Διαφήμιση
Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2015 11:09

To MUSIC Group απέκτησε το TC Group

Οι φήμες έδιναν κι έπαιρναν ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, και φούντωσαν στην πρόσφατη Prolight + Sound της Φρανκφούρτης όπου καλά ενημερωμένοι κύκλοι έκαναν λόγο για την ύπαρξη ‘κλεισμένης’ συμφωνίας. Οπως αποδεικνύεται λοιπόν για ακόμα μια φορά, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Η σημερινή ανακοίνωση του MUSIC Group επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την εξαγορά του TC Group και των εταιριών του, από το MUSIC Group…

Ιδού η σχετική ανακοίνωση του MUSIC Group…
Το MUSIC Group ανακοίνωσε σήμερα (30-4-2015) την απόκτηση του TC Group, ενός εκ των μεγαλύτερων γκρουπ εταιριών στην παγκόσμια βιομηχανία του επαγγελματικού audio. Εχοντας την έδρα του στη Δανία και διαθέτοντας γραφεία σε όλο τον κόσμο, το TC Group έχει στην κατοχή του μερικές από τις πλέον σημαντικές εταιρίες του pro audio, όπως η Tannoy, η Lab Gruppen, η  Lake, η TC Electronics, η TC Helicon και η TC Applied Technologies. Η προσθήκη των Tannoy, Lab Gruppen και Lake στην γκάμα των εταιριών του MUSIC Group θα του επιτρέψει να διευρυνθεί περαιτέρω και να αποκτήσει ηγετική θέση στους τομείς του installation και του touring sound, καθώς ως γνωστόν το MUSIC Group έχει ήδη στην κατοχή του σημαντικές εταιρίες πρώτης γραμμής σ’ αυτή την αγορά, όπως οι Midas, Klark Teknik και Turbosound. Παράλληλα οι TC Electronics και TC Helicon αποτελούν leading brands στον τομέα των guitar effects και voice processing και θα συμπληρώσουν ιδανικά το ήδη υπάρχων portfolio των εταιριών του MUSIC Group που ειδικεύονται στον τομέα αυτό (ως γνωστόν το Music Group έχει ήδη την Bugera που κατασκευάζει λαμπάτους ενισχυτές κιθάρας και βεβαίως την prosumer κατηγορία των προϊόντων της Behringer). Η TC Electronic αποτελεί ως γνωστόν μια κορυφαία εταιρία στους τομείς του broadcast, studio, mastering και production, ενώ η Tannoy είναι εδώ και δεκαετίες μια εταιρία που κατασκευάζει ηχεία ‘αναφοράς’ στο HiFi και εδώ και αρκετά χρόνια υλοποιεί εξαιρετικές installation εφαμογές με εξειδικευμένα προιόντα υψηλής πιστότητας και τεχνογνωσίας.

Ο Uli Behringer, ιδρυτής και CEO του MUSIC Group, δήλωσε:
«Το MUSIC Group ξεχωρίζει για την αδιάκοπη έμφαση στην καινοτομία, τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό και την συνολική IP δημιουργία. Ηδη από την εξαγορά των Midas, Klark Teknik και Turbosound, δεν έχουμε σταματήσει να επιδιώκουμε την επένδυση και σε άλλα ποιοτικά brands πρώτης γραμμής που να συμπληρώνουν και να διευρύνουν τα προιόντα και τις εφαρμογές των παραπάνω, επίσης κορυφαίων, εταιριών. Θεωρούμε λοιπόν ότι οι εταιρίες του ομίλου TC είναι ιδανικές γι’ αυτό που ζητάμε, λόγω της παγκόμιας κλάσης των επιμέρους εταιριών που συμπληρώνουν τη σύνθεση του TC Group.
Υποδέχομαι με μεγάλη υπερηφάνεια την ομάδα του ομίλου TC στην οικογένειά μας. Η Tannoy, η Lab Gruppen και η Lake θα ενταχθούν δίπλα στις επίσης διάσημες εταιρίες μας όπως η Midas, η Klark Teknik και η Turbosound και έτσι θα ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεχή επέκταση της MUSIC Group στην επαγγελματική A/V αγορά. Στόχος μας είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και συστημάτων για τους τομείς του Installation και του Touring. Εμείς θα επενδύσουμε σε μεγάλο βαθμό στις μάρκες του ομίλου TC, τοποθετώντας τες στην ‘κορυφή’ του δικού μας ομίλου, όπως έχουμε κάνει με τις Midas, Klark Teknik και Turbosound, όπου έχουμε επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε αυτοματοποιημένες και ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις παραγωγής, στην ποιότητα των συστημάτων ελέγχου κλπ".

Ο Anders Fauerskov, διευθύνων σύμβουλος του TC Group δήλωσε τα εξής:
“Καταρχάς είναι μεγάλη τιμή ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξαγοράς του ομίλου TC, μερικοί από τους μεγαλύτερους παράγοντες της παγκόσμιας βιομηχανίας έδωσαν πραγματικά αξιόλογες προσφορές προκειμένου να εντάξουν τις εταιρίες του TC Group στο δυναμικό τους. Ωστόσο, εμείς επιλέξαμε το MUSIC Group, καθώς αντιπροσωπεύουν την ιδανική επιλογή για μας, από την άποψη της στρατηγικής, της κατεύθυνσης, της συνέργειας και της γενικότερης κουλτούρας της εταιρείας. Η ομάδα μας και οι εταιρίες του γκρουπ είναι ενθουσιασμένες με την ένταξή μας στο MUSIC Group και είμαστε σίγουροι ότι θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για το TC Group, καθώς εκεί μας περιμένουν οι αξιόλογες εταιρίες πρώτης γραμμής του MUSIC Group, οι ταλαντούχοι άνθρωποί του και οι τεράστιοι πόροι του"

Την αναλυτική ανακοίνωση μπορείτε να την βρείτε ΕΔΩ στο δικτυακό τόπο του MUSIC Group…

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση