Διαφήμιση
Παρασκευή, 19 Οκτώβριος 2018 21:49

Η αθλητική οικογένεια του Πανελευσινιακού έφερε για πρώτη φορά το Γιάννη Πάριο στην Ελευσίνα, σε μια υποδειγματική από κάθε άποψη παραγωγή…

Σύσσωμη η αθλητική οικογένεια του Πανελευσινιακού Α.Ο. αλλά και ολόκληρη η Ελευσίνα, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, απόλαυσαν μια μοναδική για την πόλη βραδιά, με το Live του Γιάννη Πάριου και του Χάρη Βαρθακούρη. Ένα Live ορόσημο τόσο για την ίδια την πόλη (απ’ όσο πληροφορηθήκαμε, ποτέ ένας καλλιτέχνης του διαμετρήματος του Γ. Πάριου δεν έχει δώσει συναυλία στην Ελευσίνα), όσο και για τον εξαιρετικό χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου ο οποίος ναι μεν φιλοξενεί κατά κόρον πολιτιστικά δρώμενα, αλλά ήταν η πρώτη φορά που φιλοξένησε ένα Live υψηλών τεχνικών και καλλιτεχνικών απαιτήσεων όπως αυτό των Γ. Πάριου & Χ. Βαρθακούρη. Επίσης ιδιαίτερη σημασία είχε το εν λόγω Live ως διοργάνωση τόσο για την ΚΕ.Δ.Ε. (Κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας) όσο και για την οικογένεια των Αφων Καριώτη και των εταιριών τους (Kariotis Audio & Lighting και Kariotis EVENT Productions) που είχαν ενεργό συμμετοχή στο ρόλο της παραγωγής καθώς βεβαίως και στον τομέα της τεχνικής υλοποίησης όλης της εγκατάστασης και του project γενικότερα, συνεπικουρούμενες από την Alpha Sound του Κώστα Κωνσταντινόπουλου που υποστηρίζει τεχνικά το Γ. Πάριο στα Live του. Ας δούμε αναλυτικά τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε…

Εξέδρες Nivtec και PA σύστημα της RCF
Η παραγωγή της συναυλίας του Γιάννη Πάριου ήταν ομολογουμένως ιδιαίτερα προσεγμένη σε όλους τους τομείς. Από την εξέδρα και τα ικριώματα έως το support και το PA σύστημα αλλά και την όλη διοργάνωση της παραγωγής.
Στα τεχνικά, η εξέδρα και τα riser που φιλοξένησαν το Γιάννη Πάριο και το Χάρη Βαρθακούρη ήταν της Nivtec, ενώ το main PA σύστημα ήταν το μεγάλο TTL 55-A της RCF αποτελούμενο από 8 καμπίνες ανά πλευρά. Τα sub της RCF που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τα Sub 9007AS, 4 ανά πλευρά σε διάταξη end fire. Χρέη outfill ανέλαβαν δυο TTL-6 ανά πλευρά, ενώ δυο RCF TT25-A MKII ανέλαβαν το ρόλο των front fill.

Κονσόλες και μόνιτορ σκηνής
Τις κονσόλες και τα μόνιτορ σκηνής τα προμήθευσε η παραγωγή του Γιάννη Πάριου και η Alpha Sound, καθώς είναι αυτά που τον συνόδευσαν στις καλοκαιρινές του εμφανίσεις. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκε μια Midas PRO6 στο Foh και μια Digidesign SC48 για τα μόνιτορ.
Οσον αφορά τα μονιτορ χρησιμοποιήθηκαν 4 και 4 Meyer Sound Melodie ως side fill, ενώ για τη φωνή του Γιάννη Πάριου είχαν τοποθετηθεί τέσσερα μόνιτορ 12AM Clair Bros και δυο Meyer MJF 212.

Φωτισμός και Visual
Το φωτιστικό αλλά και το visual σύστημα που εγκαταστάθηκε μόνο αμελητέα δεν ήταν. Από φώτα είχαν εγκατασταθεί 18 beam PMK 7R, 3 GLP Impression XL 240, 10 Impression 90, 8 startube (κάτω από το stage), 14 DTS Delta, 4 ProLights Arria 700 profil, 8 ProLights Arena Halo, 8 DTS Profile και 8 PAR LED επίσης της ProLights. Όλα αυτά προγραμματίστηκαν και ελέγχθηκαν μέσω μιας grandma 2 full size.
Αντίστοιχα η LED οθόνη που κυριάρχησε στην πλάτη της σκηνής ήταν μια υψηλής ευκρίνειας Gloshine που αντιπροσωπεύει η εταιρία του Μελέτη Καριώτη.

Το Live και οι άνθρωποι
Οι συναυλίες του Γιάννη Πάριου είναι πραγματική εμπειρία όχι απλά γιατί ανήκει στους τελευταίους μεγάλους του Ελληνικού τραγουδιού, αλλά γιατί πάντα χαρακτηρίζονται από αμεσότητα, αρτιότητα και ερωτισμό. Αλλωστε δεν είναι πολλοί οι καλλιτέχνες αυτού του επιπέδου που ερμηνεύουν κατά πλειοψηφία ολόδικά τους (στίχοι και μουσική) τραγούδια σε ένα best of show, με το ένα σούπερ χιτ να διαδέχεται το άλλο. Εξαιρετική και η παρουσία του Χάρη Βαρθακούρη (ως φωνή και performing) στο δικό του μέρος (όλοι θα το ήθελαν μεγαλύτερο πάντως) καθώς και τα ντουέτα με τον πατέρα του που ακολούθησαν. Αντίστοιχα εξαιρετικό ήταν το αποτέλεσμα όσον αφορά το ηχητικό και φωτιστικό κομμάτι της συναυλίας αλλά και η όλη παραγωγή στο σύνολό της.
Οσον αφορά τους άμεσους συντελεστές αυτής της συναυλίας, για τον ήχο του Foh υπεύθυνος ήταν ο δάσκαλος πολλών εξ’ ημών, Παύλος Σαπουντζής, στα μόνιτορ ο Γιώργος Ρουπάκας, ενώ ο Βαγγέλης Δεληβασίλης είχε την επιμέλεια των φώτων (σχεδιασμός – προγραμματισμός – χειρισμός).
Το PA σύστημα της RCF κάλυψε ιδανικά το χώρο και δούλεψε κυριολεκτικά στο ρελαντί, ανταποκρινόμενο εξαιρετικά στις συνθήκες του Live, με άψογα δυναμικά, ρεαλιστική χροιά και πλήρη συχνοτική έκταση.
Αλλωστε ο Παύλος πράττει πάντα τα αυτονόητα στο Foh ειδικά με καλλιτέχνες τέτοιου βεληνεκούς. Κοινώς, μιλάμε για τυπικά ιδανική μίξη Παύλου, ήτοι: παίζει σε ‘κανονικές’ στάθμες, ακούγονται όλα τα όργανα και οι μουσικοί, με φυσικές – ρεαλιστικές χροιές, με  ‘μαζεμένους’ χώρους όσον αφορά τα εφέ και ακολουθεί πάντα τη δυναμική της μπάντας και την ενέργεια του frontman. Μονολεκτικά το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν άψογο και απολαυστικό. Το ίδιο και τα φώτα του Δεληβασίλη, ενώ απροβλημάτιστα ήταν και τα μόνιτορ (με το Γ. Ρουπάκα στη stage κονσόλα) με έναν μάλλον όχι εύκολο τραγουδιστή όπως ο Γιάννης Πάριος που σημειωτέον δεν χρησιμοποιεί in ear, αλλά είναι σχεδόν περικυκλωμένος από 6 wedge monitor πρώτης γραμμής. Οι μουσικοί χρησιμοποίησαν Aviom.

Επίσης, ήταν κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι Αφοι Καριώτη, με συντονιστή τον Παντελή Καριώτη, έδωσαν και την ψυχή τους γι’ αυτή τη συναυλία, αφού είχε μια σειρά από ιδιαίτερους συμβολισμούς για τους ίδιους, κυρίως γιατί ήταν η πρώτη του Πάριου στην πόλη τους την Ελευσίνα και διότι έγινε για την αθλητική οικογένεια της πόλης, τον Πανελευσινιακό. Εξ’ ου και ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη της παραγωγής σε όλους τους τομείς…

Το aLive είχε τη χαρά να βρεθεί ανάμεσα σε φίλους, συναδέλφους και συνεργάτες και τους ευχαριστεί όλους για την πρόσκληση, τη φιλοξενία και τις πληροφορίες…

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση