Διαφήμιση
Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 16:31

1 δις $ η ανάπτυξη στην αγορά των Pro ηχείων

Την πρόβλεψή τους αυτή οι αναλυτές της Futuresource Consulting την βασίζουν στις αυξημένες ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς για ποιοτικά επαγγελματικά ηχοσυστήματα (για την ακρίβεια, ηχητικά συστήματα), που τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την αυξημένη ζήτηση για ποιοτικό ‘εγκατεστημένο ήχο’ εκ μέρους του εμπορικού κόσμου λιανικής, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πιο σύγχρονο και δελεαστικό περιβάλλον αγορών.

Η ίδια αναφορά τοποθετεί την αξία της αγοράς αυτή τη στιγμή στα 2.6 δις δολλάρια παγκομίως συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή την εκτίμηση και τους 7 προϊοντικούς τομείς των επαγγελματικών ηχείων (point source καμπίνες, line arrays, column arrays, compact systems, studio monitors, flush mount & cinema sound) που περιλαμβάνονται στους πέντε μεγάλους τομείς της αγοράς όσον αφορά την επένδυση σε Pro Audio ηχεία (ental, portable sound, installed leisure, cinema sound και installed commercial).

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, όλες οι περιοχές της παγκόσμιας αγοράς αναμένεται να αναπτυχθούν, με την αγορά της Αμερικής να παραμένει κυρίαρχη, και τις προβλέψεις να δείχνουν ότι η Ασία θα γίνει λίαν συντόμως η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά καθώς θα αναπτυχθεί επενδυτικά στον εν λόγω τομέα κατά 1,3 δις δολλάρια έως το 2021. Κατά συνέπειεα η ζώνη EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) θα πέσει στην 3η θέση, όμως θα συνεχίσει να αναπτύσεται στο ίδιο χρονικό διάστημα (έως το 2021 που αφορά η πρόβλεψη της μελέτης).
Η έκθεση αναφέρει ότι ο ‘installation’ τομέας θα είναι αυτός με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και κατ’ επέκτασην ζήτηση σε ηχεία και προβλέπει ότι οι εταιρίες που ειδικεύονται στο touring sound θα αναπτυχτούν και θα δυναμώσουν περαιτέρω στον εν λόγω τομέα.

Οσον αφορά την touring αγορά, η έκθεση αναφέρει κάτι εξίσου σημαντικό: ότι παρότοι οι  καλλιτέχνες και τα γκρουπ περιοδεύουν περισσότερο από ποτέ και επενδύουν πολύ περισσότερα χρήματα στις παραγωγές τους, εν τούτοις ο προυπολογισμός στο τμήμα του ήχου φαίνεται να συρρικνώνεται, με αποτέλεσμα όλο αυτό να έχει επίπτωση και στις αντίστοιχες επενδύσεις από τις rental και dry hire εταιρίες για το διάστημα που διερευνά η μελέτη.
Με τον κόσμο του λιανικού εμπορίου να ανταγωνίζεται πλέον στο πεδίο των ηλεκτρονικών αγορών, η έκθεση αναμένει από ορισμένους λιανοπωλητές να επενδύσουν σε ήχο προκειμένου να δημιουργήσουν πιο δελεαστικούς χώρους αγορών, πράγμα που με τη σειρά του θα σήμαινε αύξηση των εγκαταστάσεων και της διείσδυσης του όγκου προϊόντων και σε αυτόν τον τομέα.

Τέλος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Chris McIntyre-Brown, αναπληρωτής Διευθυντής της Futuresource Consulting, «Στο άμεσο μέλλον, οι εταιρίες - κατασκευαστές που θα πετύχουν, θα είναι εκείνοι που θα λειτουργήσουν οργανωμένα ως πάροχοι ολοκληρωμένων λύσεων, καθώς σε μια εγκατάσταση, η δυνατότητα να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα που περιλαμβάνει ενισχυτές, μικρόφωνα, δικτύωση, συστήματα ζωνών και συστήματα ασφαλείας θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ του να πάρει ή να χάσει κάποιος το έργο μιας ολοκληρωμένης εγκατάστασης. Η Bosch το κάνει ήδη με επιτυχία, ενώ και το Harman γκρουπ είναι σε θέση να κάνει το ίδιο».

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση