία επίσης εργάστηκε και ο Johnston. Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι η Neural Audio εξαγοράστηκε από την DTS το 2009.

Η πλατφόρμα είναι συμβατή με οποιοδήποτε σύστημα και λειτουργικό όπως Mac, PC, Linux, iPad, iPhone κλπ, καθώς είναι προφανές ότι έχει σχεδιαστεί ως εργαλείο για τον καθένα που θελει να δημιουργήσει ένα video TikTok, ένα βίντεο ASMR κλπ.

Η αναπαραγωγή δεν απαιτεί ούτε ειδικό κωδικοποιητή ούτε αντίστοιχο εξειδικευμένο υλικό. Προορίζεται να είναι διαθέσιμο σε όλους, με μοναδική προυπόθεση την ύπαρξη δικτύου 3G και πάνω…
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ομάδα που ανέπτυξε την πλατφόρμα «ένα από τα πιο εντυπωσιακά demos που έχουμε κάνει περιλαμβάνει μια απλή μονοφωνική ηχογράφηση από τη δεκαετία του 1950. Είχαμε μια πολύ συγκεκριμένη ιδέα για το δωμάτιο στο οποίο ηχογραφήθηκε και κάπως έτσι δημιουργήσαμε 3σδιάστατο περιβάλλον και τοποθετήσαμε τη μονοφωνική ηχογράφηση μέσα σε αυτό».

Αυτά ως μια πρώτη παρουσίαση του mix³.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο διαδικτυακό τόπο της Immersion Networks

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση