Διαφήμιση
Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2015 15:10

Η OCA στη Φρανκφούρτη

Η OCA (Open Control Architecture) Alliance θα διαθέτει φέτος το δικό της booth στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης (H8, A11) και μάλιστα θα έχει και πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο. Πιο συγκεκριμένα, στο booth της OCA θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια όλων των ημερών της έκθεσης, ένα ενδιαφέρον live demo σχετικά με τον έλεγχο και το monitoring σε δικτυωμένες audio συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών. Αυτό άλλωστε είναι και το όραμα των κατασκευαστών που συμμετέχουν στην εν λόγω ‘συμμαχία’ (που παρεμπιπόντως ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2011) καθώς επιτθυμούν οι συσκευές τους να έχουν κοινό έλεγχο μέσω δικτύου.

Η d&b audiotechnik μια από τις εταιρίες που συμμετέχουν ενεργά στο project (μάλιστα ο product manager της εταιρίας Marc Weber είναι και πρόεδρος του OCA) ανακοίνωσε ότι το πρωτόκολλο OCA έχει να επιδείξει τα διαπιστευτήριά του και από σε κανονικές Live συνθήκες υψηλού επιπέδου, καθώς στο περυσινό φεστιβάλ Glastonbury χρησιμοποιήθηκε στα Live καλλιτεχνών πρώτης γραμμής όπως οι Beyoncé, Lady Gaga και One Direction, ενώ φυσικά έχει χρησιμοποιηθει και σε πολλές άλλες Live εφαργμογές.
Επίσης, αυξάνεται σημαντικό αριθμός των προιόντων που παράγονται διαθέτοντας OCA πρωτόκολλο επικοινωνίας και διάδρασης, ενώ εντός του 2015 αναμένεται να πάρει και την πλέον επίσημη έγκριση ως AES standard πρωτόκολλο. Εξ’ ου και η παρουσία της ‘συμμαχίας’ στη φετινή έκθεση Prolight+sound…

To πρωτόκολλο OCA μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σύνδεση με οποιοδήποτε διαθέσιμο πρωτόκολλο (Dante, AVB, AES67, Cobranet κλπ), ενώ το μόνο που απαιτείται είναι ένα τυπικό Ethernet networking hardware ή απλά ένα στάνταρ 802.11 Wi-Fi.
Οι εταιρίες που συμμετέχουν (έως τώρα) στο OCA (Open Control Architecture) Alliance είναι οι εξής:
Attero Tech, Audinate, Bittner Audio, Bosch Communications Systems, d&b audiotechnik, Focusrite, Harman Professional Group, LOUD Technologies, PreSonus, RCF, Salzbrenner Stagetec Mediagroup, TC Group και Yamaha Commercial Audio...

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση