Διαφήμιση
Τετάρτη, 18 Ιούνιος 2014 16:53

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις 'απογειώνουν' την AV αγορά

του Βασίλη Λαδονικόλα

Η InfoComm 2014 άνοιξε σήμερα τις πόρτες της στο Las Vegas Convention Center και θα διαρκέσει έως την προσεχή Παρασκευή. Το εντυπωσιακό στοιχείο με την InfoComm έχει να κάνει με την τεράστια αποδοχή που χαίρει η έκθεση τα τελευταία χρόνια από την ευρύτερη επαγγελματική κοινότητα, και βεβαίως η δυναμική που έχει αναπτύξει η έκθεση, γεγονός ενδεικτικό των τάσεων της αγοράς και της τεχνολογίας. 

Η InfoComm, όπως και το ευρωπαικό της σκέλος, η γνωστή ISE του Αμστερνταμ είναι οι εκθέσεις με τη μεγαλύτερη σύγκλιση τεχνολογιών αυτή τη στιγμή στο επαγγελματικό πεδίο του audiovisual και του integration. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που διαφαίνεται και στην ευρύτερη αγορά και αφορά τις επιμέρους επιχειρηματικές κινήσεις, τις συνεργασίες, τις εξαγορές κλπ. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της ροπής των πραγμάτων αποτελεί κατά τη γνώμη μου η πρόσφατη εξαγορά της AMX από το Harman γκρούπ, με ένα πραγματικά μεγάλο ποσό, γεγονός που αποδεικνύει δυο πράγματα: τη δεδομένη πλέον τεχνολογική σύγκλιση στον τομέα του installation / integration, αλλά και την τάση των εταιριών να δημιουργούν ή να εντάσσονται σε μεγάλα και μικρότερα γκρούπ. Η σύγκλιση μέσω και τεχνολογιών προσφέρει μεγαλύτερη ευελεξία πλέον σε εταιρίες που επιθυμούν να επενδύσουν σε κάθετες τεχνολογίες και υπηρεσίες, ενώ η ομαδοποιήσεις έχουν ευεργετικές συνέπειες στην κλίμακα κόστους και στις συνέργειες.

Οσον λοιπόν η λογική του integration και των ολοκληρωμένων συστημάτων, τεχνολογιών και λύσεων κυριαρχεί, τόσο εκθέσεις όπως η Αμερικάνικη InfoComm και η ευρωπαική θυγατρική της ISE θα συνεχίσουν να γιγαντώνονται. Ένα επιπλέον επιχείρημα ως προς αυτή την κατεύθυνση έχει να κάνει με το ότι όλο και περισσότεροι συμμετέχνοντες παρουσιάζουν νέα προιόντα σε αυτές τις εκθέσεις, κάτι που σημαίνει ότι συγχρονίζουν το χρονοδιάγραμμα τις παραγωγής τους με τις ημερομηνίες τέλεσης αυτών των εκθέσεων, γεγονός που τους δίνει ακόμα μεγαλύτερο ειδικό βάρος.

Και για να περάσουμε και στην φετινή InfoComm 2014 που άνοιξε σήμερα τις πόρτες της, θα παρουσιαστούν περί τα 10.000 προϊόντα από 950 κατασκευαστές που συμμετέχουν στην έκθεση, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένται να την επισκεφθούν περισσότερο από 37.000 επισκέπτες.

Αλλωστε όπως ανέφερε και ο executive director και CEO της έκθεσης, κ. David Labuskes, η ευρύτερη AV αγορά συνεχίζει να αναπτύσσεται, καθώς η ζήτηση για AV τεχνολογία και συστήματα ελέγχου, συνεδριακά, digital signage και networked audio αυξάνεται με σημαντικούς ρυθμούς στον τομέα των σύγχρονων κατασκευών και κτιρίων παντού στον κόσμο.
Τα σημαντικότερα προϊόντα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, καθώς και τις νέες τεχνολογίες θα τα δείτε όλες τις επόμενες ημέρες στο aLive που παρακολουθεί στενά την InfoComm 2014, η οποία παρεμπιπτόντως φέτος λαμβάνει χώρα για 75η φορά…

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση