Διαφήμιση
Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2020 16:50

ISE 2020 – Τελευταίο ταγκό στο Αμστερνταμ

του Βασίλη Λαδονικόλα

Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, τελικά το μεγάλο στοίχημα της φετινής ISE 2020 (τελευταίας στο Αμστερνταμ) δεν ήταν άλλο από την τέλεση και ολοκλήρωση της διοργάνωσης δίχως προβλήματα, υπό το φόβο του COVID-19, του νέου κοροναϊού που απειλεί την παγκόσμια υγεία και ήδη είναι υπεύθυνος (σήμερα έγινε η σχετική επίσημη ανακοίνωση) για την οριστική ακύρωση του παγκόσμιου συνεδρίου κινητής τηλεφωνίας MWC Barcelone 2020 την μεθεπόμενη εβδομάδα (24-27 Φεβρουαρίου) στη Βαρκελώνη (εκεί δηλαδή όπου θα μεταφερθεί και η ISE από του χρόνου) που συγκεντρώνει περίπου 100.000 κόσμο και μεταξύ των εκθετών περιλαμβάνει κραταιές πολυεθνικές όπως οι Sony, LG, Samsung κλπ πολλές εξ’ αυτών συμμετείχαν και εδώ στο Αμστερνταμ στην ISE 2020.

Εξ’ ου και μέσω του site της ISE 2020 σε ειδικό κόκκινο πλαίσιο υπήρχε συνεχής ενημέρωση για τον κοροναϊό, μαζί με χρηστικές συμβουλές και πληροφορίες για τα πάντα, καθώς και οι σχετικές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Φυσικά υπάρχει η απουσία αρκετών Κινέζικων και Ασιατικών εταιριών – εκθετών, αλλά και στελεχών τους και έτσι δημιουργήθηκαν και κάποιοι άδειοι εκθεσιακοί χώροι στο έως πέρυσι ασφυκτικά γεμάτο χώρο του RAI... Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, ακυρώθηκαν και αρκετά distributor meetings λόγω ελλιπούς προσέλευσης... 

Παρόλα αυτά, η φετινή έκθεση πήγε ακόμα ένα βήμα μπροστά σε επίπεδο συμμετοχών και κυρίως εκθεμάτων και τεχνολογίας (από Ελληνικές συμμετοχές το παρών με περίπτερο όπως και κάθε χρόνο έδωσε η Unitech Systems, ενώ το ντεμπούτο της πραγματοποίησε η FOS Technologies).

Για να ακριβολογώ, η αίσθηση είναι ότι είδαμε αρκετά μικρά βήματα, αλλά όχι τεράστια άλματα σε επίπεδο τεχνολογίας, εκθεμάτων, προϊόντων και λογισμικού. 
Στον τομέα του visual που αποτελεί παραδοσιακά τον κυρίαρχο τομέα της ISE, η πρόοδος φαίνεται να περιορίζεται στα επίπεδα του pitch length όμως απ’ ότι φαίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κυριαρχήσουν εδώ τεχνολογίες όπως το chip on board LED, αλλά και τα μίνι και micro LED που θα αποτελέσουν πρότυπο την επόμενη 3ετία.

Οσον αφορά το Signage που διαθέτει το δικό του σημαντικό χώρο σε αυτό το pro AV show, έδειξε ότι προχωρά σε επίπεδο καινοτομίας, κάτι που πιστοποιήθηκε και στην αντίστοιχη ‘ζώνη καινοτομίας’ της έκθεσης όπου οι πιο παρατηρητικοί που την επισκέφθηκαν είδαν διάφορες ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από αρκετές εταιρίες όσον αφορά τις συνεργασίες και τη δημιουργία στο χώρο εργασίας (με ασύρματη προώθηση περιεχομένου σε μεγάλες οθόνες οι οποίοι εμπορεύονται απευθείας τις δικές τους επιλογές CMS ψηφιακής σήμανσης).

Αντίστοιχα σημαντική ήταν και η παρουσία των εταιριών κατασκευής επαγγελματικού audio με καλύτερα περίπτερα από κάθε άλλη φορά (οι περισσότερες εξ’ αυτών) και αρκετά νέα προϊόντα που κάποια τα είδαμε πρίν μερικές εβδομάδες στη Namm, ενώ κάποια άλλα πραγματοποίησαν εδώ το ντεμπούτο τους.

Επίσης, η φετινή ISE είναι πιο ‘φωτεινή’ από κάθε άλλη φορά, καθώς ο τομέας του Lighting (entertainment και installation) μεγαλώνει διαρκώς με νέες εταιρίες (ανάμεσά τους όπως είπαμε και η Ελληνική FOS Technologies για πρώτη φορά).
Οσον αφορά τα παράλληλα events, αυτά μεγαλώνουν και ενισχύονται σημαντικά αποδεικνύοντας έτσι τον απόλυτο leader ρόλο της ISE στην παγκόσμια (πλέον, και όχι μόνο ευρωπαϊκή) pro AV κοινότητα. 

Ετσι, μεταξύ άλλων στα πλαίσια της ISE πραγματοποιήθηκε (για πρώτη φορά) το CEDIA Cybersecutity workshop, το Smart Building Conference, το Audio Forum, ένα εξαιρετικό Projection Mapping στο RAI Elicium Building,το συνέδριο της AVIXA,το Digital Signage Summing, το Digital Cinema summing, το XR Summing, και πολλά άλλα συνέδρια ή workshop, ενώ απονεμήθηκαν και τα InAvation awards (για 14η συνεχή χρονιά) στα πλαίσια ειδικής τελετής σε ένα νέο – σύγχρονο venue, το Beurs van Berlage.

Το aLive θα παρουσιάσει σε μεμονωμένα άρθρα και αναφορές τα σημαντικότερα προϊόντα από κάθε κατασκευαστή, ενώ πρέπει να επισημάνουμε ότι παραβρέθηκαν και πολλοί Ελληνες επισκέπτες.

Επαφή
ISE

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση