Διαφήμιση
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2022 09:26

Αύξηση πωλήσεων & κερδών για Sennheiser

Ο Όμιλος Sennheiser ανακοιίνωσε την επιτυχή λήξη του οικονομικού έτους.
Η εταιρεία (που σημειωτέων αποτελει οικογενειακή επιχείρηση) πέτυχε πωλήσεις 636,3 εκατ. ευρώ το 2021 και κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη της τάξεως των 62,8 εκατ. Ευρώ και μάλιστα σ’ ένα έτος που συνέχισε να επηρεάζεται από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας και μέσω της επανατοποθέτησης της εταιρείας.

Εξίσου σημαντικό, όπως αναφέρθηκε, είναι ότι από το 2022 ο όμιλος θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στον τομέα του Pro Audio. «Μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω σε μια πολύ καλή οικονομική χρονιά και, ταυτόχρονα, έχουμε θέσει όλες τις βάσεις για ένα επιτυχημένο μέλλον ως επαγγελματική εταιρεία ήχου», δήλωσε ο CEO Daniel Sennheiser. «Αν και ο κλάδος εκδηλώσεων αρχικά παρέμεινε επηρεασμένος από την αβεβαιότητα στην αρχή του έτους, ήταν σημαντικό για εμάς να προχωρήσουμε με σιγουριά στο μέλλον», πρόσθεσε ο έταιρος CEO της εταιρίας, Andreas Sennheiser.

Ο Όμιλος Sennheiser πραγματοποίησε πωλήσεις 636,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) 31,6 εκατ. ευρώ το 2021. Αυτό περιλαμβάνει ήδη προπαρασκευαστικά έξοδα για την πώληση του consumer τομέα του ομίλου (από την 1η Μαρτίου 2022, η καταναλωτική δραστηριότητα της Sennheiser έχει μεταφερθεί πλήρως στη Sonova AG).

Μέσω των τομέων του Pro Audio, Business Communications και της εταιρίας Neumann, το Professional Division του ομίλου πέτυχε πωλήσεις 371,4 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 20,6 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η ανάπτυξη βεβαίως καθοδηγήθηκε από την άνοδο της entertainment βιομηχανίας, την υψηλή ζήτηση στουντιακών προϊόντων της Neumann και την αυξημένη ζήτηση για επαγγελματικές λύσεις τηλεδιάσκεψης που επέβαλαν οι υβριδικές μορφές εργασίας λόγω της πανδημίας.
Το τμήμα Consumer Electronics πέτυχε πωλήσεις 264,9 εκατομμυρίων ευρώ, ελάχιστα χαμηλότερες από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

Κύκλος Εργασιών ανά Περιφέρεια...
Η αύξηση του κύκλου εργασιών του Ομίλου Sennheiser αντικατοπτρίστηκε σε όλες τις περιοχές. Πιο συγκεκριμένα ο τομέας EMEA παρέμεινε η αγορά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στα 279,7 εκατομμύρια ευρώ το 2021. Η ανάπτυξη εδώ σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος ήταν 0,4%. Στην περιοχή APAC, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 166,0 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 14,8%. Η περιοχή της Αμερικής έφερε συνολικά 190,6 εκατομμύρια ευρώ. Η μεγαλύτερη αύξηση του κύκλου εργασιών επιτεύχθηκε εδώ με 26,8 τοις εκατό.

Με τους περίπου 1.970 υπαλλήλους της στις τρεις επιχειρηματικές μονάδες Pro Audio, Business Communications και Neumann, η Sennheiser σκοπεύει να αναπτυχθεί βιώσιμα μόνη της και να επεκτείνει περαιτέρω την ισχυρή της θέση ως πάροχος επαγγελματικών λύσεων ήχου. Ο CEO Daniel Sennheiser εξήγησε: «Θα επενδύσουμε σε καινοτόμες τεχνικές λύσεις και νέα κανάλια διανομής. Αυτές είναι οι καλύτερες προϋποθέσεις για συνεχή επιτυχία στο μέλλον». Η Sennheiser επένδυσε ήδη σημαντικά το οικονομικό έτος 2021: 49,4 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών. Αυτό αντιστοιχεί στο 7,8 τοις εκατό των συνολικών εσόδων.

Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια, η εταιρεία εστιάζει και πάλι αποκλειστικά στην επαγγελματική της δραστηριότητα. Από την 1η Μαρτίου 2022, η καταναλωτική δραστηριότητα της Sennheiser έχει μεταφερθεί πλήρως στη Sonova AG. Μαζί, οι δύο εταιρείες θα λειτουργούν υπό την ομπρέλα της μάρκας Sennheiser και θα παρέχουν στους πελάτες της Sennheiser κορυφαίες λύσεις ήχου.

«Το έτος 2021 έδειξε ότι αυτή η εταιρεία και ολόκληρη η ομάδα της Sennheiser είναι ικανές να επιτύχουν απίστευτα πράγματα», δήλωσε ο Andreas Sennheiser.

Προκλήσεις Εφοδιαστικής Αλυσίδας... 
Όπως πολλές εταιρείες, ο Όμιλος Sennheiser βρίσκεται αντιμέτωπος με προκλήσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού καθώς και με γεωπολιτικές εξελίξεις. Αυτά περιλαμβάνουν την περιορισμένη διαθεσιμότητα τσιπ παγκοσμίως καθώς και τις επιπτώσεις του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Η περιφερειοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού έχει ήδη ξεκινήσει. και αυτό θα έχει επίσης αντίκτυπο στην επιχείρησή μας», συνόψισε ο Andreas Sennheiser.

Ο Daniel Sennheiser πρόσθεσε: «Στη Sennheiser, μεγάλα τμήματα της αλυσίδας αξίας ήταν πάντα στα χέρια μας. Αυτό μας δίνει μεγαλύτερη επιρροή σε σημαντικούς τομείς της αλυσίδας και επιπλέον αξιοπιστία για τους πελάτες μας». Ο Όμιλος Sennheiser επενδύει σήμερα σημαντικά στις εγκαταστάσεις παραγωγής στα κεντρικά του στο Wedemark της Γερμανίας, καθώς και στην επέκταση του εργοστασίου στο Braşov της Ρουμανίας…
Αναλυτικά τον οικονομικό απολογισμό καθώς και περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ...

Περισσότερες πληροφορίες για τη Sennheiser και τα προϊόντα της, θα σας δώσουν στην εταιρία Φ. Νάκας…

Επαφή
Φ. Νάκας

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση