Διαφήμιση
Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2018 09:49

Tη μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες από το 24% στο 6%, προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στη Βουλή…

Ηταν πάγιο αίτημα των Ελλήνων promoters και διοργανωτών συναυλιών, των καλλιτεχνών και των μουσικών και γενικότερα όλου του κλάδου, η μείωση του ΦΠΑ (24%) στις συναυλίες και η αντιστοίχιση του εν λόγω φόρου με αυτόν στις θεατρικές παραστάσεις, που ως γνωστόν βρίσκεται σε υποπολαπλάσια επίπεδα των συναυλιών και συγκεκριμένα στο 6%.

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες πολλοί promoters αλλά και καλλιτέχνες ‘βάπτιζαν’ τη συναυλία τους ‘μουσικοθεατρική παράσταση’ ή κάτι αντίστοιχο, προκειμένου να εκπέσουν το ποσοστό ΦΠΑ. Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν γινόταν πάντα με επιτυχία, ούτε πέρναγε με ευκολία από ελέγχους.

Απ’ ότι φαίνεται όμως ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ θα αποτελέσει γρήγορα παρελθόν από τη δουλειά μας, καθώς όπως προανήγγειλε χθές η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη, η μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6% θα γίνει «το αμέσως επόμενο διάστημα» επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει εξετάσει το αίτημα και «βλέπουμε ότι μπορούμε να το φέρουμε».

Η Κ. Παπανάτσιου σχολίασε ότι η κρίση έπληξε ιδιαίτερα τον χώρο του Πολιτισμού υπογραμμίζοντας ότι για την κυβέρνηση «η αποκατάσταση της πρόσβασης στα αγαθά του Πολιτισμού δεν είναι δευτερεύον ζήτημα».
Η Κ. Παπανάτσιου επισήμανε ότι με τη μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες θα ενισχυθεί η πολιτιστική δημιουργία καθώς κι οι θέσεις εργασίας στον χώρο αυτό.

Η Κ. Παπανάτσιου πρόσθεσε ότι και το υπουργείο Οικονομικών θα ευνοηθεί, καθώς η μείωση του ΦΠΑ θα κάνει πιο προσβάσιμα στους πολίτες τα θεάματα αυτά και θα αυξήσει την προσέλευση και, κατά συνέπεια, και τα έσοδα από τη φορολογία.

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση