Διαφήμιση
Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2024 10:43

Η VDL Audiovisual φέρνει το πρώτο σύστημα ήχου MAILA της LD Systems στην Ελλάδα και το παρουσιάζει στο aLive. Ας το δούμε…

συνέντευξη στο Βασίλη Λαδονικόλα

Ας ξεκινήσουμε με λίγη ιστορία…
Μην ανησυχείτε, δεν θα σας κουράσω, καθώς θα πάμε μόνο δυο χρόνια πίσω…Το αρθρωτό, ευέλικτο και... κομψό σύστημα ήχου MAILA της LD Systems πραγματοποίησε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην έκθεση Prolight + Sound της Φρανκφούρτης την άνοιξη του 2022 και το aLive ήταν εκεί να το δεί και να το περιεργαστεί από κοντά. Μια εβδομάδα μετά παρουσιάστηκε και στην ISE στη Βαρεκλώνη…

Ακριβώς ένα χρόνο μετά και πάλι στα πλαίσια της Prolight + Sound της Φρανκφούρτης το 2023, το aLive επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Adam Hall στο Neu-Anspach της Γερμανίας μετά από σχετική πρόσκληση της εταιρίας Omikron Electronics που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της εταιρίας στη χώρα μας. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια βιωματική εμπειρία “Surround Experience” καθώς είδαμε και ακούσαμε το 7.1 σύστημα MAILA της LD Systems που ήταν στημένο στο Experience Centre των εγκαταστάσεων της εταιρίας στο Neu-Anspach.

Ενα scalable sound reinforcement σύστημα...
Το MAILA δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο προϊόν, αλλά για ένα scalable sound reinforcement σύστημα, που μπορεί να αναλάβει πολλές δουλειές σε διαφορετικές εγκαταστάσεις και venues.
Το σύστημα ενσωματώνει διάφορες τεχνολογίες που καθιστούν δεδομένη την ευελιξία του και την φιλικότητά του ως πρός τη διαμόρφωση και εγκατάσταση. Μια τέτοια τεχνολογία είναι και ο μηχανισμός EasySplay καθώς και αρκετές ακόμα.

Το σύστημα MAILA περιλαμβάνει συνολικά 4 modules, τα MAILA SAT (passive array satellite system), MAILA SPA (τελικός ενισχυτής που οδηγεί έως και 8 δορυφόρους), MAILA COL (ενεργό pwr column σύστημα με 4 6,5άρια γούφερ για low mid headroom) και MAILA Sub (αρχιτεκτονική φόρτισης bandpass με δυο 15ιντσα γούφερ με ενσωματωμένο DSP και δικάναλο ενισχυτή).

Οσον αφορά τα MAILA SETS, η εταιρία παραθέτει συνολικά 5 set-up συστημάτων που είναι τα MAILA SMAILA MMAILA LMAILA XL και MAILA XXL, τα οποία χτίζονται με τη χρήση περισσότερων modules, ώστε να διαμορφώστε το σύστημα που θα καλύψει τις εκάστοτε ανάγκες σας.

Αγοράσαμε το 1ο σύστημα MAILA στην Ελλάδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Θα ήθελες να το παρουσιάσουμε στο aLive?
Αυτό έγραφε το μήνυμα που πήρα από τον Ερρίκο Νικόλαο Βιδάλη, General Manager της εταιρίας VDL Audiovisual και φυσικά δέχθηκα με χαρά να κάνουμε τη συνέντευξη και την παρουσίαση που ακολουθεί… Το ποια είναι η VDL Audiovisual και το τι ακριβώς κάνει, θα μας το πεί ο ίδιος ο Ερρίκος ευθύς αμέσως…

aLive: Ερρίκο, αρχικά πές μας δυο λόγια για την εταιρία σας. Πότε δημιουργήθηκε, ποιο είναι το κυρίως αντικείμενο ενασχόλησής σας?
Η εταιρία VDL Audiovisual ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών οπτικοακουστικής υποστήριξης για συνέδρια, εταιρικές εκδηλώσεις, events, εκθέσεις και κάθε είδους εκδήλωση. Ξεκινώντας από Θεσσαλονίκη, η εταιρία επεκτάθηκε πολύ σύντομα και στην Αθήνα, διαθέτοντας πλέον εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, μόνιμο προσωπικό και στόλο οχημάτων και στις δύο πόλεις.

aLive: Πότε και γιατί αποφασίσατε να επενδύσετε στο MAILA?
Συνεχώς προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε και να ανανεώνουμε τον εξοπλισμό μας, επιλέγοντας τα πιο καινοτόμα προϊόντα της αγοράς. Υπήρχε η ανάγκη για ένα σύστημα ήχου που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός μεγάλου συνεδρίου ή εταιρικού εκδήλωσης, παρέχοντας υψηλή ποιότητα χωρίς να θυσιάζεται η καλαισθησία που χαρακτηρίζει τα στησίματά μας. Η πρώτη μας επαφή με το σύστημα MAILA έγινε το φθινόπωρο του 2023, και είχαμε την τύχη να το δούμε από κοντά στην έκθεση ISE 2024 στη Βαρκελώνη, καθώς και να επισκεφτούμε το Demo Room της LD στην ίδια πόλη, όπου έγινε μια εκτενέστερη ανάλυση του συστήματος. Η ποιότητά, η αισθητική και η ευκολία χρήσης και προσαρμογής του, μας έπεισαν πως είναι το ιδανικό σύστημα για τις ανάγκες μας.

aLive: Τι διακρίνατε σε αυτό?
Η εμφάνιση είναι πολύ σημαντική σε επαγγελματικούς χώρους, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η διοργάνωση εκδηλώσεων, οι εκθέσεις ή οι παρουσιάσεις. Η προσοχή στην εμφάνιση και στην αισθητική μπορεί να επηρεάσει τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων και την επιτυχία της εκδήλωσης.

Επιπλέον, η ευελιξία του συστήματος ήχου είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Το γεγονός ότι μπορεί να καλύψει ποικιλία αναγκών - από μικρές συναντήσεις μέχρι μεγάλες αιθουσες με 2000+ άτομα - δείχνει ότι μπορείς να προσαρμόσεις τη λύση ανάλογα με το μέγεθος και τις απαιτήσεις της εκδήλωσης. Η δυνατότητα προσθήκης ή αφαίρεσης ηχείων για να καλύψεις διαφορετικές ανάγκες είναι επίσης ουσιαστική για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εμπειρία ήχου σε κάθε κατάσταση, ενώ φυσικά, έτσι σου δίνεται η δυνατότητα να χωρίσεις το σύστημα σε άλλα μικρότερα.

aLive: Ας περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες σας από το σύστημα στις πρώτες δουλειές που το εγκαταστήσατε?
Οι επιδόσεις του μας έχουν εκπλήξει ευχάριστα και έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές μας προσδοκίες. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι κουρδισμένο και βελτιστοποιημένο για σχεδόν όλους τους εσωτερικούς συνεδριακούς χώρους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε διαφορετικές διατάξεις και απαιτήσεις, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα ήχου και ακριβή αναπαραγωγή, ανεξαρτήτως μεγέθους ή μορφής του χώρου. Ήδη πλέον, έχει δοκιμαστεί σε διαφορετικούς, ιδιαίτερους χώρους, με μεγάλη επιτυχία κάθε φορά.

aLive: Ποιο θεωρείτε πλέον ότι είναι το πιο δυνατό του σημείο για το δικό σας προφίλ εγκαταστάσεων?
Το μέγεθος του και η εμφάνιση του είναι εντυπωσιακά, προσφέροντας ευελιξία στο στήσιμο αλλά και στη μεταφορά του. Η υψηλή ποιότητα ήχου που προσφέρει σε συνδυασμό με τις κομψές γραμμές και τον προσεγμένο σχεδιασμό του, μπορούμε να πούμε ότι κερδίζει θετικά σχόλια κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε.

aLive: Προφανώς οι εξωτερικοί ηχολήπτες που δούλεψαν με αυτό δεν θα το γνώριζαν στην πράξη, καθώς είναι το πρώτο τέτοιο σύστημα στη χώρα μας. Ποιες ήταν οι τελικές εντυπώσεις τους?
Οι εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει το σύστημα είναι εξαιρετικές, τόσο όσον αφορά την ένταση όσο και την ποιότητα του ήχου που προσφέρει. Επιπλέον, η καλυπτικότητα του είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Γενικά, η αγορά δεν διαθέτει παρόμοιες compact λύσεις, γεγονός που καθιστά αυτή την πρόταση μοναδική και ιδιαίτερα ελκυστική για επαγγελματίες που αναζητούν υψηλές επιδόσεις σε περιορισμένο χώρο.

aLive: Ποια θεωρείτε ότι είναι η προοπτική του συνεδριακού / corporate κλάδου στον οποίο ειδικεύεστε και πόσο έχει ανέβει ο πήχης των απαιτήσεων τα τελευταία χρόνια?
Ο συνεδριακός και corporate κλάδος έχει παρουσιάσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της αυξημένης ζήτησης για υψηλότερη ποιότητα παραγωγών, εξειδικευμένες λύσεις και ολοκληρωμένες τεχνικές υπηρεσίες.
Η προοπτική του κλάδου δείχνει ανοδική πορεία, καθώς εταιρείες και οργανισμοί επενδύουν περισσότερο σε συνέδρια και εταιρικές εκδηλώσεις, χρησιμοποιώντας τα ως μέσο ενίσχυσης της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της προβολής τους.

Ταυτόχρονα, έχει ανέβει ο πήχης των απαιτήσεων, με τη ζήτηση για κορυφαία τεχνολογία και τεχνική υποστήριξη να είναι πλέον πιο επιτακτική από ποτέ. Οι διοργανωτές αναζητούν πλέον όχι μόνο άρτια τεχνική υποστήριξη, αλλά και εμπειρία, που θα προσφέρει πρωτοποριακές λύσεις, ευελιξία και εμφάνιση, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις ενός σύγχρονου συνεδρίου ή εταιρικής εκδήλωσης, που καλώς ή κακώς, σήμερα όσο ποτέ, ανταγωνίζεται το παγκόσμιο ταμπλό εκδηλώσεων και όχι μόνο το τοπικό.

aLive: Ερρίκο ευχαριστώ, καλορίζικο και καλόπαιχτο το σύστημα

Περισσότερες πληροφορίες για το scalable sound reinforcement σύστημα MAILA της LD Systems θα σας δώσουν στην Omikron Electronics

Επαφή
VDL Audiovisual

 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση