Διαφήμιση
Τετάρτη, 02 Μάιος 2012 11:00

LG Electronics – Οικονομικά αποτελέσματα

Η LG Electronics, ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2012, στο οποίο η εταιρεία ύστερα από δύο συνεχή τρίμηνα με απώλειες, κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 243 δισεκατομμυρίων KRW (214,9 εκατομμυρίων USD). Τα βελτιωμένα μεγέθη οφείλονται κατά κύριο λόγο στις προσπάθειες της εταιρείας για καινοτομία σε όλες τις βασικές επιχειρηματικές της μονάδες και στη δημιουργία προϊόντων υψηλής απόδοσης.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2012, τα οικονομικά αποτελέσματα -τα οποία δεν έχουν υποβληθεί σε λογιστικό έλεγχο (unaudited earnings results) και βασίζονται στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (IFRS)-, κατέδειξαν κύκλο εργασιών ύψους 12,2 τρισεκατομμυρίων KRW (10,8 δισεκατομμυρίων USD), με λειτουργικά κέρδη ύψους 448 δις KRW (396,1 εκατομμύρια USD). Τα συγκεκριμένα μεγέθη, αντικατοπτρίζουν τη σημαντική βελτίωση, σε σύγκριση με το ενοποιημένο λειτουργικό κέρδος ύψους 280 δις KRW, που καταγράφηκε στη συνολική χρήση του 2011.


Επιχειρησιακές αποδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ανά εταιρεία

Η LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) κατέγραψε σημαντικά βελτιωμένα λειτουργικά κέρδη στο τρίμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 5,3 τρις KRW (4,7 δις USD), σημειώνοντας ωστόσο μείωση της τάξης του 6,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011, κυρίως λόγω της αργής ανάκαμψης στην Ευρωπαϊκή οικονομία. Χάρη στη δημοτικότητα των νέων προϊόντων, όπως οι τηλεοράσεις CINEMA SCREEN 3D Smart TV στην Κορεάτικη αγορά και στη βελτίωση της διαχείρισης στην αλυσίδα προμηθειών, τα λειτουργικά κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν και ανήλθαν στα 217 δις KRW (191,9 εκατομμύρια USD), συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Η LG αναμένεται να αξιοποιήσει τις επερχόμενες σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις και την παγκόσμια παρουσίαση των νέων επανασχεδιασμένων τηλεοράσεων για το 2012, προκειμένου να επιτύχει αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας.

Η LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) σημείωσε τριπλάσια αύξηση των λειτουργικών κερδών QoQ, από τα 12 δις KRW στα 39 δις KRW (34,5 εκατομμύρια USD), ως άμεση απόρροια της βελτιωμένης προϊοντικής γκάμας και της αύξησης του ποσοστού των πωλήσεων των smartphones. Ο συνολικός κύκλος εργασιών σημείωσε πτώση 14% YoY, καθώς κυμάνθηκε στα 2,5 τρις KRW (2,2 δις USD) από 2,9 τρις KRW, λόγω των μειωμένων πωλήσεων των απλών κινητών τηλεφώνων (feature phones), ενώ ο κύκλος εργασιών από τα smartphones αυξήθηκε χάρη στη δημοτικότητα των μοντέλων Optimus LTE και Optimus Vu στην αγορά της Κορέας. Η εταιρεία αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη γκάμα των smartphones στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την παρουσίαση της σειράς L-Style και των τετραπύρηνων smartphones.

Τα λειτουργικά κέρδη της LG Home Appliance Company (Οικιακές Συσκευές) στο πρώτο τρίμηνο του 2012, παρουσίασαν αύξηση σε ποσοστό 48%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, και ανήλθαν στα 152 δις KRW (134,4 εκατομμύρια USD), χάρη στην υψηλότερη μέση τιμή πωλήσεων, τη βελτιωμένη γκάμα προϊόντων και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κόστους. Η μείωση σε ποσοστό 2,7% του κύκλου εργασιών YoY, ο οποίος ανήλθε στα 2,5 τρις KRW (2,2 δις USD), αντικατοπτρίζει κυρίως την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στην Κίνα και τις ανεπτυγμένες αγορές. Παρά τη συνεχιζόμενη αργή ανάκαμψη των βασικών αγορών και την άνοδο του κόστους στις πρώτες ύλες, η εταιρεία θα συνεχίσει την αποδοτική κατανομή των πόρων και την ανάπτυξη διαφοροποιημένης γκάμας προϊόντων, όπως ο ψυγειοκαταψύκτης με Blast Chiller.

Η Air Conditioning and Energy Solution Company (Κλιματισμός και Ενεργειακές Λύσεις) της LG, κατέγραψε διπλάσια λειτουργικά κέρδη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, τα οποία ανήλθαν στα 81 δις KRW (71,6 εκατομμύρια USD), χάρη στα νέα προϊόντα κορυφαίας τεχνολογίας και στις βελτιώσεις των δομών κόστους. Ο κύκλος εργασιών κατά το πρώτο τρίμηνο, παρέμεινε ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα στα 1,2 τρις KRW (1,1 δις USD), σημειώνοντας μείωση σε ποσοστό 1,2% YoY. Η LG παραμένει αισιόδοξη, ότι οι κυβερνητικές πολιτικές για την προώθηση της χρήσης ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων στα σπίτια και τις επιχειρήσεις, θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για την εταιρεία, κι ειδικότερα στον τομέα των επαγγελματικών κλιματιστικών συστημάτων υψηλής αποδοτικότητας.


Σημείωση: Τα οικονομικά αποτελέσματα -τα οποία δεν έχουν υποβληθεί σε λογιστικό έλεγχο (unaudited earnings results)- βασίζονται στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (IFRS). Τα ποσά σε Κορεάτικα Γουόν (KRW) μετατρέπονται σε Δολάρια Η.Π.Α. (USD) κατά μέσο όρο ανά τρίμηνο. Η αντιστοιχία γουόν – δολαρίου ήταν 1.131 KRW ανά δολάριο Η.Π.Α. το 1ο τρίμηνο του 2012 και 1.121 KRW ανά δολάριο Η.Π.Α. το 1ο τρίμηνο του 2011.

 

Επαφή
LG Electronics Hellas

 

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση