Διαφήμιση
Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 17:03

Ετοιμο το νέο JBL VTX A8

Στα πλαίσια της πρόσφατης έκθεσης Infocomm 2018 η JBL παρουσίασε το πολυαναμενόμενο Compact Line Array ηχείο της VTX A8, καθώς και το επίσης νέο B18 Subwoofer που αναλαμβάνει το low end του συστήματος. 

VTX A8 - Ο μικρός αδελφός
Το 3δρομο VTX A8 είναι ο μικρότερος αδελφός του Α12 που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι, και αποτελεί ένα Compact Line Array που χρησιμοποιεί δυο 8ιντσα γούφερ με μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου, τα οποία βασίζονται στην 4ης γενιάς Differential Drive technology της JBL, διαθέτοντας διπλό πηνίο φωνής και dual-gap διαμόρφωση για περαιτέρω βελτιστοποίηση της διαδρομής του κώνου, της διαχείρισης ισχύος και της ευαισθησίας, για ακόμα πιο γραμμική αναπαραγωγή.

Στα Midrange drivers αντίστοιχα, εφαρμόζεται η πατενταρισμένη τεχνολογία Radiation Boundary Integrator (RBI) της JBL, ενώ για την αναπαραγωγή των υψηλών χρησιμοποιούνται δυο JBL 2423K που αποτελούν 2ιντσα compression και είναι τα ίδια που ‘φοράει’ και το μεγαλύτερο μοντέλο VTX A12.
Το JBL 2423K driver συνδυάζει το compression drive, το phasing plug και τον κυματοδηγό του line array σε μια και μόνο μονάδα για την επίτευξη μεγαλύτερης ακρίβειας και ευαισθησίας, μαζί με χαμηλότερη παραμόρφωση και μείωση του βάρους.

Οσον αφορά το συχνοτικό διάγραμμα κάλυψης, η JBL αναφέρει χαρακτηριστικά ότι με το VTX A8 κάθε θέση στο venue βρίσκεται στο sweet spot, καθώς η 110 μοίρες διασπορά στον οριζόντιο άξονα έως τα 350Hz το καθιστούν ιδανικό για μικρά και μεσαίας χωρητικότητας venues.
Σημειωτέον ότι ο συχνοτικός διαχωρισμός των δυο ανώτερων δρόμων (μεσαίες – υψηλές) γίνεται με τη χρήση παθητικού δικτυώματος διαχωρισμού συχνοτήτων και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται ένας ενισχυτής για την οδήγησή τους. Ετσι απλοποιείται περαιτέρω η διαμόρφωση του συστήματος ενώ εξοικονομείται και βάρος.
Το VTX A8 μοιράζεται το καινοτόμο κρεμαστικό σύστημα του μεγαλύτερου VTX A12, καθώς και το  λειτουργικό Performance Manager software για ταχύτατο και ακριβές σετάρισμα του συστήματος. Επιπλεον, είναι διαθέσιμα 8 αξεσουάρ ανάρτησης που απογειώνουν την ευελιξία εγκατάστασης του συστήματος προκειμένου να είναι εφικτή η προσωρινή ή μόνιμη εγκατάστασή του σε κάθε χώρο και για κάθε εφαρμογή. 

VTX B18 - από τη νέα γενιά sub της JBL
Το VTX B18 ανήκει στην επόμενη γενιά των sub της JBL. Ενσωματώνει το νέο 2288 μονό 18ιντσο γούφερ της εταιρίας το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία Differential Drive technology της ετιαρίας για γραμμική λειτουργία, υψηλότερη απόδοση και χαμηλότερη παραμόρφωση.
Χρησιμοποιεί επίσης το πατενταρισμένο SlipStream double-flared exponential low-frequency port, προκειμένου να μειωθεί δραστικά το ακουστικό εφέ από την εξαγωγή του αέρα όταν οι συνθήκες οδήγησης είναι ακραίες. Φυσικά, το  B18 έχει το ίδιο πλάτος με τα ηχεία της σειράς VTX A-Series και το ίδιο suspension hardware με το VTX A8, προκειμένου οι δυο καμπίνες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε διάφορες εγκαταστάσεις και εφαρμογές ( flown και ground-stacked).

Τα νέα JBL A8 και B18 θα είναι διαθέσιμα στους αντιπροσώπους του Harman γκρούπ τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Ωστόσο περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσουν στην εταιρία Bon Studio…

Επαφή
Bon Studio

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση