Διαφήμιση
Τρίτη, 17 Απρίλιος 2018 14:37

PL+S 2018: Πληθωρική παρουσία από την FBT

Πολλά και νέα προϊόντα από πολλές σειρές και διαφορετικές κατηγορίες (tour & Install και Audio Contractor) είδαμε και ακούσαμε από την FBT στη έκθεση Prolight+sound 2018 εδώ στη Φρανκφούρτη. Ας δούμε τα σημαντικότερα…

Το σημαντικότερο νέο προιόν που παρουσίασε η FBT στην Prolight+sound 2018 είναι το Horizon, το Vertical Horizontal Line array που ήρθε για να ‘κλείσει την τρύπα’ ανάμεσα στις σειρές Vertus και Muse.
Το σύστημα Horizon αποτελείται από το VHA 406A και τα sub VHA 112SA (ουσιαστικά πρόκειτα για το flyable bass extension module, που ως καμπίνα έχει ίδιες φυσικές διαστάσεις με το δορυφόρο VHA 406A) και VHA 118SA, αμφότερα ενεργά.
Το VHA 406A ‘φοράει’ τέσσερα 6,5άρια γούφε κι ένα HF driver 1,4 ιντσών με πηνίο φωνής 2,5 ίντσες. Ο κεντρικά τοποθετημένος κυματοδηγός του εξασφαλίζει διασπορά 90 μοιρών στον οριζόντιο και 20 στον κάθετο άξονα, ενώ η απόκριση συχνότητάς του εκτείνεται από 65Hz έως 20kHz. Την οδήγησή του αναλαμβάνει ο ενσωματωμένος ενισχυτής τάξης D με αποθέματα ισχύος 600Watt για το low section και 300Watt για το HF. To ολοκληρωμένο κρεμαστικό του επιτρέπει την ανάρτηση έως και 6 καμπινών ανά πλευρά ενώ οι κλίσεις είναι μεταβλητές από 5 έως 20 μοίρες (με βήμα 5 μοιρών).

Επίσης είχαμε νέα μοντέλα είχαμε και για τη σειρά Vertus CLA καθώς τα νεοφερμένα CLA 406.2A και CLA 206A ήρθαν για να διευρύνουν ακόμα περισσότερο την ευελιξία του καταξιωμένου CLA406A. Πρόκειται για column line arrays μοντέλα που έκαναν το ντεμπούτο τους εδώ στη Φρανκφούρτη. Πρόκειται για 2δρομα ενεργά μοντέλα με το μεγάλο CLA 406.2A να φοράει τέσσερα 6,5άρια γούφερ και ένα HF driver με πηνίο 2,5 ιντσών της B&C.

Από τη σειρά Vertus CLA επίσης νέα ήταν τα CLA 803T και CLA 403T.

Είδαμε επίσης τη νέα έκδοση της σειράς Shadow (τα μοντέλα 142L, 112HCT, 112CT, 108CT και 105CT) με το μαύρο φινίρισμα της καμπίνας. Αυτό σημαίνει ότι η νέα σειρά Shadow διαθέτει αντιπυρικό υλικό και χρωματικό φινίρισμα, χρησιμοποιεί κεραμικό πάνελ σύνδεσης και ειδικά αντιπυρρικά καλώδια, ενώ πληροί την αντιπυρρική προδιαγραφή ΕN 54.
Επίσης, όλα τα ηχεία της σειράς πληρούν τις προδιαγραφές αδιαβροχότητας iP55, καθώς πρόκειται για αδιάβροχα ηχεία εξωτερικού χώρου, ενώ όλα τα μέταλά τους είναι ανοξείδωατα για να μην σκουριάζουν, η μεταλλική γρίλια είναι ανοξείδωτη, ενώ στη μπάφλα υπάρχει και εσωτερική κάλτσα για περαιτέρω αδιαβροχοποίηση. Σημειωτέον ότι τα ηχεία της σειράς (και της νέας και της παλιάς) μπορούν να παίξουν και 100Volt-ικά.

Νέα παρουσία ήταν και τα νέα voice evacuation συστήματα της FBT της οικογένειας VAIE (7502,7504 kai 7506) που σημειωτέον είναι όλα compact, και βεβαίως όλα τους πληρούν τις προδιαγραές EN 54-24.

Είδαμε επίση στο περίπτερο της FBT το νέο ProMΑΧΧ 114A με το 14ίντσο γούφερ και τα μεγάφωνα της B&C. Διαθέτει μια συμπαγής καμπίνα με βάρος 17 κιλά περίπου και ενσωματώνει καινούργιο DSP με πολλά παραμετρικά και preset DSP, delays, HPF κλπ. Το μέγιστο SPL του ανέρχεται στα 135,5dB.

Ξεχωριστή παρουσία και για το Mitus 152A συνοδευόμενο από το Q118SA ένα ισχυρό διαστάσεων ενεργό sub με 18ιντσο γούφερ της B&C (με 4ιντσο πηνίο φωνής) με ενισχυτή Class D 1200Wrms και DSP επεξεργαστή με 6 presets, που κατεβαίνει έως τους 30 κύκλους, ενώ το μέγιστο SPL του φτάνει στα 139dB

Από stage monitors είδαμε το ενεργό (ενσωματωμένο ενισχυτής class D και DSP με 8 preset) Mitus 210ΜΑ με το 2πλό 10ιντσο γούφερ (B&C), με το ένα εκ των δυο να είναι ομοαξονικά τοποθετημένο με το HF driver και το άλλο να λειτουργεί ελεύθερα ως γούφερ (ουστιαστικά πρόκειται για υλοποίηση 2,5 δρόμων). Στα ατού του το χαμηλό του βάρος των μόλις 19 κιλών.

Επίσης, από τη σειρά MITUS είδαμε το 206LA το μικρό line array με το διπλό 6,5άρι και την πλαστική καμπίνα που στο πίσω τμήμα της κρύβει επιμελώς όλα τα rigging points του. 
Tέλος για τις μόνιμες εγκαταστάσεις η FBT παρουσίασε όλα τα ηχεία της οικογένειας Archon και τα sub με το ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ, με όλα τα RAL χρώματα…

Τέλος, στον εξωτερικό χώρο ακροάσεων της Live Sound Arena της έκθεσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να ακούσουν το σύστημα Muse της FBT αποτελούμενο από συνολικά από 16 καμπίνες Muse 210LA (8 ανά πλευρά) και από 8 sub Mitus 218SA. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα αλλά και τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της Ιταλικής FBT θα σας δώστουν στην εταιρία DiGiKal που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της FBT στη χώρα μας…

Επαφή
DiGiKal

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση