Διαφήμιση
Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2015 18:33

TF Series: η απάντηση της Yamaha

Η Yamaha παρουσίασε σε παγκόσμια πρώτη στη Φρανκφούρτη τη νέα της σειρά προσιτών ψηφιακών μίξερ TF Series που περιλαμβάνει συνολικά 3 μίξερ: τα TF5, TF3 και TF1 που διαθέτουν αντίστοιχα από 33, 25, και 17 μηχανικά faders καθώς και 32, 24 και 16 αναλογικές εισόδους στο πίσω πάνελ τους. Τα ψηφιακά μίξερ της νέας σειράς, ενσωματώνουν τους recallable προενισχυτές της Yamaha D-PRE και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που οι εν λόγω προενισχυτές εγκαθίστανται σε ψηφιακή κονσόλα.

Οσον αφορά τις εισόδους, οι μεγαλύτερες TF5 και TF3 περιλαμβάνουν συνολικά 48 εισόδους και η μικρότερη TF1 διαθέτει 40 εισόδους, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και dual stereo analog/USB digital inputs, καθώς και dual returns. Στον τομέα του live recording και οι 3 κονσόλες υποστηρίζουν 34 x 34 channel recording και playback μέσω USB 2.0. Οι κονσόλες επίσης υποστηρίζουν τη λειτουργία TouchFlow Operation που αποτελεί ένα συνδυασμό των γνώριμων user interfaces της Yamaha και ενός λειτουργικού touch panel system, που επιτρέπει στο χρήστη να εκτελεί με ταχύτητα, ακρίβεια και ευελιξία κάθε χειρισμό και ρύθμιση.

Επίσης περιλαμβάνονται και αρκετές νέες – ομαδοποιημένες λειτουργίες, όπως οι 1-knob COMP και 1-knob EQ, καθώς και η λειτουργία GainFinder που διευκολύνει την επίτευξη του βέλτιστου κέρδους για κάθε είσοδο.
Τέλος, διατίθεται και μια σειρά από input και output channel presets που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με μερικούς εκ των κορυφαίων κατασκευαστών μικροφώνων όπως η Shure, η Sennheiser και η Audio-Technica. 

Οσον αφορά το λογισμικό, τα εξής τρία διαθέσιμα applications (TF Editor, TF StageMix και MonitorMix)  επιτρέπουν την ασύρματη μίξη, την επίσης ασύρματη personal monitor μίξη και το offline setup αντίστοιχα. Οσον αφορά τους ισοσταθμιστές και τους επεξεργαστές δυναμικής περιοχής, οι κονσόλες της σειράς TF εκτός από τους επεξεργαστές του κάθε καναλιού, περιλαμβάνουν επιπρόσθετα 8 επεξεργαστές, με τους δυο εξ αυτών να είναι είναι Yamaha SPX processors, ενώ οι εναπομείναντες  6 διατίθενται στα AUX 9/10~19/20 master channels. Τα AUX 1~8 buses και main output channels περιλαμβάνουν παραμετρικά EQ 4 περιοχών, όπως αυτά που διατίθενται στα κανάλια εισόδου, καθώς και 31-band Flex12 GEQ.

Ολες οι TF περιλαμβάνουν θύρα για προαιρετική NY64-D I/O expansion card που διευρύνει τον αριθμό των καναλιών τους σε 128 (64 in/64 out) μέσφω Dante audio network. Περισσότερα για τη νέα ψηφιακή σειρά TF της Yamaha θα βρείτε ΕΔΩ.

Υ.Γ.Αμέσως μετά το πέρας της έκθεσης, ενημερωθήκαμε από την επίσημη αντιπροσωπεία (Φ. Νάκας) ότι οι νέες TF θα είναι διαθέσιμες σε μόλις 2 εβδομάδες στη χώρα μας (από αρχές Μαίου δηλαδή), στις παρακάτω λιανικές τιμές με ΦΠΑ: TF-5 :4090€, TF-3 :3490€ και TF-1 :2890€. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εταιρία Φ. Νάκας…

Επαφή
Φ. Νάκας

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση