Διαφήμιση
Πέμπτη, 13 Μάρτιος 2014 03:38

Πρεμιέρα για τις νέες μικρές ψηφιακές Yamaha

Ουσιαστικά πρόκειται για τις μικρές αδελφές της σειράς CL που παρουσιάστηκε πρόπερσι από τη Yamaha και πάλι εδώ στη Φρανκφούρτη. Η νέα σειρά ονομάζεται QL και περιλαμβάνει δυο μίξερ: την QL5 και την QL1. Οι κονσόλες έχουν ιδιαίτερα compact διαστάσεις, χαμηλό βάρος και ενσωματώνουν μια σειρά από ευπρόσδεκτες τεχνολογίες, όπως η καταξιωμένη τεχνολογία Yamaha VCM, αλλά και οι τεχνολογίες Portico 5033/5043 (το θρυλικό eq 5 περιοχών και ο αντίστοιχος compressor - limiter) που δημιούργησε η Rupert Neve Designs. Επίσης, η Yamaha έχει συνεργαστεί με τον Dan Dugan για τη δημιουργία μιας plug-in κάρτας που συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή διαχείριση της ομιλίας και της ανθρώπινής φωνής. Η εν λόγω εφαρμογή είναι ενσωματωμένη στη νέα σειρά QL.

Φυσικά υπάρχει πλήρης συμβατότητα audio αρχείων ανάμεσα στις σειρές QL και CL, ενώ και οι δυο κονσόλες της νέας σειράς QL διαθέτουν onboard το ίδιο Dante audio networking πρωτόκολλο με τις μεγαλύτερες αδελφές τους (CL series). Οι κονσόλες μπορούν να χειριστούν μέσω iPad ενώ υποστηρίζουν και online/offline QL Editor Software για MAC και PC computer.

Κανάλια – Δυνατότητες
Η QL 1 υποστηρίζει 16 built-in Mic/Line αναλογικές εισόδους, 18 faders, 8 built-in Analog Outputs, 32 + 8 Stereo input mixing channels και 16 Mix + 8 Matrix (ή συνολικά 24 mix) + Stereo + Mono Outputs.

Η μεγαλύτερη QL 5 υποστηρίζει 32 built-in Mic/Line αναλογικές εισόδους, 34 faders, 16 built-in Analog Outputs, 64 + 8 Stereo input mixing channels και 16 Mix + 8 Matrix (ή 24 mix συνολικά) + Stereo + Mono Outputs.

Το ενσωματωμένο Dante interface (Daisy-chain ή Redundant modes) προσφέρει 64x64 matrix για την QL5 και 32x32 για την QL1. Και οι δυο κονσόλες περιλαμβάνουν δυο MY Card Slots, 8-space Premium Rack, 8-space GEQ Rack, 8-space Effects Rack, καθώς και Dante Virtual Soundcard. Αμφότερες είναι συμβατές με Nuendo Live και περιλαμβάνουν Nuendo Live Control, MIDI/GPI Control Ports, καθώς και δυνατότητα εγγραφής 2-track απευθείας σε USB.

Και οι δυο κονσόλες θα είναι διαθέσιμες από τον προσεχή Απρίλιο. Περισσότερες πληροφορίες για διαθεσιμότητα και τιμές θα σας δώσουν στην εταιρία Φ. Νάκας…

Επαφή
Φ. Νάκας

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση