Διαφήμιση
Παρασκευή, 04 Ιανουάριος 2019 14:39

Το μέλλον της κιθάρας είναι γένους θηλυκού

Το μέλλον είναι σίγουρα θηλυκό, ειδικά για τη μουσική. Μια νέα μελέτη από τη Fender δείχνει ότι οι γυναίκες σήμερα αντιπροσωπεύουν το 50% των νέων, επίδοξων κιθαριστών στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

"Οι σημερινοί παίκτες έχουν μεγαλώσει σε ένα διαφορετικό πολιτισμικό πλαίσιο και δημοφιλές μουσικό τοπίο, ενώ οι καλλιτέχνες όπως ο Mura Masa, ο Tash Sultana, ο Youngr, ο Daniel Caesar, ο Grimes και ο Ed Sheeran αλλάζουν τον τρόπο χρήσης της κιθάρας", λέει ο CEO της Fender Andy Mooney . "Ως εμπορικό σήμα, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε εργαλεία - τόσο φυσικά όσο και ψηφιακά - ώστε αυτή η γενιά των δημιουργών να μπορεί να εκφραστεί ακόμα καλύτερα τώρα και στο μέλλον".

Τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας επιβεβαιώνουν την προηγούμενη έρευνα της Fender που διεξήχθη πρίν από 3 χρόνια στις ΗΠΑ, και η οποία ώθησε την εταιρεία να επαναπροσδιορίσει τις διαφημιστικές εκστρατείες της, αλλά και τα νέα δημοφιλή μοντέλα της.

"Το γεγονός ότι 50% των νέων αγοραστών κιθάρας στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν γυναίκες ήταν μια έκπληξη για την ομάδα της Fender στη Βρεταννία" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Mooney σε δήλωσή του στο Rolling Stone, για να επισημάνει ότι το φαινόμενο είναι πανομοιότυπο με αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ.

Εως τώρα υπήρχε η πεποίθηση ότι ο «παράγοντας Taylor Swift» παρέμενε ιδιαίτερα καθοριστικός για την ενασχόληση των νέων γυναικών μουσικών με την κιθάρα, όμως στην πραγματικότητα, δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς η Taylor έχει προχωρήσει, και πλέον παίζει λιγότερο κιθάρα στη σκηνή από ότι στο παρελθόν.
Παρόλα αυτά όμως, οι νέες γυναίκες εξακολουθούν να κάνουν το 50% των νέων πωλήσεων κιθάρας, ενώ το φαινόμενο πλέον τείνει να γίνει παγκόσμιο και δεν περιορίζεται μόνο σε ΗΠΑ και Βρεταννία.

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση