Διαφήμιση
Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 16:38

Φουλ της Clair Bros στην Prolight + sound 2019

του Βασίλη Λαδονικόλα

Το booth της Clair Bros στη φετινή έκθεση Prolight + sound 2019 της Φρανκφούρτης ήταν ακόμα μεγαλύτερο και πιο πλούσιο προϊοντικά. Κυριάρχησαν τα line array συστήματα της σειράς ‘C’ και συγκεκριμένα τα C8, C10 και C12, τα sub i218-M, το ομοαξονικό 10Spot από τη σειρά Coaxial, το KIT Curve12+ καθώς και τα και τα self powered, ομοαξονικά stage monitors 1AM+ και 1.5AM+ (με 12άρι και 15ιντσο γούφερ αντίστοιχα) μεταξύ άλλων. 

Ακροάσεις συστημάτων στο Radisson Blu
Ωστόσο, πιο ενδιαφέρον από το booth της εταιρίας ήταν οι ακροάσεις (όπως και πέρυσι) σε αίθουσα του παρακείμενου ξενοδοχείου Radisson Blu, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα μικρότερα 10Spot και KIT Curve12+ καθώς και τα line array συστήματα C8 και C10, αλλά και τα μόνιτορ της Clair Bros.
Εκεί, η επαφή ήταν πιο άμεση και με τα στελέχη της εταιρίες που απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις μας σχετικά με τα προϊόντα, τις τεχνολογίες, τη φιλοσοφία της εταιρίας και την εμπορική ‘απόβασή’ της στην Ευρωπαϊκή αγορά στην οποία η Clair ‘επενδύει’ σημαντικά το 2-3 τελευταία χρόνια. 

Οσον αφορά το ‘ζουμί’ της υπόθεσης, δηλαδή τις ακροάσεις αυτές καθ’ αυτές, όλα τα συστήματα της Clair κινήθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, συνδυάζοντας όλα τα χαρακτηριστικά της αμερικάνικης σχολής που εκπροσωπούν, ήτοι αμεσότητα, διαύγεια, καθαρότητα, ανάδειξη της λεπτομέρειας και γενικά ‘αχρωμάτιστος’ ήχος.
Η ηχητική συμπεριφορά του KIT Curve12+ ωστόσο ήταν αυτή που και φέτος μας κέρδισε, καθώς πλέον είμαστε βέβαιοι ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα ηχεία που έχουμε ακούσει στην κατηγορία του (και όχι μόνο). Είναι χαρακτηριστικό ότι το εν λόγω ηχείο συνδυάζει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά με μια απρόσμενη ‘μουσικότητα’, διαθέτει πληθωρικό χαμηλό (και φέτος όλοι τσέκαραν αν παίζει και κάποιο sub μαζί του), διαχειρίζεται άριστα τα δυναμικά της μουσικής και είναι ισορροπημένο ως προς την απόκριση του φάσματος.
Αντίστοιχες ήταν και οι επιδόσεις του ομοαξονικού 10Spot, που είναι ταχύτατο, ακριβές και απόλυτα ευθυγραμμισμένο φασικά, ενώ τα line array συστήματα της εταιρίας (ακούσαμε το 8άρι και το 10άρι) αναμφίβολα βάζουν τη δική τους υπογραφή στην κατηγορία, όντας αχρωμάτιστα, με εξαιρετικά δυναμικά και υψηλό SPL δίνουν την εντύπωση ότι απλά η μουσική περνάει ανεπεξέργαστη από μέσα τους. 
Για τα μόνιτορ της εταιρίας δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε άλλο εκτός του ότι θεωρούνται κλασικά και ‘αναφοράς’ όσον αφορά το stage monitoring.

Όπως ενημερωθήκαμε στα πλαίσια της έκθεσης, σύντομα θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις από την Ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με τα δυο πρώτα line array συστήματα της Clair Bros που πουλήθηκαν σε μεγάλη Ελληνική rental εταιρία…
Ωστόσο, περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Clair Bros θα σας δώσουν στη Mega Sound…

Επαφή
Mega Sound

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση