Διαφήμιση
Τετάρτη, 18 Μάιος 2022 20:38

Πρεμιέρα της Eos Apex της ETC στην Prolight+sound 2022, όπου ο Κ. Βονοφακίδης μας ξενάγησε στα ενδότερα της σειράς...

Η ολοκαίνουργια σειρά Eos Apex της ETC συγκέντρωσε πάνω της το ενδιαφέρον της φωτιστικής κοινότητας και ο 'δικός μας’ Κωνσταντίνος Βονοφακίδης, περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων της ETC μας υποδέχθηκε στο booth της εταιρίας στην Prolight+sound της Φρανκφούρτης για μια γρήγορη αλλά εκ του σύνεγγυς γνωριμία με τις κονσόλες της νέας σειράς...

aLive: Αναμφίβολα η έλευση της νέας σειράς Eos Apex της ETC αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια ‘φωτιστική’ κοινότητα. Ποιά είναι η έως τώρα αποδοχή και αντιμετώπιση της σειράς?
Η αγορά περίμενε την κονσόλα με ανυπομονησία εδώ και καιρό. Γι’ αυτό και από το διαδικτυακό λανσάρισμά της ήδη έχουν έρθει πάρα πολλές παραγγελίες. Πλέον και με τη ‘φυσική’ παρουσίαση της κονσόλας οι παραγγελίες είναι τρομακτικές, παρότι το προϊόν έχει πραγματοποιήσει λίγα demo έως τώρα...

aLive: Πόσο σημαντικό είναι το λανσάρισμά της για την ETC?
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της νέας σειράς είναι κάτι που η εταιρία μας το δούλευε εδώ και πολύ καιρό, αλλά οι συνθήκες (covid – ουσιαστική κλειστή η αγορά) επέτρεψαν να μπεί στην αγορά μόλις τώρα. Η συγκεκριμένη που βλέπουμε μπροστά μας εδώ στην έκθεση prolight+sound έχει σειριακό αριθμό 004...

aLive: Ποιά από τις 3 εκδόσεις φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής ως τώρα?
H Eos Apex 10, το μεσαίο μοντέλο της σειράς έχει πάρει κεφάλι, όμως ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι παραγγελίες για την ναυαρχίδα της σειράς, την Eos Apex 20. Γενικά όλη η σειρά έχει δυναμική…

aLive: Ποιά είναι τα σημεία που την κάνουν να ξεχωρίζει?
Πολλά και διαφορετικά. Ας ξεκινήσουμε απο το hardware. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο hardware που ενσωματώνει ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει στην αγορά, με οθόνες ανάλυσης 4Κ πολλαπλής άρθρωσης, που μπορούν να παρέχουν στο χρήστη διευρυμένη ευκρίνεια και δυνατότητα επέκτασης με ακόμα 3 εξωτερικές οθόνες. Μια μικρή αλλά χαρακτηριστική λεπτομέρεια είναι ότι η  φωτεινότητα των εξωτερικών οθονών ελέγχεται μέσω της κονσόλας όπως ακριβώς στις ενσωματωμένες οθόνες.
Επίσης, τα μοναδικά target keys με οπισθιο φωτισμό και πλήρως παραμετροποιήσημα ώστε να να βάλει τις λειτουργίες που θέλει ο χρήστης.
Ενα άλλο χαρακτηριστικό είναι η εργονομία της κονσόαλς αφού όπου και αν βρίσκεσαι έχεις κάπου να ακουμπήσεις το χέρι σου και να μειώσεις την κόπωση.
Η κονσόλα διαθέτει περισσότερα κουμπιά, encoders and Playbacks από ποτέ, κάνοντας τον προγραμματισμό ευκολότερο από ποτέ.

Η περιοχή των encoders έχει επεκταθεί και περιλαμβάνει οκτώ μίνι encoders και έναν επιλογέα πλοήγησης για εύκολη εναλλαγή μεταξύ παραμέτρων. Οσο για τα motorized Playbacks faders σε κάθε κονσόλα Apex (που είναι 5,10 ή 20 ανάλογα με το μοντέλο), διαθέτουν έναν ακόμα τροχό κύλισης υποστηρίζοντας τη δυνατότητα ανεξάρτητης δρομολόγησης για on-the-fly προγραμματισμό.  
Το καινούργιο κομμάτι περιλαμβάνει 8 νέα παραμετροποιήσιμα encoders ώστε να βάλεις όποια λειτουργία θέλεις, ενώ η νέα εξελιγμένη τεχνολογία στην οθόνη αφής σου επιτρέπει να ‘νιώθεις’ ότι ενεργοποιείς μια λειτουργία κάθε φορά που αγγίζεις την οθόνη.
Τα προσαρμόσιμα πλήκτρα Direct Selects, διαθέτουν μεμονωμένες οθόνες OLED μέσω των οποίων ο χρήστης μπορεί να εισάγει εικόνες ή κείμενο για μεγαλύτερη διευκόλυνση στον προγραμματισμό.

aLive: Το λογισμικό δεν άλλαξε αλλά εξελίχθηκε, σωστά?
Το λογισμικό είναι το ίδιο, που σημαίνει σταθερό και δοκιμασμένο, ενώ συνεχώς προσθέτουμε καινούργια πράγματα. Παράλληλα, χάρι στο νέο hardware έχουν διευρυνθεί οι δυνατότητές και του software.

Επίσης, η κοσνόλα η ίδια περιλαμβάνει από μόνη της το μοναδικό production tour της ETC που λέγεται Augment3d, το οποίο είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό visualizer, καθώς σου επιτρέπει να στήσεις το show σου ενώ παράλληλα υποστηρίζει και λειτουργίες όπως: preview των cue, δυνατότητα διόρθωσης του επόμενου cue πρίν αυτό βγεί στον αέρα, κλπ.
Επίσης, μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του προγραμματιστή, έχει τη δυνατότητα να τον ‘βρίσκει’ στο χώρο, ώστε εν συνεχεία με το κινητό να μπορεί να υποδείξει το φωτιστικό για το οποίο ενδιαφέρεται και να του πει ποιο φώς είναι. Επίσης μπορείς να γράψεις όποια θέσει θέλεις, ζητώντας από τα αντίστοιχα κινούμενα φώτα να σε βρούν στο σημείο κι εν συνεχεία με το κινητό καταγράφεις τη θέση και την αποθηκεύεις στην κονσόλα.
Ισως είναι η μοναδική κονσόλα που μπορεί να λειτουργήσει φώτα με διαφορετικά LED και να βγάλει το επιθυμητό χρώμα.

aLive: Υποστηρίζει και απευθείας σύνδεση με οπτική ίνα?
Ναι και για την ακρίβεια είναι η πρώτη κονσόλα στον κόσμο που μπορεί να συνδεθεί απευθείας με οπτική ίνα και γι’ αυτό το σκοπό διαθέτει δυο τέτοιες θύρες.
Εκτός από αυτές όμως, στο πίσω τμήμα της κονσόλας συναντάμε ένα γκαράζ με 4 slot στο οποίο μπορούν να εισαχθούν τα αξεσουάρ που χρειάζεται κάποιος, ανάλογα με τη δουλειά στην οποία πάει η κονσόλα.
Μπορεί να είναι time code, GPI κλπ. Η κονσόλα έχει 4 θύρες δικτύου με ενσωματωμένο switch για τάση PoE για τα περιφερειακά. Οι τεχνολογίες ασύρματης ζεύξης που ενσωματώνει είναι Bluetooth και wi-fi για την απευθείας υποστήριξη remote control και άλλων εφαρμογών από κινητό προκειμένου να είναι future-proof…

aLive: Θυμίζει και τεράστιο tablet με την οθόνη αναδιπλωμένη πάνω από την επιφάνεια εργασίας…
Οπως σου είπα πρόκειται για μια ‘ανθρωποκεντρική’ κονσόλα με όλο το πάνελ με το display να μπορεί να οριζοντιοθεί πάνω από τα μπουτόν και να χρησιμοποιηθεί ως ένα τεράστιο tablet. Επίσης όταν γυρίσει ανάποδα, γυρίζει ανάποδα και το display έτσι ώστε αν βρίσκεσαι πίσω από την κονσόλα να μπορείς να κάνεις παραμετροποιήσεις δίχως να χρειαστεί να έρθεις μπροστά. Είναι μια κονσόλα που ‘σκέφτεται’ τον άνθρωπο και το χρήστη
Εξ’ ού και οι 4Κ οθόνες που χρησιμοποιεί έχουν το μικρότερο δυνατό ποσοστό κόπωσης του ανθρώπινου ματιού ώστε να δουλεύει για πολλές ώρες ξεκόυραστα ο χειριστής...

Ολες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις κονσόλες της σειράς μπορείτε να τις βρείτε εδώ στο site της ETC

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση