Διαφήμιση
Κυριακή, 18 Ιούνιος 2023 18:56

Διπλό ντεμπούτο για τη dBTechnologies

Ντεμπούτο στην έκθεση Infocomm 2023 έκαναν δυο νέα ηχεία της dBTechnologies. Πρόκειται για τα VIO-X310 και VIO-X315, που αποτελούν τα δυο πρώτα 3δρομα ηχεία της σειράς VIO-X της εταιρίας και απευθύνονται σε Live και touring εφαρμογές. Πρόκειται για point-source υλοποιήσεις. Αμφότερα χρησιμοποιούν την ίδια ομοαξονική MF/HF μονάδα, με το VIO L1610 line array module της dbTechnologies.

VIO-X310
Το VIO-X310 ‘φοράει’ δυο 10ιντσα woofers τοποθετημένα εκατέρωθεν της ομοαξονικής mid-high μονάδας που εδράζεται στο κέντρο της καμπίνας, σε μια διαμόρφωση διπόλου.
Τα ομοαξονικά MF / HF compression drivers αποτελούνται από ένα 4ιντσο και ένα 2.5ιντσο πηνίο φωνής αντίστοιχα και φορτίζονται από μια περιστρεφόμενη χοάνη με διασπορά 90 x 40 μοίρες σε οριζόντιο και κάθετο άξονα αντίστοιχα, με το μεσαίο να ‘κατεβαίνει’ έως τα 500 Hz.
Τα δυο 10-inch LF transducers αναπαράγουν από τα 53 Hz (-10 dB) με την απόκριση συχνότητας της καμπίνας να εκτείνεται από 57 Hz έως τα 19.2 kHz (-6 dB). Οσον αφορά τον ενσωματωμένο ενισχυτή αυτός διαθέτει αποθέματα της τάξεως των 1400 watts RMS Class D DigiPro G4.

VIO-X315
Το VIO-X315 διαθέτει όπως είπαμε την ίδια ομοαξονική μονάδα MF/HF που ‘φοράει’ και το VIO-X310, με τη διαφορά ότι η χοάνη φόρτισης έχει διασπορά 90 x 50 μοίρες, ενώ  υποστηρίζει μια ελαφρά (5 μοιρών) κλίση προς τα κάτω για βελτιστοποίηση της κάλυψης, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περίστασης. Για την αναπαραγωγή των χαμηλών, χρησιμοποιείται ένα 15ιντσο γούφερ με 4ιντσο πηνίο φωνής, επιτρέποντας στο VIO-X315 να εκκινεί την αναπαραγωγή του από τα 34 Hz (-10 dB), προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στο χρήστη να μπορεί να το χρησιμοποιήσει με και χωρίς τη συνοδεία subwoofer.
Η απόκριση συχνότητας του ηχείου εκτείνεται από τα 37 Hz έως τα 18 kHz (-6 dB). Οπως και στο VIO-X310, έτσι κι εδώ το DigiPro amplification ελέγχεται μέσω onboard 32-bit DSP με FIR filters για επεξεργασία low, mid και high frequencies.
Οσον αφορά τους A/D και D/A επεξεργαστές, έχουν ανάλυση  24-bit/96 kHz. 
Αμφότερα τα νέα ηχεία, υποστηρίζουν αναλογικές εισόδους μέσω balanced XLR υποδοχών, ενώ η υποδοχή RJ45 digital I/O επιτρέπει την ενσωμάτωση του Aurora Net software της dB Technologies για τη διαχείριση και τον έλεγχο των VIO-X συστημάτων.

Οσον αφορά τις εφαρμογές που υποστηρίζουν, αμφότερα τα ηχεία προορίζονται για χρήση ως standalone P.A., under-balcony ή delay fills, για μόνιμες εγκαταστάσεις, για open-air sound reinforcement, με το SPL τους να ανέρχεται στα επίπεδα των 135 dB.

Τα VIO-X310 μπορούν να τοποθετηθούν ως stacked, είτε να αναρτηθούν με τη βοήθεια του HB-VIOX310 mounting bracket. Το  VIO-X315 μπορεί να εγκατασταθεί ως stacked με τη χρήση ενός προαιρετικού pole mount ή με τη χρήση 12 built-in M10 rigging points. Αμφότερα τα μοντέλα χρησιμοποιούν στιβαρές ξύλινες καμπίνες και έχουν μαύρο φινίρισμα.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα VIO-X310 και VIO-X315, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Kariotis Audio & Lighting που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της dBTechnologies στη χώρα μας…

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση