Διαφήμιση
Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2019 18:44

Υψηλή συμμετοχή στα outdoor demos της iNTERLiNKED, με υποδειγματικό session ακροάσεων και με τη συμμετοχή 7 συστημάτων...

Στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, στα πλαίσια της έκθεσης iNTERLiNKED, είχαν αναρτηθεί από τους εκθέτες – αντιπροσώπους, συνολικά 7 συστήματα για ακροάσεις, τα οποία ήταν τα εξής (αναφέρεται το σύστημα και η εταιρία αντιπροσώπευσης στη χώρα μας):

JBL VTX A8 / Bon Studio
HK Audio COSMO C8 / Space Lights
Montarbo Wind pro 212, Earth pro 118 sub / Kariotis Audio & Lighting
Κ-Array Firenze ΚΗ7, Mugello ΚΗ3, KR802- Pinnacle / Asproulis Experience
Kling & Freitag K&F Line 212 -9 SP / Ntoulas Sound

Τα συστήματα αναρτήθηκαν στα support της UTG (την ευχαριστούμε για την υποστήριξη) και λειτούργησαν 2 φορές ανά ημέρα (μεσημέρι στις 12.30 και απόγευμα στις 18.00), με την κάθε εταιρία να πραγματοποιεί τα δικά της 12 λεπτα demo. Σε οθόνη ανάμεσα στα συστήματα έπαιζαν επεξηγηματικά - ενημερωτικά video για το κάθε σύστημα, ενώ υπήρχε και η ένθεση του dBμετρου από το Smaart v8 με τις ενδείξεις σε κλίμακα dB A weighted (dBA) και C weighted (dBC), σε slow διακύμανση αμφότερα και όριο τα 95dB A weighted.
Σημειωτέον ότι τα συστήματα ήταν line array αλλά και point source (Montarbo, Kling & Freitag) και όλα ήταν σε stereo διαμόρφωση L-R, εκτός από τα τρία συστήματα της Κ-Array που αναρτήθηκαν ως μια συστοιχία έκαστο στο δεξί πύργο και φυσικά λειτούργησαν μονοφωνικά.

Η συμμετοχή του κοινού (ποσοτικά και ποιοτικά, ήταν όλοι τους επαγγελματίες του ήχου και rental εταιρείες), ήταν ιδιαίτερα υψηλή όλες τις ημέρες και ώρες των ακροάσεων και όλοι τους έβγαλαν τα δικά τους ασφαλή συμπεράσματα για το κάθε σύστημα, με βάση πάντα τις προδιαγραφές του, τις εφαρμογές του και τον κρίσιμο πάντα λόγο τιμής προς απόδοση του κάθε σετ.
Είναι σημαντικό ότι υπήρξαν συστήματα που δεν έχουν ακουστεί ευρέως στην Ελλάδα, καθότι κάποια εξ’ αυτών είναι καινούργια, ενώ κάποια άλλα δεν είχαν έως τώρα τη δυνατότητα μαζικής προβολής και ακροάσεων.

Το συγκεκριμένο outdoor session ήταν ένα από τα αδιαμφισβήτητα highlights και συνέβαλε στην επιτυχία της έκθεσης. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η άψογη συνεργασία με τη διοργάνωση όλων των συμμετεχόντων εταιριών στα εν λόγω demo, η τήρηση των χρόνων και των επιπέδων ηχητικής στάθμης, η θετική ενέργεια και η ωριμότητα όλων όσον αφορά τον τρόπο των demo, καθώς σχεδόν κανένας αυτή τη φορά δεν προσπάθησε να εντυπωσιάσει με τη στάθμη, οδηγώντας το σύστημα στα όριά του, κάτι που συχνά έχει μάλλον αρνητικές συνέπειες σε διαδικασίες demo αναπαραγωγής.

Αντίστοιχη ήταν και η ωριμότητα των ακροατών – επαγγελματιών, που εστίασαν πρωτίστως σε χροιές, δυναμικά / μεταβατικά και κάλυψη και οι περισσότεροι κατανόησαν ότι δεν πρόκειται για μια συγκριτική διαδικασία (καθώς τα συστήματα ήταν εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους ως τεχνολογία κάποια και ως set-up τα περισσότερα, αλλά και ως κατηγορία τιμής), αλλά για μια ανεξάρτητη διαδικασία αξιολόγησης που το κάθε σύστημα κρίνεται για τη δουλειά για την οποία προορίζεται αλλά και από την τιμή στην οποία προσφέρεται…

Η διοργάνωση οφείλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία για την άψογη διεξαγωγή της σε όλους τους τομείς.

Υ.Γ. Αρκετοί ακροατές (και είναι ικανός ο αριθμός, γι’ αυτό και το επισημαίνω), μου πρότειναν ότι η ιδανική διαδικασία αξιολόγησης θα ήταν να παίζουν όλα τα συστήματα από μια κονσόλα και να ακούμε σε όλα το ίδιο πρόγραμμα, ώστε οι ακροατές να έχουν ακόμα πιο ξεκάθαρη και ασφαλή άποψη.

Να επισημάνω ότι αυτή τη διαδικασία δεν την έχω δει να υλοποιείται πουθενά στον κόσμο σε επίσημα demo διαφορετικών συστημάτων, καθώς ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει τον προενισχυτή του και την πηγή αναπαραγωγής, όπως φυσικά και το πρόγραμμα που θα αναδείξει αυτό που θέλει να ‘βγάλει’ το σύστημά του.
Επίσης, σε επίπεδο ισορροπιών και συνεννοήσεων όλο αυτό μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί για ευνόητους λόγους, ενώ όσον αφορά τη διαδικασία αυτή καθ’ αυτή, προσωπικά έχω κάποιες ενστάσεις στο κατά πόσο κάτι τέτοιο θα είναι τελικά ακριβοδίκαιο για όλους, αφού δεν πρόκειται για συγκριτικές δοκιμές ίδιων ή παραπλήσιων σε τεχνολογία, όγκο και set-up συστημάτων, αλλά για εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους συστήματα σε προδιαγραφές, λειτουργία και δυνατότητες…

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση