Διαφήμιση
Δευτέρα, 02 Σεπτέμβριος 2013 17:54

Gottelier Award 2013 – Οι φετινοί υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι για τα φετινά Gottelier Award, ήδη ανακοινώθηκαν και είναι οι εξής:

Jim Bornhorst
Πρόκειται για τον άνθρωπο που ανακάλυψε τα κινούμενα φωτιστικά σώματα και δικαίως θεωρείται από τη βιομηχνία του θεάματος ως ο ‘πατέρας’ των lighting fixture των σημερινών σύγχρονων shows. Αυτός και η ομάδα του, αφού πρώτα πρόσθεσαν μια κινούμενη χρωματική ζελατίνα μπροστά από τα κλασικά PAR Can rigs, εν συνεχεία κατασκεύασαν το πρώτο Vari-Lite, το περίφημο VL0 που διέθετε ολοκληρωμένο dichroic colour mixing. Με την υποστήριξη των Genesis, οι πρώτες κινούμενες κεφαλές παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε show στη συναυλία των Genesis το 1981 στη Βαρκελώνη και άλλαξαν τα δεδομένα στο χώρο του φωτισμού. Όλα τα υπόλοιπα τα έχει γράψει ιστορία…
Ο ίδιος βρίσκεται πίσω από την υλοποίηση του PRG Bad Boy καθώς και άλλων προτωποριακών φωτιστικών σωμάτων…

Chris Cronin
Βρίσκεται στη 'δουλειά' τα τελευταία 35 χρόνια ανελιπώς και το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τις πρωτοποριακές υλοποιήσεις στις τράσες και τις κατασκευές. Ξεκίνησε την καριέρα του από την εταιρία James Thomas Engineering το 1978, από την οποία αποχώρησε το 1985 για να ιδρύσει την Tomcat Ltd, ενώ μερικά χρόνια αργότερα ξεκίνησε μια νέα εταιρία, τη γνωστή σε όλους Total Fabrications Ltd (TFL), που αργότερα επεκτάθηκε και μετονομάστηκε σε Total Solutions Group (TSG).

Wayne Howell
Ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 80 με την Avolites, όπου για πρώτη φορά ασχολήθηκε με το computer programming και συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη των QM500 και Rolacue desks. Το 1988 ίδρυσε την Artistic Licence και από τότε έως τώρα έχει παρουσιάσει μερικά ιδιαίτερα πρωτοποριακά και χρήσιμα προϊόντα όπως το Micro-Scope DMX tester, το Lamp Tramp, τα DMX-Dongle, DMX-Split, Pixi-Web και Visual Patch μεταξύ άλλων. Συμμετείχε επίσης στην ανάπτυξη ESTA standards για τα πρωτόκολλα DMX512 και RDM, δημιούργησε το Art-Net - the royalty-free DMX-over-Ethernet protocol – και συμμετείχε στο Zero Carbon Project. Είναι επίσης ο συγγραφέας των βιβλίων Control Freak και Rock Solid Ethernet.

Alan Jacobi LVO
Ο Alan Jacobi θεωρείται από τους πρωτοπόρους του επαγγελματικού rigging και ο άνθρωπος που ‘έστησε’ τον εν λόγω επαγγελματικό κλάδο του rigging σε παγκόσμιο επίπεδο, αναδεικνύοντας και θεσμοθετώντας του πιο αυστηρούς κανόνες ασφαλείας στην ‘ανάρτηση’ εξοπλισμού και στο ‘κρέμασμα’ των τεχνικών έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την ασφάλεια του κοινού, των εργαζομένων, των καλλιτεχνών και φυσικά και του εξοπλισμού.

Frederic Opsomer
Ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα στης δεκαετίας του 80, χρησιμοποιώντας video και projectors για μια σειρά από προωθητικές ενέργειες και αντίστοιχα event. Γρήγορα πέρασε σε πιο απαιτητικά και μεγάλα συστήματα καθώς θεωρείται ο άνθρωπος που υλοποίησε το περίφημο 200 cube projection system για την περιοδεία  Zooropa tour των U2. Επίσης, υλοποίησε την πρώτη LED οθόνη που χρησιμοποιήθηκε για περιοδεία (μπορούσε να στηθεί και να ξεστηθεί γρήγορα και με ασφάλεια) και την χρησιμοποίησε στην επόμενη περιοδεία των U2 (την περίφημη POPmart tour), Μετά από 5 χρόνια ανέλαβε ως υπεύθυνος του τμήματος Architainment division της Barco.
Ο ίδιος και η ομάδα του είναι υπεύθυνοι για την περίφημη διευρυνόμενη 'Frietzak' video οθόνη που χρησιμοποιήθηκε στην πρόσφατη περιοδεία των U2 360° tour. Το 2010 άφησε την Barco για να αναλάβει το Ευρωπαικό τμήμα της Tait, ενώ η πλέον πρόσφατη μεγάλη δουλειά του είναι η σχεδίαση και υλοποίηση των 70.500 pixel tablets για τις ανάκγες των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου του 2012, δημιουργώντας το μεγαλύτερο έως σήμερα video display.

Pasquale Quadri
Οι φίλοι του τα τελευταία 30 χρόνια των φωνάζουν απλά ‘Paky’ και όπως ίσως θα καταλάβατε είναι ο ιδρυτής της Ιταλικής Clay Paky που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πλέον πρωτοπόρες εταιρίες κατασκευής προιόντων επαγγελματικού φωτισμού με ειδίκευση τη βιομηχανία του θεάματος. Κέρδισε γρήγορα τον τίτλο του ‘βασιλιά των ντισκοτέκ’ με τα Golden Scan τη δεκαετία του 80, ενώ σήμερα η εταιρία του βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της βιομηχανίας με προιόντα όπως οι βραβευμένες κεφαλές της σειράς Alpha και τα δημοφιλή Sharpy που τα τρία τελευταία χρόνια μονοπωλούν σχεδόν την αγορά στην κατηγορία τους.

Αυτοί είναι υποψήφιοι. Όπως διαπιστώνετε τα ονόματα είναι πολύ ‘βαριά’ και αντίστοιχα μεγάλη αναμένται να είναι και η κόντρα έως έως την τελευταία στιγμή. Τον τελικό νικητή του φετινού Gottelier Award όπως είπαμε θα τον μάθουμε στα πλαίσια της έκθεση Plasa στο Λονδίνο, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7/10…

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση