Διαφήμιση
Τετάρτη, 15 Μάιος 2019 18:06

Bjork 360 μοιρών με d&b Soundscape

Ξεκινώντας πρώτα από το χώρο, να επισημάνουμε ότι ο πολυχώρος  The Shed, το ολοκαίνουργιο αυτό venue που βρίσκεται στο Manhattan, αποτελεί το νέο καμάρι της Νεουορκέζικης καλλιτεχνικής σκηνής. Πρόκειται για μια κατασκευή 200.000 square-foot που διακρίνεται για την υψηλή του αισθητική και την διευρυμένη ευελιξία του καθώς κυριολεκτικά μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της κάθε παραγωγής και της κάθε παράστασης ανεξαρτήτως απαιτήσεων.

Στις 9 του τρέχοντος μήνα η Bjork έκανε πρεμιέρα με την μουσική της παράσταση Cornucopia ο οποία θα φιλοξενηθεί για ολόκληρη τη σεζόν στο The Shed. Η Cornucopia είναι η πιο περίτεχνη παραγωγή της Björk μέχρι σήμερα, ενσωματώνοντας εκπληκτικά οπτικά εφέ, περίπλοκες κινήσεις του σκηνικού και ένα πλήρως ενσωματωμένο ηχητικό σχεδιασμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της μουσικής αυτής παράστασης, κάτι που έγινε εφικτό με το d&b Soundscape.

Ο ηχητικός σχεδιασμός της παράστασης ξεκίνησε από ένα στούντιο στην Ισλανδία, και εν συνεχεία η παραγωγή προχώρησε μέσα από τις πρόβες που πραγματοποιήθηκαν στο Backstage Centre στο Λονδίνο, και φυσικά στο The Shed στη Νέα Υόρκη.
Ο ήχος της Cornucopia σχεδιάστηκε από την ίδια τη Björk και τον Sound Engineer John Gale, υποστηριζόμενο από την Southby Productions, και τον Steve Jones από τη d&b. Όπως εξήγησε ο Steve Jones, η Björk ήθελε τον ήχο της Cornucopia να δημιουργήσει μια ξεχωριστεί αισθησιακή εμπειρία, η οποία θα ενσωματώνει τα οπτικά, φωνητικά και εικονικά στοιχεία μαζί και αυτό μπορούσε να γίνει εφικτό μόνο με τη χρήση της immersive πλατφόρμας Soundscape.

Tο Cornucopia πραγματοποιείται στο χώρο του McCourt, που σχηματίζεται όταν το εξωτερικό κέλυφος – μαμούθ της δομής ξεδιπλώνεται για να καλύψει τη γειτονική πλατεία και να δημιουργήσει μια αίθουσα 17.000 τετραγωνικών ποδιών, που περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο οπτικοακουστικό και φωτιστικό εξοπλισμό.
Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει 1200 καθήμενους ακροατές και περίπου 2.000 ορθίους.

Περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα Soundscape της d&b, θα σας δώσουν στην εταιρία Telmaco…

Επαφή
Telmaco

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση