Διαφήμιση
Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2011 11:21

H Adele, γνωστή και ως «British singing phenomenon», περιοδεύει με δυο iLive...

Η Adele είναι κατά κοινή ομολογία η νέα ανερχόμενη mega star της Βρετανίας. Το νέο της άλμπουμ, με τίτλο ‘21’, έχει ήδη συμπληρώσει 11 συνεχόμενες εβδομάδες στο νούμερο 1 των άλμπουμ της Βρετανίας, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ για γυναίκα τραγουδίστρια, ενώ ήδη το εν λόγω άλμπουμ κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων digital downloads στη Βρετανία. Μάλιστα η Adele είναι η πρώτη τραγουδίστρια που κατάφερε να έχει δυο top five hits στο Official Singles Chart και δυο άλμπουμ στο Official Albums Chart, ταυτόχρονα. Σημειωτέον ότι κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από την εποχή των Beatles.
Αυτή τη στιγμή η Adele μόλις ολοκλήρωσε την Ευρωπαϊκή της τουρνέ και συνεχίζει την περιοδεία της στην Αμερική με δυο ψηφιακές iLive της Allen & Heath, να αναλαμβάνουν τη μίξη του FOH και των μόνιτορ αντίστοιχα. Το σύστημα αποτελείται από δυο επιφάνειες εργασίας iLive-112, ένα iDR10 modular MixRack και ένα iDR0 mini Rack, συνδεδεμένα μέσω ACE και τις εισόδους να μοιράζονται μέσω MADI. Ο Dave McDonald, FOH ηχολήπτης της Adele, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η εν λόγω κονσόλα είναι η πρώτη επιλογή του, καθώς είναι «πιο εύχρηστη απ’ όλες τις υπόλοιπες ψηφιακές κονσόλες, ενώ είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστη και σταθερή».
Σημειωτέον ότι ο Dave McDonald έχει ξαναχρησιμοποιήσει την iLive και σε προηγούμενες δουλειές του και συγκεκριμένα στις περιοδείες των Florence and The Machine και AIR.

Οσο για τον Monitor ηχολήπτη, Joe Campbell, ανέφερε ότι δεν είχε προηγούμενη εμπειρία ούτε από την iLive, ούτε από την Adele και γι’ αυτό στην αρχή είχε κάποιες ενστάσεις, όμως τελικά χρειάστηκαν μόνο 10 λεπτά για να κατανοήσει τις βασικές λειτουργίες της κονσόλας κι εν συνεχεία να την κάνει φύλο – φτερό...». Τέλος, η μπάντα δεν χρησιμοποιεί κανένα outboard εφέ ή περιφερειακά, καθώς χρησιμοποιεί τα περιφερειακά και τα εφέ της κονσόλας...
Περισσότερα για τις ψηφιακές iLive της Allen & Heath θα σας πούνε στην IMA Audio Lighting.

Επαφή
IMA Audio Lighting
www.ima.gr

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση