Διαφήμιση
Πέμπτη, 20 Ιούνιος 2019 11:33

Ακουστικά ADAM Audio STUDIO PRO SP-5

του Βασίλη Λαδονικόλα

Για όσους δεν το αντιληφθήκατε, δε μιλάμε για κάποιο νέο studio monitor της ADAM Audio, αλλά για το πρώτο της ζεύγος ακουστικών που ανήκουν στην premium κατηγορία και προορίζονται για αμιγώς επαγγελματική χρήση.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία, το όλο project βασίστηκε στην πατενταρισμένη τεχνολογία patented S-LOGIC Plus της Ultrasone. 
Πρόκειται όπως είπαμε για τα ADAM Audio STUDIO PRO SP-5 που αποτελούν circumaural ακουστικά κλειστού τύπου που προορίζονται για studio χρήση αλλά και για οποιοδήποτε mobile setup. Οι μετατροπείς των ADAM SP-5 ενσωματώνουν επίχρυσο διάφραγμα 40 mm που σύμφωνα με τον κατασκευαστή συμβάλλει δραστικά στην εκτεταμένη συχνοτική απόκριση από τα 8 Hz έως τα 38 kHz, και στην επίτευξη ταχύτατων σε απόκριση και χρονισμό δυναμικών με χαμηλή παραμόρφωση. 
Η ευαισθησία τους ανέρχεται στα 95 dB @ 1 mW σε κάθε αυτί, ενώ η τεχνολογία S-LOGIC Plus της Ultrasone εξασφαλίζει σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τη μέγιστη δυνατή ανάλυση και ξεκούραστες ακροάσεις… 

Το συνολικό βάρος των μόλις 290 γραμμαρίων και η δεδομένα ανατομική και ευέλικτη στέκα τους τα καθιστά ανάλαφρα και εργονομικά.  Η αντίστασή τους είναι 70 Ohms ενώ τα εναλλάξιμα καλώδια (3 m spiral cable με επίχρυσο 6.3 mm jack και 1.2 m straight cable με επίσης επίχρυσο 3.5 mm jack) περιλαμβάνονται ως στάνταρ στη συσκευασία, η οποία είναι εξαιρετικά ανθεκτική προστατεύοντας τα ακουστικά κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση. 
Τέλος, το πιο σημαντικό ίσως απ’ όλα είναι ότι τα ADAM SP-5 είναι χειροποίητα και κατασκευασμένα στη Γερμανία, με την εταιρία να δίνει συνολικά 5 χρόνια εγγύηση.

Ακούγοντας…
Ανέκαθεν υποστήριζα ότι τα ακουστικά, μιας και είναι η μόνη audio συσκευή που φοριέται, οφείλουν να σε κερδίζουν καταρχάς με την επαφή, την άνεση και την προσαρμογή τους στο κεφάλι σου, καθώς είναι κάτι που το ‘φοράς’ για ώρες και πρέπει να αισθάνεσαι άνετα και ανάλαφρα. Αυτό ακριβώς συνέβη με τα ADAM STUDIO PRO SP-5. Τα φοράς και νιώθεις ότι φτιάχτηκαν για σένα… 
Στο απολύτως ζητούμενο τώρα, με το καλημέρα τα ακουστικά σου δίνουν την εντύπωση ότι είναι εξαφανισμένα. Διαθέτουν δυναμικά, αλλά είναι αέρινα και διάφανα, είναι αναλυτικά και ξεγυμνώνουν μια ηχογράφηση αλλά ταυτόχρονα δεν κουράζουν και είναι ευχάριστα δίχως όμως να χρωματίζουν. Η κρίσιμη μεσαία περιοχή μοιάζει να είναι η σπεσιαλιτέ τους, με τις ανθρώπινες φωνές και τα σολιστικά να αποδίδονται με ρεαλισμό, σώμα και τονική ισορροπία. Την ίδια στιγμή παρότι διεισδύουν στα ενδότερα μιας ηχογράφησης καταφέρνουν και έχουν έναν αέρα που παραπέμπει σε άκουσμα μεμβράνης και μου έφερε νοερώς στο μυαλό ακράσεις με ακουστικά της Grado που τα έχω ως αναφοράς σε διάφορες κατηγορίες τιμής.

Παρότι η εταιρία επισημαίνει ότι αποτελούν ‘επαγγελματικό εργαλείο’ εν τούτοις καταφέρνουν και είναι ευχάριστα όντας αχρωμάτιστα και αποστασιοποιημένα από τη μίξη. Το χαμηλό τους είναι όσο solid χρειάζεται ενώ ψηλά είναι αέρινα και μοιάζουν ‘ατελείωτα’ συχνοτικά.
Ναι ανήκουν στην premium κατηγορία τιμής, ναι δεν είναι φθηνά (περί τα 500+ ευρώ αν δεν κάνω λάθος), όμως αν αναζητάτε ακουστικά σε παραπλήσια ή και σε ανώτερη κατηγορία μη διστάσετε να τα ακούσετε…
Θα σας εκπλήξουν ευχάριστα… Μην ξεχνάτε επίσης, ότι η εγγύηση της Ultrasone στην ‘ούγια’ έχει το δικό της σημαντικό μερίδιο ευθύνης για ότι ακούσαμε από τα πρώτα ακουστικά της Adam Audio.
Περισσότερες πληροφορίες για τα ADAM STUDIO PRO SP-5 θα σας δώσουν στην Audigys…

Επαφή
Audigys

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση