Διαφήμιση
Τρίτη, 30 Μάρτιος 2021 10:46

Βαριά φανέλα και τεράστιο το κληροδότημα για τη νέα Midas Heritage-D HD96-24 που συναντήσαμε στις εγκαταστάσεις της Omikron Electronics…

του Βασίλη Λαδονικόλα

To project Midas Heritage-D HD96-24 προετοιμάζεται πυρετωδώς και προγραμματισμένα εδώ και μερικά χρόνια από τη Midas, καθώς δεν θα αποτελούσε απλά τη νέα της ψηφιακή κονσόλα, αλλά μια εξολοκλήρου νέα ψηφιακή πρόταση που θα είχε ως προίκα τη βαριά κληρονομία της θρυλικής αναλογικής σειράς Heritage της Midas.
Τα στοιχήματα ήταν πολλά, ο πήχης τοποθετήθηκε εξαρχής ψηλά και οι προκλήσεις για τους μηχανικούς αλλά και για ολόκληρο το team της Midas ήταν πολλαπλές. Η νέα κονσόλα θα έπρεπε να μη θυμίζει σε τίποτα τη σειρά PRO, τεχνολογικά θα έπρεπε να βρίσκεται σε άλλο επίπεδο και όχι απλά να ακολουθήσει ασθμαίνοντας τον υπόλοιπο (και ιδιαιτέρως αξιόλογο) ανταγωνισμό, αλλά να τον πλαγιοκοπήσει τεχνολογικά και παράλληλα να έχει προσιτή τιμολόγηση και να βγει στην ώρα της…
Παρότι πολλά και δύσκολα τα εν λόγω στοιχήματα, φαίνεται ότι τελικά όλα πήγαν αρκετά καλά, τόσο για τους ανθρώπους της Midas όσο και για την ίδια τη Heritage-D, μόνο που υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα… Ποιό ήταν αυτό? Ότι δεν ήταν και τόσο Αγγλοι στο ραντεβού που μας έδωσαν. Για την ακρίβεια, η κονσόλα παρουσιάστηκε μεν το καλοκαίρι του 2019 ως ‘έτοιμη’ για δράση και για beta test σε μεγάλα PA μαγαζιά και επώνυμους χειριστές, όμως χρειάστηκε να περάσει περίπου ενάμισι χρόνος ακόμα προκειμένου να φτάσουν τα πρώτα δείγματα στις επίσημες αντιπροσωπείες και ουσιαστικά να ξεκινήσει σιγά - σιγά η εμπορική της καριέρα.

Βεβαίως, ωστόσο μεσολάβησε ένας απρόσμενος ‘σύμμαχος’ για τη Midas… Πρόκειται για την πανδημία που ήρθε από το πουθενά και ουσιαστικά ‘πάγωσε’ το χρόνο για ολόκληρο τον κλάδο του Live touring και των οπτικοακουστικών. Ετσι, αφενός μεν η Midas βρήκε πολύτιμο χρόνο να δουλέψει (σε αναβαθμίσεις, bugs, requests κλπ) και να καλύψει το χάντικαπ και αφετέρου ο ανταγωνισμός δεν τις έκοψε πωλήσεις.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο τώρα (για την ακρίβεια πρίν από 2-3 εβδομάδες), με το κινητό μου να χτυπάει επίμονα και να με πληροφορούν από την Omikron Electronics ότι «η κονσόλα είναι εδώ και σε περιμένει για ένα πρώτο preview από κοντά». Ξεναγός μας στα ενδότερα της νέας Midas Heritage-D ήταν ο πάντα πρόθυμος και υπομονετικός Λευτέρης Νεοκοσμίδης, ο οποίος έχει ήδη εντρυφήσει για τα καλά στις λειτουργίες και τις δυνατότητες της πολυαναμενόμενης κονσόλας.

Εργονομία, compact δομή και δυνατότητες
Η νέα ψηφιακή Midas Heritage-D HD96-24 είναι φούλ εξοπλισμένη σε όλους τους τομείς. Ας τη γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα πριν δούμε τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες της. Βλέποντάς την από κοντά και συγκεκριμένα από τη θέση του χειριστή / ηχολήπτη, η κονσόλα μοιάζει να έχει το κατάλληλο μέγεθος… για να πω την αλήθεια στα δικά μου μάτια φαίνεται λίγο μεγαλύτερη από τις φωτογραφίες της στο διαδίκτυο, ενώ τις εντυπώσεις κερδίζει ο εργονομικός, σχεδόν μίνιμαλ, σχεδιασμός της και η compact δομή της.

Μια μεγάλη οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας (Full HD Multi Function Touchscreen) κυριαρχεί στα αριστερά του άνω κεκλιμένου τμήματος της επιφάνειας εργασίας της κονσόλας, ενώ στο επίπεδο τμήμα αυτής φιλοξενούνται συνολικά 28 faders.
Η κονσόλα υποστηρίζει 144 flexible inputs, 96 flexible aux sends, left/right/mono, 24 dedicated matrix busses, δυο monitor busses και δυο solo busses, ενώ υποστηρίζει επίσης 24VCA και αντίστοιχα 24 Pop Groups. Διαθέτει 24 effects slots με εφέ από την TC, καθώς και νέες προσομοιώσεις κλασικών εφέ που εξελίχθηκαν ειδικά για την κονσόλα (θα τα δούμε αναλυτικά πιο κάτω).

Η Midas Heritage-D λειτουργεί στα 96kHz, διαθέτοντας 64-μπιτους FPGA επεξεργαστές με GPU co-processing, ενώ το μέγιστο latency δεν ξεπερνάει τα 2ms ακόμα και με full processing συνθήκες μίξης και λειτουργίας.
Να επισημάνουμε επίσης ότι η κονσόλα μπορεί συνολικά να διαχειριστεί έως και 1152 inputs/outputs, ενώ συνεργάζεται με όλα σχεδόν τα υπάρχοντα ‘κουτιά’ DL I/O της Midas, όπως τα DL231, DL151, DL152, DL153, DL154, DL155 και DL251 stage boxes (εκτός των 431 και 351). Φυσικά υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή και καταξιωμένα ψηφιακά πρωτόκολλα δικτύωσης και επικοινωνίας όπως Dante, MADI και USB interface μέσω δυο θυρών CM1.

Τεχνητή νοημοσύνη και διαμόρφωση από λευκό χαρτί
Είναι προφανές ότι η Midas με τη νέα Heritage-D ήθελε να δημιουργήσει μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα αντέξει στο χρόνο διαθέτοντας όλη την απαραίτητη υποδομή (επεξεργαστικά, δομικά και λειτουργικά) για νέες αναβαθμίσεις και updates στο μέλλον (άμεσο και απώτερο). Αλλωστε, είναι γεγονός ότι η ψηφιακή Heritage θα διατίθεται σε αυτή την πλατφόρμα και σε αυτό το φορμά, καθώς η εταιρία (με τα έως τώρα δεδομένα) δεν προτίθεται να εμπλουτίσει τη γκάμα με μεγαλύτερα ή μικρότερα ‘αδελφάκια’ της.

Ως γνωστόν στην περίπτωση της νέας ψηφιακής Heritage D υπήρξε μια αρκετά μεγάλη αναμονή, καθώς ο κατασκευαστής ήθελε να είναι σίγουρος για το project του, φυσικά μάζευε requests από ‘μεγάλα μαγαζιά’ μέσω των beta δοκιμίων του, ενώ παράλληλα διόρθωνε bugs και έκανε fine tunning σε λειτουργίες σε πραγματικές συνθήκες. Αν σε αυτό προστεθεί και η παύση εργασίας της παγκόσμιας Live κοινότητας λόγω πανδημίας, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι υπήρξε μια μεγάλη αναμονή. Μια αναμονή όμως, που εκτός των υπολοίπων παραμέτρων (θετικών και αρνητικών) ‘δούλεψε’ στο πεδίο του μάρκετινγκ, με την κονσόλα να δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες, μεγαλύτερη προσμονή, αλλά και κάποιους αστικούς ή πραγματικούς μύθους.

Ενας από αυτούς ήταν και οι περίφημες A.I. (Artificial intelligence) δυνατότητες και λειτουργίες της κονσόλας, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί ούτως ή άλλως την πλέον επίκαιρη & 'καυτή' τεχνολογική τάση της εποχή μας και η εκλαϊκευσή της έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται σε μια σειρά από δημοφιλή πεδία και τομείς όπως η αυτοκίνηση, η βιομηχανική παραγωγή κλπ...
Πρίν περάσουμε όμως στις Α.Ι. αρετές της κονσόλας καλό είναι να ιεραρχήσουμε τις δυνατότητές και κυρίως τις καινοτομίες που ήρθε να εισάγει στον κόσμο του επαγγελματικού audio και εν συνεχεία να τις αξιολογήσουμε.

Νέοι ορίζοντες στο Navigation
Ισως να αρχίζω λίγο ανάποδα (με το τελικό δια ταύτα), αλλά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι αν με ρωτούσε κάποιος τι μου έκανε εντύπωση στη νέα Heritage-D, θα απαντούσα δίχως κανένα δισταγμό και μονολεκτικά, ‘το Navigation’.
Και αυτό διότι το σετάρισμα, η διαμόρφωση και η πλοήγηση στα μενού και τις λειτουργίες της κονσόλας μοιάζει να γίνεται από λευκό χαρτί και η κονσόλα είναι πλήρως διαμορφώσιμη. Απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως, είναι να γνωρίζεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και γιατί… Το πώς θα το δρομολογήσεις και θα το υλοποιήσεις είναι το ευκολότερο όλων στην παρούσα συνθήκη…
Κάπως έτσι, οι δρόμοι που ανοίγονται μπροστά σου μοιάζουν σχεδόν ανεξάντλητοι και ο χειριστής μπορεί αρκετά εύκολα (μακράν ευκολότερα από τις προηγούμενες Midas της σειράς PRO) να ράψει ένα ‘κοστούμι’ αποκλειστικά στα δικά του μέτρα ανάλογα με τον τρόπο που έχει συνηθίσει να δουλεύει, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της παραγωγής

Manchino Workflow: το ‘κλειδί’ του άμεσου set-up
Η πλοήγηση στη Heritage D ξεκινάει με την εμφάνιση της οριζόντιας μπάρας των μενού και των σελίδων στο άνω τμήμα της οθόνης.
Ξέρετε… Home, Console View, Channel View, FoH, Manchino, Automation κ.ο.κ… Ωπ, για μια στιγμή… Manchino, τι είναι αυτό? «Αυτό είναι ένα από τα πιο χρηστικά πεδία της κονσόλας…» μου εξηγεί ο Λευτέρης.
Μέσω του πεδίου Manchino ο χειριστής της κονσόλας μπορεί να κάνει εύκολα και γρήγορα όλες τις ομαδικές δουλειές που χρειάζεται να κάνει κατά το σετάρισμά της, κερδίζοντας αφενός χρόνο και αφετέρου επιβεβαιώνοντας εύκολα και απλά όλες τις δρομολογήσεις σημάτων που επιθυμεί. Πατώντας το Manchino απλώνοντας μπροστά σου σε ‘κουτάκια’ και τα 144 flexible inputs, ενώ μέσω των αντίστοιχων touch buttons εμφανίζονται τα 96 flexible aux sends, τα 24 dedicated matrix busses, τα monitor busses κλπ, ενώ στο διπλανό τμήμα της οθόνης εμφανίζονται όλα (24) τα VCA και τα αντίστοιχα Pop Groups, καθώς και τα αντίστοιχα μενού για τον ισοσταθμιστή, τους δυναμικούς επεξεργαστές, τα Sends και την ονοματοδοσία κάθε εισόδου – εξόδου, προκειμένου ο χειριστής να προχωρήσει στις ομαδικές δρομολογήσεις που έχει στα πλάνα του (προσοχή, δεν έχει σχέση όλο αυτό με το Patching, καθώς υπάρχει δικό dedicated patching πεδίο στο μενού της κονσόλας).

Artificial intelligence: «δυο μυαλά είναι καλύτερα από ένα»
Ως γνωστόν, ο όρος τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στον κλάδο της πληροφορικής ο οποίος ασχολείται με τη σχεδίαση και την υλοποίηση υπολογιστικών συστημάτων που μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς τα οποία υπονοούν έστω και στοιχειώδη ευφυΐα, μάθηση, προσαρμοστικότητα, εξαγωγή συμπερασμάτων, επίλυση προβλημάτων κλπ.

Δεν κρύβω πως όταν είχε αποκαλυφθεί (με σάρκα και οστά, όχι ως απλό project) η νέα Heritage D πριν από περίπου 2 (ναι δυο, σωστά διαβάσατε) χρόνια και επικοινωνιακά είχε ‘παίξει’ αρκετά το Α.Ι. ατού της, ήμουν αρκετά επιφυλακτικός και το μυαλό μου πήγε σε μια πιο εξελιγμένη έκδοση των γνωστών αυτοματοποιημένων set-up και ρυθμίσεων που είχαμε ήδη δει από διάφορους κατασκευαστές σε ψηφιακά μίξερ της χαμηλής (κυρίως, αλλά όχι μόνο) κατηγορίας, που περιλάμβαναν ευκολίες που απευθύνονταν πρωτίστως σε μουσικούς, προκειμένου να σετάρουν ευκολότερα το όργανο ή τη μίξη τους, μέσω μιας διαθέσιμης τράπεζας από preset επιλογές, σε τομείς όπως η ισοστάθμιση, τα φίλτρα, οι επεξεργαστές δυναμικής περιοχής κλπ.
Κανένας βεβαίως εξ’ αυτών δεν είχε κάνει λόγο για τεχνητή νοημοσύνη, όμως παρόλα αυτά εγώ πάντα κράταγα μικρό καλάθι και πλέον ήρθε η ώρα για μια γρήγορη πρώτη επαφή (όχι η ενδεδειγμένη βεβαίως, αφού η παρουσίαση της κονσόλας λόγω της κατάστασης εγκλεισμού που βιώνουμε δεν έγινε σε συνθήκες Live, αλλά μέσω ενός πολυκάναλου demo).

H Heritage D λοιπόν ‘καταθέτει’ προτάσεις που δεν τις έχει φυλαγμένες σε κάποια preset μπάνκα ήχων και ρυθμίσεων, αλλά τις αντλεί από πραγματικές συνθήκες και σε πραγματικό χρόνο. Ολο αυτό βεβαίως προϋποθέτει η κονσόλα να ακούει (κυριολεκτικά) και να επεξεργάζεται…
Ναι, η νέα Midas κάνει ακριβώς αυτό, ακούει για 4 δευτερόλεπτα κάθε ήχο (όργανο, μίξη κλπ) με ποσοστό επιτυχίας άνω του 70% ως προς την αναγνώριση αλγόριθμου και εν συνεχεία προτείνει στο χειριστή το βέλτιστο δυνατό ακουστικά αποτέλεσμα. Σε αυτές τις προτάσεις περιλαμβάνονται 6 προτάσεις ισοστάθμισης (για το EQ κάθε καναλιού – οργάνου) και 5 αντίστοιχες προτάσεις για compression.
Μέσω του auto setup έχει τις δικές της προτάσεις για κάθε κανάλι, ενώ ο χειριστής μέσω του preview πχ στο EQ ακούει την πρόταση και έχει τη δυνατότητα να την επιλέξει ή όχι.
Επίσης αυτή είναι μια διαδικασία που θα εξελιχθεί περαιτέρω και αναμένεται να αναβαθμιστεί από τη Midas, ωστόσο ξεκινάει από μια πολύ καλή βάση, δίνοντας στο χειριστή μία ρεαλιστική εναλλακτική. Φυσικά μπορεί να αναγνωρίσει τις πηγές / όργανα που είχαν φιλοξενηθεί στα κανάλια της σε προηγούμενα set-up και να κάνει ευκολότερη τη δουλειά του ηχολήπτη και πολλά ακόμα.
Το ξέρω ότι όλο αυτό ακούγεται κάπως περίεργα μιας και το μίξερ αποκτά την υπόσταση του χειριστή (με νοημοσύνη και αισθητική), όμως δεν παύει να αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα λειτουργία – ευκολία που η ανάγκη ύπαρξής της και το ποσοστό επιτυχίας της, θα κριθούν αμφότερα στην πράξη και στο απαιτητικό Live περιβάλλον μιας παραγωγής…

Η μετά stick (βλέπε Cloud) εποχή, Navigation, Tags, Εφέ κλπ
Στη Midas πιστεύουν ότι γρήγορα το usb sticκ θα αποτελέσει μια παρωχημένη κατάσταση για την αποθήκευση και ασφαλή μεταφορά και μεταφόρτωση των αρχείων των shows σας.
Ωστόσο, παρότι διατίθεται η σχετική θύρα στο άνω τμήμα της επιφάνειας εργασίας της, η κονσόλα έχει ήδη επενδύσει στο ‘υπολογιστικό νέφος’ της Cloud πλατφόρμας για την αποθήκευση και άμεση ανάκληση αρχείων κάθε είδους. Ο χρήστης μέσω του Cloud λογαριασμού του θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να μεταφέρει και να μεταφορτώνει τα σχετικά αρχεία, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάει μαζί του stick (παρά μόνο ίσως σαν πρόσθετο backup).
Όπως ήδη αναφέραμε, από δίκτυα η κονσόλα υποστηρίζει ethernet και εσωτερικό wi-fi, ενώ στο πίσω τμήμα της κονσόλας βρίσκονται 4 θύρες AES 50 και 2 δίκτυα HyperMac (για dual ή ανεξάρτητη λειτουργία) και 2 CM1 slot για DANTE, MADI και USB interface.

Κατά τα άλλα, μερικές από τις πλέον ενδιαφέρουσες λειτουργίες που είδαμε ήταν η λειτουργία TAG, η οποία σε Tag clip ενημερώνει οπτικά το χρήστη για ότι έχει ‘clip-άρει’ στην κονσόλα, είτε σε πραγματικό χρόνο, είτε σε παρελθοντικό (ιστορική απεικόνιση όλων των clip).
Ευπρόσδεκτη η λειτουργία Pin μέσω της οποίας ο χειριστής μπορεί να επιλέξει το κανάλι (συνήθως το ‘money channel’) που θέλει και να το έχει πάντοτε μπροστά του ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από την πλοήγησή του στα επιμέρους μενού και τις σελίδες της κονσόλας.
Ενδιαφέρον και οι λειτουργίες Phase adjust, η δυνατότητα δημιουργίας μίκτη (συνολικά 16) για ‘μαεστρόφωνο’ ο οποίος υποστηρίζει έως 12 κανάλια δίχως να δεσμεύει fader, αλλά μόνο ‘τρύπες’ στην κονσόλα. Να αναφέρουμε επίσης ότι η κονσόλα έχει δυνατότητα για 3 insert effects ανά κανάλι.

Σημειωτέον ότι τη στιγμή που την είδαμε, η κονσόλα είχε την έκδοση λογισμικού 1.12.1 ενώ αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη η έκδοση 1.13.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η κονσόλα ως hardware και με τις παρούσες εκδόσεις software /firmware χρησιμοποιεί επεξεργαστικά λιγότερο από το 30% της ισχύος της, κάτι που σημαίνει ότι η Midas έχει προνοήσει ως προς τη διαθεσιμότητα επεξεργαστικής ισχύος ώστε η κονσόλα να υποστηρίξει απροβλημάτιστα όλες τις (μεγαλύτερες και μικρότερες) αναβαθμίσεις που θα έρθουν στο μέλλον.
Οσον αφορά τα effects, η κονσόλα υποστηρίζει 96 stereo effects, ενώ περισσότερα από 40 εφέ και αντίστοιχες προσομοιώσεις, αναδημιουργήθηκαν ειδικά για το project της Heritage D από τη Midas. Μεταξύ άλλων συναντάμε τα εξής: TC Electronic system 6000, TC 2290, Mesa EQ, TC Electronic system 3000, Hd2a, Hd670, 1176kt, R Comp 3, KT Bus compressor, Mteq eqp-hd, Meq-hd, M6 compressor, HDistressor, HDSpl, Rack Ramp, XL4 EQ και άλλα πολλά…

Αξιο το κληροδότημα?
Η νέα Midas Heritage D ομολογουμένως φέρει στα fader, τα mic preamp και τους επεξεργαστές της, την βαριά κληρονομιά μιας σειράς, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς και ίσως το πιο καλοπουλημένο και ευρέως αποδεκτό μίξερ του αναλογικού κόσμου.
Προφανώς ο πήχης βρίσκεται αρκετά ψηλά και για δεκάδες ακόμη λόγους, όπως για παράδειγμα ότι θα αποτελέσει το νέο πουλέν της εταιρίας σε μια περίοδο που τα ψηφιακά στάνταρ του ανταγωνισμού είναι ήδη αρκετά ψηλά και απ’ ότι φαίνεται ανεβαίνουν ακόμα ψηλότερα.
Η στρατηγική απόφαση της Midas να βγεί με ένα μόνο μοντέλο που θα διαθέτει όλα τα ψηφιακά καλούδια τελευταίας γενιάς, σε ένα πακέτο με πολύ υψηλό λόγο τιμής προς απόδοση, θεωρώ ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Επίσης, μοιάζει να έχει προσεγγίσει τον σχεδιασμό του νέου της μίξερ από λευκό χαρτί, πείθοντας ότι δεν πρόκειται για μια ριζική ανανέωση της σειράς PRO, αλλά για κάτι εντελώς καινούργιο και ακόμα μεγαλύτερο συνολικά, το οποίο σχεδίαζαν και εξέλισσαν εδώ και αρκετά χρόνια.
Όπως επισημάναμε και στον πρόλογο, κατά ένα σατανικό τρόπο το timing της πανδημίας στάθηκε αρωγός στο project Heritage D, κι έτσι η μεγάλη καθυστέρηση τελικά δεν κόστισε στη Midas εμπορικά, αφού με ‘κλειστή’ την Live touring αγορά ο πιο έτοιμος εδώ και καιρό ανταγωνισμός δεν εκταμίευσε τη συνέπειά του.
Η βαριά της φανέλα, το ανέβασμα του ψηφιακού πήχη και η ιδιαιτέρως λογική (αν όχι προκλητικά προσιτή γι’ αυτά που προσφέρει) τιμή της, θεωρώ ότι θα αποτελέσουν τα κλειδιά της επιτυχίας της και είναι βέβαιο ότι η Heritge-D θα ξαναβάλει τη Midas ‘στο κόλπο’ από το οποίο, κακά τα ψέματα, είχε μείνει αρκετά πίσω με την PRO σειρά (αναφέρομαι φυσικά στο πάνω ράφι του Live touring και των συναυλιακών event). Ηδη (και σύμφωνα με πληροφορίες του aLive) οι προπαραγγελίες ανά τον κόσμο (ακόμα και με την αβεβαιότητα που απορρέει στον κλάδο λόγω των συνεπειών της πανδημίας) είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για την πορεία και το εμπορικό μέλλον της κονσόλας.

Τα υπόλοιπα στο δρόμο…
Αυτό που πλέον απομένει, και αυτό για το οποίο όλοι προσευχόμαστε είναι να σημάνει η αρχή του τέλους για την πανδημία και να ξαναμπούν οι συναυλίες, τα event και οι εκδηλώσεις στις ζωές και την καθημερινότητα όλων μας, ώστε να διαπιστώσουμε τις τεχνολογικές και εμπορικές δυνατότητες της κονσόλας στο φυσικό της περιβάλλον: στο foh και στα monitor μιας περιοδείας, ενός απαιτητικού Live, ενός συναυλιακού venue και μιας μεγάλης παραγωγής.
Τότε θα μπορέσουμε κι εμείς να έχουμε ακόμα πιο σφαιρική άποψη για τις δυνατότητες, τον ήχο και τις λειτουργίες της κονσόλας και επιφυλασσόμαστε για έναν δεύτερο, πιο εμπεριστατωμένο γύρο εντυπώσεων…
Εως τότε ευχαριστούμε την Omikron Electronics για την πρόσκληση και το Λευτέρη Νεοκοσμίδη για την παρουσίαση και την υπομονή του…

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα Midas Heritage-D HD96-24, τις δυνατότητές της, τη διαθεσιμότητα και την τιμή της, απευθυνθείτε στην Omikron Electronics…

Επαφή
Omikron Electronics 

Τεχνικά - Χαρακτηριστικά / Λειτουργίες

  • 144 flexi in
  • 120 flexi out
  • Up to 96 stereo Effects
  • 24 vcas
  • 24 pop / layer groups
  • Variable phase per input channel
  • Auxes Can now send to Auxes to create
  • Flexi – Aux Processing means Input – Aux – Aux – Matrix routing
  • Delay compensated
  • Stem Processing
  • Post insert Fader
  • True 64 bit fpga processing with GPU coprocessing
  • 5 tap off points per channel per send, all delay compensated
  • Fully Flexible insert points
  • Dedicated 16 into 12 shout mixer with instant recall of configuration
  • Dual Solo busses featuring duckers and afl/pfl configurable for input and output
  • Additional FX Pool of 120 Freely Assignable Dynamics Processors
  • 96 stereo 4 band dynamic eqs with MS mide and sidechain per band including below mode
  • 32 stereo 4 band mb comps with and sidechain per band
  • Over 40 Effects and emulations, painstakingly recreated
  • Including Effects from TC Electronic
  • TC Electronic system 6000 fx
  • TC Electronic 2290
  • Mesa EQ
  • TC Electronic system 3000 fx
  • Hd2a, Hd670,1176kt,R Comp 3,
  • KT Bus compressor, Mteq eqp-hd, Meq-hd,
  • M6 compressor,
  • HDistressor,
  • HDSpl, Rack Ramp, XL4 EQ
  • 32 stereo 4 band mb comps with and sidechain per band ( in future update )
  • 40 18 bit colour 240×240 channel LCDs
  • Dante, Madi and usb interfaces available directly in surface with two CM1 slots
  • Graviton Audio Engine is incorporated into surface
  • Two hypermacs configurable for dual redundant or independent operation
  • Increased delay compensation options
  • Automatic detection of clipping channels
  • Compatible with existing DL IO DL231, DL151,DL152,DL153,DL154,DL155 and DL251

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση