Διαφήμιση
Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2020 14:26

Οι επιχειρήσεις του rental κλάδου για τον Covid-19

Σήμερα το πρωί, εκπρόσωποι των εταιριών του audiovisual, lighting (κλπ) rental κλάδου που αναφέρονται πιο κάτω και συγκεκριμένα οι κ.κ. Μάνος Βασιλάκης και Γιώργος Βουδαντάς, ήρθαν σε επαφή με το aLive, προκειμένου ως ενημερωτικό μέσο του ευρύτερου κλάδου να δημοσιοποιήσει σε όλους τους εμπλεκόμενους με τον εν λόγω κλάδο, την ακόλουθη επιστολή. Όπως μπορείτε να δείτε, η επιστολή έχει ήδη την ομόφωνη έγκριση και στήριξη 13 εταιριών του κλάδου και η προσωρινή επιτροπή διαχείριση καλεί όλους τους ιδιοκτήτες rental εταιριών της χώρας (μεγάλων και μικρών) εφόσον την εγκρίνουν, να την συνυπογράψουν, στέλνοντας το ΑΦΜ και τα στοιχεία της εταιρίας τους σε οποιοδήποτε από τα μέλη της επιτροπής επικοινωνίας επιθυμούν…

Δελτίο τύπου / Επιστολή– Rental Εταιριών Οπτικοακουστικού Κλάδου Ελλάδος (22-4-2020)

Αγαπητοί συνάδελφοι,
οι Εταιρείες που αναφέρονται παρακάτω, πήραμε την πρωτοβουλία της σύνταξης μιας κοινής επιστολής, όπου περιγράφει ορισμένα από τα κρίσιμα  προβλήματα  του κλάδου μας όπως διαμορφώνονται στην πρωτοφανή αυτή κρίση,  υγειονομικού και οικονομικού χαρακτήρα και διαμορφώνει πέντε αιτήματα,  κοινά αποδεκτά, ώστε να γίνει η βάση για να ξεκινήσουμε  μια σειρά από επαφές με τους αρμοδίους φορείς – υπουργεία.
Πιστεύουμε από κοινού ότι εφόσον υλοποιηθούν αυτά τα αιτήματα θα μπορέσουμε να δούμε την επόμενη μέρα, με ένα καλύτερο βλέμμα και αισιοδοξία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα ζήσουμε δύσκολες καταστάσεις και ότι όλα θα γίνουν εύκολα, κάθε άλλο, όμως θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε ένα δρόμο όπου όλοι θα μπορούμε να περπατήσουμε με αξιοπρέπεια, μαζί με τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους μας. Η επιτυχής έκβαση αυτών των αιτημάτων προϋποθέτει απαραίτητα τη συνεργασία και την κοινή δραστηριοποίηση όλου του κλάδου μας.

Εφόσον εγκρίνετε, λοιπόν, την επιστολή παρακαλείστε όπως αποστείλετε σε όποιο μέλος της επιτροπής επιθυμείτε τα στοιχεία της εταιρείας σας και το ΑΦΜ, ώστε να γίνουμε όσο δυνατόν περισσότεροι αυτοί που στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια.

Με εκτίμηση
Οι εταιρείες:

AUDIO SOUND ΕΠΕ – ΑΦΜ: 092707231 
AVITRON ΑΕΒΕ - ΑΦΜ: 099802544 
DIVISION ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ - ΑΦΜ : 999139225 
KARIOTIS EVENT PRODUCTION, ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΙΚΕ - ΑΦΜ : 999251526
MΑΚΕΔΩΝ ΕΠΕ  ΗΧΟΣ / ΦΩΣ - ΑΦΜ: 095705279 
MANOS BACKLINE SERVICES , Μ & Κ ΒΑΣΙΛΑΚΗ & ΣΙΑ ΟΕ - ΑΦΜ : 08154889
MEGA SOUND ,  ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝ ΙΚΕ - ΑΦΜ : 800576090 
METRON STAGES , Λ.ΧΑΤΖΗΣ ΜΟΝ ΕΠΕ – ΑΦΜ: 999375640
OLOGRAMMA PALS - ΑΦΜ : 052447919
PAPADIMAS AUDIO  - ΑΦΜ : 153173653 
PODIMATAS GROUP , Π.Κ ΠΟΔΗΜΑΤΑΣ ΑΕΒΕ  - ΑΦΜ : 094459748
TEMPO EVENTS, Γ.ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Ε  - ΑΦΜ:099419868
UNITED TECHNICAL GROUPS IKE  - ΑΦΜ : 997882330

Επικοινωνία - Επιτροπή:
Mάνος Βασιλάκης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   - 6932 909717
Γιώργος Βουδαντάς: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. – 6979 798043
Παναγιώτης Ποδηματάς: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   - 6944 500590

Ακολουθεί η Επιστολή:
Αξιότιμοι Κύριοι/ες, Υπουργοί, Της Οικονομίας, Της Ανάπτυξης και των Επενδύσεων, Του Πολιτισμού,
μέσω της παρούσας επιστολής, ως εκπρόσωποι Εταιρειών που ειδικεύονται στην ενοικίαση Ηχητικού, Φωτιστικού, Ικριωμάτων, Visual εξοπλισμού, στην παροχή υπηρεσιών στον τομέα του Θεάματος (συναυλίες, φεστιβάλ, event, συνέδρια, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, διαφημιστικές, παραγωγές, προεκλογικές, κοινωνικές, εκδηλώσεις κ.ά.), και εν γένει στην ανάδειξη του Πολιτισμού και την ανάπτυξη του Τουριστικού Τομέα της Χώρας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα δραστηριοποίησής μας, καθώς και για τα αιτήματά μας.

Η κρίση στην υγεία, που προκλήθηκε από την πανδημία του Covid 19, επηρέασε άμεσα και καθολικά τον κλάδο μας. Ήδη, όπως γνωρίζετε, από τις πρώτες ημέρες της κρίσης, με απόφαση της Κυβέρνησης, βρισκόμαστε σε υποχρεωτική αναστολή των εργασιών μας.
Επιπλέον, οι δυσκολίες στην πορεία αποκατάστασης της κανονικότητας φαίνεται ότι αφορούν περισσότερο τις δικές μας επιχειρήσεις.

Στη μακροπρόθεσμη αναστολή των εκδηλώσεων που υλοποιούμε, προστίθεται η δυσκολία του ότι από την ώρα που θα γίνει άρση των μέτρων συνάθροισης του κοινού, θα χρειαστεί τουλάχιστον μια τετράμηνη με εξάμηνη  περίοδος σχεδιασμού των όποιων εκδηλώσεων παραγωγών,  λόγω της φύσης του τομέα του ‘’entertainment’’.
Διαπιστώνεται, λοιπόν, ότι οι εταιρείες μας θα είναι από τις τελευταίες επιχειρήσεις, που θα μπορούν να επανέλθουν στην κανονικότητα.
Ο κίνδυνος εκατοντάδες εταιρείες να βρεθούν μπροστά στην πραγματικότητα του λουκέτου και χιλιάδες εργαζόμενοι να οδηγηθούν στην ανεργία είναι πλέον ορατός.
Με βάση τα παραπάνω και με σκοπό την αποφυγή της πτώχευσης, τη διατήρηση σε λειτουργία των εταιρειών και την παραμονή των εργαζομένων στις θέσεις τους, καθώς και την επιστροφή στη βιωσιμότητα και στην ανάπτυξη, όταν επέλθει η κανονικότητα στη δημόσια ζωή, ζητάμε τα ακόλουθα:

1. Να γίνει επιδότηση της μισθοδοσίας του προσωπικού, σε δυο φάσεις: 
   α: με επίδομα μέχρι την ολική άρση των μέτρων.         
   β: με επιδότηση 100% των μισθών (σύμφωνα με την μισθοδοσία του 2019) για έξι  μήνες μετά την άρση των μέτρων και  αναστολή των εισφορών για όλο το παραπάνω διάστημα.

2. Να δοθεί άτοκο δάνειο με εγγύηση δημοσίου ίσο με το 30% του μέσου όρου του τζίρου των τριών τελευταίων ετών, με 6 μήνες περίοδο χάριτος από την άρση των   
    μέτρων  και αποπληρωμή σε βάθος πενταετίας, με δικλείδες ασφαλείας για το κράτος τύπου ΕΣΠΑ.

3. Αναστολή πληρωμών των ήδη ρυθμισμένων δόσεων  προς το Δημόσιο μέχρι την ολική άρση των μέτρων και υπαγωγή τους σε νέες ρυθμίσεις 120 δόσεων.

4. Να μην καταβληθεί προκαταβολή φόρου για το 2020.

5. Να γίνει επιδότηση 100%  του ενοικίου μέχρι την ολική άρση των μέτρων.


Rate this item
(12 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση