Διαφήμιση
Τρίτη, 21 Μάρτιος 2023 10:50

Lighting Roadshow στο θέατρο Βέμπο

του Βασίλη Λαδονικόλα

Το 2ήμερο Lighting Roadshow της εταιρίας Kariotis Audio & Lighting στο θέατρο Βέμπο, είχε τα πάντα: πολύ φωτισμό (θεατρικό και τηλεοπτικό κυρίως), πολλές και διαφορετικές θεματικές ενότητες και βεβαίως το απαραίτητο hands on και πολλές ερωτήσεις, συζητήσεις και απορίες. Είχε επίσης μια συνέντευξη με τον θεατρικό παραγωγό και ιδιοκτήτη του θεάτρου Βέμπο (και άλλων 8 αιθουσών) κ. Τάγαρη, μια διαφωτιστική ομιλία από τον κ. Ανδρέα Τρύφωνα,  ενώ είχε και μια έκπληξη, την δια ζώσης παρουσία της εταιρίας Compulite η οποία όπως φαίνεται θα αποτελέσει ένα πολύτιμο όπλο στην φαρέτρα των αντιπροσωπεύσεων της Kariotis Audio & Lighting (απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις γι’ αυτό).

Η γνωριμία με την Prolights
Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με τη συνέντευξη του κ. Τάγαρη στην αφεντιά μου (θα παρουσιαστεί σε ξεχωριστό άρθρο), ο οποίος μας μίλησε για την ιστορία του θεάτρου Βέμπο, αλλά και για όλο τον κλάδο των θεατρικών παραγωγών, καθώς και για τους μειωμένους πλέον λογαριασμούς της ΔΕΗ χάρη στα LED θεατρικά φωτιστικά...

Εν συνεχεία, αφού παρακολουθήσαμε ένα βίντεο με την ιστορία του φωτισμού, πρό ηλεκτρικού ρεύματος, τη σκυτάλη πήρε ο David Ferraz, Marketing manager της PROLIGHTS, ο οποίος μας παρουσίασε την Ιταλική εταιρία που αποτελεί το τμήμα επαγγελματικού φωτισμού της Music & Lights S.r.L που ειδικεύεται στην υλοποίηση τεχνολογιών και προϊόντων για τη βιομηχανία του θεάματος.
Στο γκρούπ της Music & Lights S.r.L εκτός από την PROLIGHTS, ανήκουν οι Tribe, ArchWork, DAD, Music & Lights, Pro Audio, ProTruss, GDE και DigiLite. Η εταιρία που εδρεύει στο Minturno της Ιταλίας (μεταξύ Ρώμης και Νάπολι) ξεκίνησε πριν από 30 περίπου χρόνια ως εταιρία παραγωγής και ως rental και εν συνεχεία συνέχισε αποκλειστικά ως κατασκευαστής.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση στην οποία τη σκυτάλη από τον πατέρα και ιδρυτή κ. Franco Sorabella (που παραμένει πρόεδρος της εταιρίας), πήρε ο γιός Fabio Sorabella (Maging Director), ενώ η βασική φιλοσοφία της εταιρίας είναι η κατασκευή ποιοτικών φωτιστικών σε λογικές τιμές.

Οι βασικοί τομείς στους οποίους απευθύνονται τα προϊόντα της PROLIGHTS είναι το rental, το θέατρο, το installation, τα TV studios και το broadcast, καθώς και ο τομέας του αρχιτεκτονικού φωτισμού.
Τα προϊόντα της εταιρίας εξάγονται σε 70 χώρες, ενώ ως εταιρία είναι εξαιρετικά εξωστρεφής καθώς συμμετέχουν σε δεκάδες εκθέσεις κάθε χρόνο. Ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στην εταιρία δεν ξεπερνά τα 36 χρόνια, ενώ το 85% των προιόντων τους το εξάγουν εκτός Ιταλίας.
Στον τομέα του R&D εργάζονται 10 άνθρωποι. Τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Ασία, όμως ο ποιοτικός έλεγχος (όπως φυσικά το R&D, η ανάπτυξη του software και όλη η διαχείριση των προϊόντων) γίνεται στην Ιταλία κι έτσι επιτυγχάνουν το προσιτό κόστος των προϊόντων τους. Για το Quality control ο David ανέφερε ότι γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος σε κάθε προϊόν πρίν φύγει από το εργοστάσιο.
Ο David επισήμανε τέλος ότι έχουν προσέξει ιδιαιτέρως το customer support, που σημαίνει πως όταν παρουσιάζουν ένα προϊόν θέλουν να έχουν οι χειριστές όλο το υλικό στα χέρια τους (πλήρες manual, φωτομετρικά, διαγράμματα, βιντεάκια how to κλπ).

Εξίσου σημαντικό ότι έχουν πάντα προϊόντα σε στοκ και μάλιστα μεγάλο. Οπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο David, το στόκ τους στις αποθήκες τους στην Ιταλία είναι πάντοτε επαρκές και ανέρχεται (σε κόστος) από 10 έως 50 εκ ευρώ.

Οπως είπαμε όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται στην Ιταλία κι εκεί γίνεται το Source και Spectrum calibration. Ετσι, αν σε δυο χρόνια αγοράσει κάποιος το ίδιο προιόν, ακόμα και διαφορετικές να είναι οι LED πηγές, το καλιμπράρισμα είναι αυτό που τα κάνει να έχουν την ίδια απόδοση.
Εξίσου αυστηροί είναι και οι έλεγχοι Climatic Testing και ειδικά στα IP 65 προϊόντα ο έλεγχος γίνεται σε πραγματικές συνθήκες με IP testers. Οσον αφορά το in house Laser Workshop τους, φτιάχνουν τα δικά τους gobos και έχουν ιδιαίτερα γρήγορη απόκριση στις παραγγελίες που τους δίνουν σχεδιαστικά οι πελάτες τους. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο David είναι πιο μεγάλο το διάστημα της αποστολής παρά της παραγωγής ενός κατά παραγγελία gobo. Γεμάτος ενθουσιασμό μας μίλησε και για το Interactive Showroom που διαθέτουν, ενώ όπως επισήμανε στον επίλογό του, φιλοξενούν συνέχεια γκρουπ από πελάτες στις εγκαταστάσεις τους (που περιστοιχίζεται από μια φάρμα με ζώα και πάρα πολύ πράσινο) διότι πιστεύουν στη διάδραση και στις πληροφορίες που τους δίνουν οι χρήστες των προϊόντων τους.

LED Τεχνολογία και ανάπτυξη
Ο David Ferraz μας ξεκαθάρισε ότι επενδύουν σημαντικά στην LED τεχνολογία για την οποία πιστεύουν ότι είναι το μέλλον για την πλειοψηφία των προϊόντων τους. Επιθυμία της εταιρία είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό ανάπτυξης 20% ανά χρονιά κάτι που φαντάζει φιλόδοξο, αλλά είναι εφικτό και το έχουν ήδη πετύχει. Η PROLIGHTS περιλαμβάνεται μέσα στους 5 μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο, ενώ στα μελλοντικά τους σχέδια εντάσσεται και η κατασκευή προϊόντων στην Ιταλία και μάλιστα στο άμεσο μέλλον, καθώς και να εκπαιδεύσουν και τις νέες γενιές σε όλους τους τομείς.

Ηδη έχουν έτοιμα σχέδια για επέκταση των εγκαταστάσεών τους σε όλους τους τομείς, καθώς έχουν αρκετό χώρο γύρω τους. Επειδή ακριβώς η εταιρία παρά το μέγεθός της παραμένει οικογενειακή επιχείρηση, τα κέρδη τους ξαναμπαίνουν στην εταιρία και επανεπενδύονται και αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που τελικώς αντανακλάται και στην ποιότητα των προϊόντων.

PROLIGHTS Film & TV Lighting
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Davide Bernarello, Business Development Manager της PROLIGHTS, που ειδικεύεται στην  Τηλεόραση και στο Studio TV Lighting, παρουσιάζοντάς μας τα προιόντα της σειράς EcL Soft Lighting που είχε ακριβώς δίπλα του.  O Davide μας επισήμανε ότι με το χώρο του film ξεκίνησαν πριν από 2,5 χρόνια με εξαιρετική επιτυχία σε μια δύσκολη αγορά όπως η Αγγλία,όπου κυριαρχούσε σχεδόν καθολικά η ARRI.

Tα EcLPanel είναι η σειρά προϊόντων της PROLIGHTS με την οποία εισήλθαν δυναμικά στον τομέα των φωτιστικών σωμάτων για τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές.
Η σειρά περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά μοντέλα για διαφορετικές επιμέρους παραγωγές.
Ο Davide ξεκίνησε την παρουσίαση με το EclNanoPanel TWC, ένα compact μεγέθους soft light με ασύρματο έλεγχο μέσω CRMX και W-DMX. Το Nano panel έχει την ίδια μηχανή εσωτερικά με τα μεγαλύτερα αδέλφια του, αλλά υποστηρίζει και μπαταρίες για μεγαλύτερη φορητότητα και ευελιξία

Υποστηρίζει έλεγχο CCT, ενώ σου επιτρέπει να δουλέψεις έως και 40khz που σημαίνει πρακτικά ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μια extra ‘γρήγορη’ κάμερα. Το Nano Panel έχει μόλις 30Watt κατανάλωση με πολλές δυνατότητες και πολλά αξεσουάρ.

Στη συνέχεια είδαμε το νέο ECL Panel TWCXL και εν συνεχεία το Ecl panel TWC  και τα μικρότερα αδελφάκια του TWCJR4x1 και TWCJr.

Το TWC (όλα στην οικογένεια των soft light) είναι ένα compact 2x1LED με 740W RGW+Warm White LED που διαθέτει μια μεγάλη γκάμα αναπαραγωγής λευκού από daylight έως tungsten tones υποστηρίζοντας υψηλό CRI, TLCI και TM30. Ησυχο κι αυτό χάρη στους πολλαπλά fan modes, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και με στάνταρ μπαταρίες...

Εν συνεχεία μας έδειξε όλα τα αξεσουάρ για την οικογένεια των EcLPanel που μπορούν να υποστηρίξουν κάθε ανάγκη στήριξης, προσαρμογής, διαμόρφωσης και τοποθέτησής τους ( Diffusor φίλτρα, egg crate, brackets, Snap Grid, Snapbag, Fat-rabbit κλπ… Σημειωτέον ότι διαθέτουν και rain covers για όλα τα προιόντα της σειράς.

Για το Spektra μας ανέφερε ότι είναι το πιο εξελιγμένο χρωματικό σύστημα, ενώ η πιο σημαντική παράμετρος για τον ίδιο είναι το XY. Μας επισήμανε ότι τα πάνελ της σειράς υποστηρίζουν και cinema effects, ενώ μας παρουσίασε διεξοδικά και τον stand alone έλεγχο από το πίσω πάνελ των φωτιστικών. Επίσης, μας παρουσίασε το νέο firmware 2.9 και τις κυριότερες δυνατότητές του.

Σειρά είχε η ECLSoft LinearIP η μπάρα της σειράς που διαθέτει 230W RGB + Warm white αποδίδοντας 13.000 lumens. Διαθέτει 15 ανεξάρτητα ελεγχόμενα pixels με ενσωματωμένη μηχανή παραγωγής cinema effects. Υποστηρίζει πολλαπλά colour control modes (RGBW, RGB, CMY, HIS, XY, RAW Direct, CCT linear κλπ). Διαθέτει εξίσου πολλά αξεσουάρ όπως οπτικά φίλτρα, beam shaping κλπ. Υποστηρίζει ασύρματο έλεγχο μέσω CRMX + W-DMX,καθώς και Ethernet. Φυσικά έχει προδιαγραφή αδιαβροχότητας IP 65.

Στη συνέχεια ο Davide μας παρουσίασε το ECLSoft Tube100 που μοιάζει με το Αstera. Εχει μήκος 100cm και είναι ένα φως για πολλές δουλειές. Δουλεύει και με μπαταρία, υποστηρίζει ασύρματο έλεγχο, διαθέτει ένα LED 48Watt RGB+Warm White με 16 ανεξάρτητα control sections. Υποστηρίζει IP 65 για χρήση σε εξωτερικό χώρο, ενώ διαθέτει υψηλό CRI(93) και TLCI.

Compulite: η έκπληξη που λέγαμε
Παρών στο Lighting Roadshow εδώ στο Βέμπο, ήταν και μια φωτιστική κονσόλα Vibe της Compulite (για να ακριβολογούμε η ναυαρχίδα της Compulite), η οποία έλεγξε όλα τα φώτα που παρουσιάστηκαν. Η κονσόλα δεν ήρθε μόνη της στην παρουσίαση, αντιθέτως συνοδευόταν από τον Aviv Shukrun, R&D Manager της Compulite, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή του Βέμπο για να μας συστηθεί ο ίδιος και να συστήσει την εταιρία του.
Το ‘την εταιρία του’ εν προκειμένω είναι κυριολεκτική έκφραση, καθώς ο Aviv (που είναι μεγάλος φαν του μπάσκετ και συνεπής οπαδός της ιστορικής Χάποελ Τέλ Αβίβ) εργάζεται στην εταιρία του πατέρα του Yehuda Shukrun που είναι και ο CEO.
Οπως μας ανέφερε λοιπόν, η Compulite είναι μια ιδιωτική εταιρία που ενεργοποιείται στο χώρο του φωτισμού τα τελευταία 45 χρόνια, από το 1978 και είναι ο μόνος κατασκευαστής στο Ισραήλ στον τομέα του φωτισμού, ενώ έχουν στην κατοχή τους και δεκάδες πατέντες.

Ηταν η πρώτη εταιρία παγκοσμίως που υλοποίησε computerized φωτιστική κονσόλα. Πρόκειται για την C-120 που βασιζόταν σε μικροεπεξεργαστή, ενώ ήταν και αρκετά προσιτή συγκριτικά με άλλες Mini-computer λύσεις της εποχής.
Επίσης ήταν οι πρώτοι που υλοποίησαν κονσόλα χειρισμού για Moving Light κεφαλές και συγκεκριμένα για τις κεφαλές της θρυλικής Telescan Movie Mirror.
Αρχικά ξεκίνησαν με την παραγωγή τριών τύπων κονσολών βασισμένων στο ίδιο λογισμικό, από το 82 – 86  κατασκεύασαν μια μεγάλη σειρά κονσολών κυρίως για την θεατρική αγορά, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του 80 και αρχές 90 παρουσίαζαν σχεδόν μια κονσόλα κάθε χρόνο με νέο hardware / software. Αρχές του αιώνα ήταν οι ηγέτες της αγοράς με την νέα τεχνολογία και τη σειρά Vector που βασιζόταν σε Windows.
Ακολούθησε η οικογένεια Dlite που απευθύνθηκε σε μικρότερα venues και εφαρμογές και ακολούθησαν οι Vectror Violet Vector Ultra Violet που αποτέλεσαν την επόμενη γενιά κονσολών της εταιρίας. Ακολούθησε το CompuDim2 (Inteligent Digital dimmers) για να φτάσουμε στο παρών και την κορυφαία Vibe (αυτή που είχαμε μπροστά μας εδώ στο θέατρο Βέμπο) που ενσωματώνει την τεχνογνωσία και την εμπειρία 4 δεκαετιών.
Οπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο Aviv, στην Compulite πάντα κοιτάνε για νέες τεχνολογίες και προσπαθούν να σκεφτούν ‘έξω από το κουτί’.

Η κορυφαία Vibe
Η Vibe είναι η κορυφαία τους κονσόλα έως τώρα. Βασίζεται κυριολεκτικά σε νέες τεχνολογίες, διαθέτει νέο σύστημα χειρισμού, ευμεγέθεις οθόνες αφής, ‘τρέχει’ σε Windows 10 και ενσωματώνει έναν ιδιαίτερα ισχυρό επεξεργαστή Intel core i7, έχει 32GB Ram, διαθέτει εξωτερική κάρτα γραφικών, 4 networks και 2 SSD στα 240GB. Σύμφωνα με τον Aviv, η κονσόλα είναι ταχύτατη στην απόκριση και υποστηρίζει έναν εργονομικό editor. Στην επιφάνεια εργασίας της φιλοξενεί 56 physical controllers, υποστηρίζει έως 256 universes από έναν και μόνο επεξεργαστή, ενώ είναι εξίσου εύκολη να την μάθεις και να την χειριστείς. Διατίθεται σε δυο εκδόσεις, την Vibe και την Vibe M.
Η αμέσως επόμενη σειρά είναι η Vector που παρουσιάστηκε το 2004, αλλά ακόμα έχει το ίδιο software πλήρως αναβαθμισμένο, ενώ όπως μπορείτε να δείτε η γκάμα της διαθέτει πολλά μοντέλα και χρώματα...

Οσον αφορά τα Dimmers τους, ο Aviv παραδέχθηκε ότι ξέρει οτι μας εκπλήσσει μιλώντας για dimmers, αλλά ακόμα χρησιμοποιούνται τα dimmer τους σε πολλές εφαρμογές.
Αναφορικά με τα Ethernet Products, ο Aviv μας πληροφόρησε ότι η Compulite ήταν η πρώτη εταιρία που χρησιμοποίησε Ethernet σε πρωτόκολλο DMX.
Η παρουσίαση έκλεισε με τις κορυφαίες παραγωγές που χρησιμοποιούν κονσόλες της Compulite ανά τον κόσμο και σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το BBC, η Ιταλική RAI, η Σκάλα του Μιλάνο, η Οπερα της Πολωνίας και της Γαλίας, τα `Bolshoi Theater στη Μόσχα, το Εθνικό θέατρο του Τόκυο, το show Opra στην Αμερική, το X-Factor σε πολλές χώρες, οι Ninja Warrior και οι Guns n Roses στις περιοδείες τους…

Οσον αφορά τα μελλοντικά τους σχέδια, ο Aviv μας ανέφερε την επέκταση της οικογένειας Vibe LX και M, ενώ αυτή τη στιγμή δουλεύουν πάνω σε ένα μικρότερο μοντέλο που ελπίζει να προλάβουν να το δείξουν στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Ellipsoidals και Fresnels
Στη συνέχεια ο David ανέβηκε στη σκηνή για να μας ξεναγήσει στα υπόλοιπα προϊόντα της PROLIGHTS που αφορούν το θεατρικό φωτισμό (αλλά και τους τομείς film και studio). Ετσι μας παρουσίασε τα Eclipse CT+ και Eclipse FS. Το CT+ αποτελεί ένα six colour mixing LED με φωτεινή πηγή Luxeon-C με 96x3W 6 colour custom LED, με υψηλό CRI (97) και πολλές ‘θεατρικές’ λειτουργίες όπως tungsten emulation στο dimming, colour gels, Virtual CTO, αλλά και ευπρόσδεκτες στούντιο ‘ευκολίες’ όπως δυνατότητα green correction στο linear white CCT. To linear white CCT του εκτείνεται από 2.800 έως 10.000Κ με CRI 97.
Ακολούθησε η παρουσίαση των Fresnels της εταιρίας. Παρόντα ήταν το EclFresnel VW με 250Watt Variable White LED φωτεινή πηγή που σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει συμβατική λυχνία 1000Watt, με γραμμικό white CCT από 2.700 έως 5600Κ. Το zoom range του εκτείνεται από 17 έως 64 μοίρες.

Το EclFresnel ΤW διαθέτει φωτεινή πηγή 260W 6 colour custom LED, CCT από 2800 Κ έως 10.000, ενώ όσον αφορά το οπτικό του σύστημα το zoom range κυμαίνεται από 17-91 μοίρες manual. Η ακρίβειά του στην απόδοση του λευκού ήταν εντυπωσιακή για την κατηγορία του, καθώς και η ικανότητά του στη δημιουργία αποχρώσεων χάρη στα 6χρωμα custom LED του (red, orange, green, royal blue, blue και lime)

Τέλος, το EclFresnel 2ΚΤW ήταν το πιο ισχυρό από τα παρόντα Fresnels με φωτεινή πηγή 500W 6 colour custom LEDs και CCT από 2800 Κ έως 10.000. Το zoom range κυμαίνεται από 17-76 μοίρες manual. Σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει τα συμβατικά 2χίλιαρα Fresnel με το ¼ της κατανάλωσης ισχύος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το EclCyclorama 100 που είδαμε δια ζώσης από τον Davide. Πρόκειται για ένα cyclorama με αρκετά slim σιλουέτα μήκος 1 μέτρου και μόλις 12 εκατοστά ύψος για απροβλημάτιστη τοποθέτηση στο εμπρός ή στο πίσω τμήμα της σκηνής.
Η LED φωτεινή πηγή που χρησιμοποιεί έχει ισχύ 330W RGB+WARM WHITE και όπως διαπιστώσαμε, η φωτεινότητα που παράγει είναι αξιοσημείωτη για την κατηγορία. Το οπτικό του σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να υποστηρίζει μια εκτενής ασύμετρη beam γωνία. Οι μονάδες μπορούν είτε να συνδεθούν μεταξύ τους ή να τοποθετηθούν σε απόσταση η μια από την άλλη δίχως να δημιουργούνται σκοτεινές περιοχές ή κενά φωτισμού. Η μονάδα υποστηρίζει πολλούς τρόπους ελέγχου και χειρισμού, μέσω DMX, RDM, Artnet και Wireless DMX.

Ο Ανδρέας Τρύφωνας για το θεατρικό φωτισμό
Τη δεύτερη ημέρα του Roadshow o κ. Ανδρέας Τρύφωνας, σχεδιαστής και εγκαταστάτης φωτισμών και παραγωγός καλλιτεχνικών δρωμένων, μίλησε στους παρευρισκόμενους για το θεατρικό φωτισμό, αλλά και για κανόνες ασφαλείας στις σκηνές. Ηταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία που έχει νόημα να παρουσιαστεί αυτούσια και ολοκληρωμένη. Γι’ αυτό και το aLive έχει συννενοηθεί με τον εισηγητή προκειμένου να παραθέσει την παρουσίαση σε ανεξάρτητο άρθρο το προσεχές διάστημα.

Ενα (ακόμα) χρηστικό & ενδφιαφέρων Roadshow από την Kariotis Αudio & Lighting
Το Roadshow έκλεισε με συζητήσεις, απορίες, αλλά και hands on από τους καλεσμένους, οι οποίοι είδαν όλα τα φωτιστικά της παρουσίασης από κοντά, ενώ εκ των πραγμάτων πόλος έλξης αποδείχθηκε και η νεοφερμένη στα μέρη μας φωτιστική κονσόλα Vibe της Compulite, με τον Aviv Shukrun να μην αφήνει κανένα παραπονεμένο,

Ευχαριστούμε την εταιρία Kariotis Αudio & Lighting για την πρόσκληση και το θέατρο Βέμπμο και τον κ. Τάγαρη για τη φιλοξενία. Ηταν ένα αναμενόμενα καλο-οργανωμένο (η εταιρία Kariotis είναι γεγονός ότι έχει θέσει ψηλά τον πήχη της διοργάνωσης εδώ και πολύ καιρό) roadshow φωτισμού, με αμεσότητα, πολλές πληροφορίες, αρκετά θεατρικά και κινηματογραφικά / στουντιακά φωτιστικά που μοιράστηκαν ανάμεσα στις δυο ημέρες. Επίσης ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Ελληνες επαγγελματίες του φωτισμού να γνωρίσουν μια εταιρία με τεράστιο portfolio και πολλές λύσεις φωτισμού όπως η Ιταλική PROLIGHTS, αλλά και να πάρουμε μια γεύση από τις φωτιστικές κονσόλες της Compulite που όπως φαίνεται σύντομα θα τις έχουμε στη χώρα μας και επίσημα (αντιπροσώπευση) μέσω της Kariotis Αudio & Lighting.
Εις το επανιδείν…

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση