Διαφήμιση
Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2018 19:43

Oι Simple Minds περιοδεύουν με δυο SSL

Οι Simple Minds δε χρειάζονται συστάσεις. Η μπάντα από τη Σκωτία με τις τεράστιες επιτυχίες σε 80s και 90s βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία με την ονομασία ‘Walk Between Worlds’ προκειμέου να προωθήσει το νέο ομώνυμο άλμπουμ της.
Στα πλαίσια της εν λόγω περιοδείας, ο Front of house engineer Oliver Gerard και ο monitor engineer Mike Gibbard επέλεξαν ψηφιακές κονσόλες της SSL και συγκεκριμένα μια SSL L500 για τα μόνιτορ και μια SSL L200 για το FoH.

Ο Gerard συνεργάζεται με τη μπάντα εδώ και 10 χρόνια ενώ έχει ‘χτίσει’ τη δική του σειρά εφέ (και ειδικά reverbs) σε ένα outboard ρακ που συνοδεύει πάντα την SSL L200 στο FoH. 
Αντίστοιχα ο Gibbard που ξεκίνησε τη συνεργασία με τη μπάντα εδώ και ένα χρόνο, έχει ότι χρειάζεται από εφέ και plugins μέσα στην SSL L500, καθώς χρησιμοποιεί συνολικά έως 11 reverbs προκειμένου να φέρει τον επιθυμητό multi-layered ήχο των Simple Minds στα IEMs και wedges της μπάντας.

Και για τους δυο πάντως, η SSL αποτέλεσε ξεκάθαρη επιλογή. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Gerrard που ανέφερε ότι έχει χρησιμοποιήσει όλες σχεδόν τις ψηφιακές κοσνόλες με τους Simple Minds, όμως όταν είδε από κοντά την L200 στο gig ενός φίλου του ηχολήπτη, σκέφθηκε καταρχάς ότι μοιάζει αρκετά σύνθετη και ίσως πολύπλοκλη, όμως μέχρι το τέλος του gig είχε ενθουασιαστεί με τον ήχο της, ενώ παράλληλα του φάνηκε και πραγματικά φιλική χρηστικά. Ετσι αποφάσισε να τη δοκιμάσει στα Live των Simple Minds και έτσι ‘κόλησσε’ με την SSL.
Επίσης ο Gibbard ανέφερε ότι τόσο ο Jim Kerr (ο τραγουδιστής των Simple Minds) όσο και ο κιθαρίστας Charlie Burchill του ανέφεραν κατά τις πρόβες ότι δεν έχουν ξανακούσει έτσι τον ήχο από τα μόνιτόρ τους. Και για μια μπάντα όπως οι Simple Minds, ο ήχος είναι τα πάντα…

Περισσότερες πληροφορίες για τα μίξερ της σειράς Live της SSL στη χώρα μας, θα σας δώσουν στην Audigys…

Επαφή
Audigys

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση