Διαφήμιση
Παρασκευή, 19 Ιούνιος 2020 19:21

Night of Light 2020

‘Night of Light 2020’ ονομάζεται το event της προσεχούς Δευτέρας 22/6, όταν και ο κλάδος του entertainment και των event στη Γερμανία θα ‘βάψει’ κόκκινα μια σειρά από βιομηχανικά κτήρια και μνημεία σε περισσότερες από 250 πόλεις της χώρας, ‘λουζοντάς τα’ με κόκκινο φώτα, προκειμένου να περάσει ένα μήνυμα σε όλους (και ειδικά στην κυβέρνηση της χώρας) για το πόσο δύσκολες είναι πλέον οι συνθήκες στον ευρύτερο κλάδο, ο οποίος παραμένει ουσιαστικά κλειστός από τις αρχές Μαρτίου 2020, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid 19.

Ο βασικός εμπνευστής της καμπάνιας "Night of Light" είναι ο Tom Koperek εκ των διευθυντών της LK-AG Essen, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η βιομηχανία των event ουσιαστικά βρίσκεται υπό μηχανική υποστήριξη και δεν πρόκειται να επιζήσει στις επόμενες 100 ημέρες».
Και όλο αυτό όπως ανέφερε δεν επηρεάζει μόνο τους διοργανωτές, αλλά και τους προμηθευτές οπτικοακουστικού εξοπλισμού και εξοπλισμού σκηνής, όλους τους εργαζόμενους στο ‘ζωντανό’ θέαμα και ακρόαμα, τους κατασκευαστές εξοπλισμού και τους εργαζόμενους στα εργοστάσια, τους καλλιτέχνες, τους μηχανικούς, τις εταιρίες catering και logistic και πολλούς ακόμα εργαζόμενους από τον ευρύτερο κλάδο και όχι μόνο.

«Τίποτα δεν λειτουργεί πια!» είναι το συμπέρασμα του Koperek σχετικά με την κατάσταση μιας ετερογενούς βιομηχανίας, η οποία ενώνει περισσότερα από 150 διαφορετικά επαγγέλματα και ειδικούς κλάδους, και ως εκ τούτου δεν έχει μια ένωση που να καλύπτει όλους τους υπαλλήλους.

Ειδικά μετά την είδηση ​​ότι η απαγόρευση μεγάλων εκδηλώσεων έχει πλέον επεκταθεί για μετά τα τέλη Οκτωβρίου 2020, όπως ανέφεραν οι RTL και Spiegel το πρωί της 17ης Ιουνίου, είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να πληροφορηθεί η κυβέρνηση αλλά και το ίδιο το κοινό, το τεράστιο πρόβλημα ολόκληρης της βιομηχανίας του θεάματος.
Ανέφερε παράλληλα ότι η πολιτιστική βιομηχανία είναι ένα από τα πιο αναπόσπαστα μέρη της σύγχρονης ζωής, βρίσκεται στην καρδιά του τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος, ενώ ως οικονομικός κλάδος, η βιομηχανία εκδηλώσεων είναι η έκτη μεγαλύτερη σε ολόκληρη τη γερμανική οικονομία.

Χάρη στην πολιτιστική βιομηχανία απασχολούνται σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, ενώ 130 δισεκατομμύρια ευρώ διοχετεύονται κάθε χρόνο απευθείας στη γερμανική οικονομία.
Ωστόσο, αν συνυπολογίσει κανείς τους κλάδους που συνδέονται με την ευρύτερη πολιτιστική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των αγορών προμηθευτών, τότε είναι περισσότερες από 300.000 οι εταιρείες που εμπλέκονται σε περισσότερα από 150 επιστημονικά πεδία και μαζί απασχολούν περισσότερα από 3 εκατομμύρια άτομα, επιτυγχάνοντας ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για να κάνουν το μήνυμα πιο ισχυρό λοιπόν, όλες σχεδόν οι εταιρείες από το χώρο των εκδηλώσεων και τον πολιτιστικό κλάδο ενώνονται σε όλη τη Γερμανία υπό το project ‘Night of Light 2020’, προκειμένου να φωτίσουν τα εμβληματικά κτίρια, μνημεία ή club κάθε πόλης. Ετσι, την προσεχή Δευτέρα 22/6 (από τις 10:00 μ.μ. έως τη 1:00 π.μ.) θα φωτιστούν κόκκινα το Hamburg Reeperbahn, το Dresden Frauenkirche, το Zeche Zollverein Essen, το Hotel Atlantic and the TV Tower Hamburg, το Domplatz Leipzig, το διάσημο Gorch Fock, στην Κολωνία Schanzenstraße, Palladium, Dock One, E-Werk, Lanxess Arena, το Alte Oper, το Tempodrom και το Max-Schmeling-Halle, αλλά ακόμη και διάσημα μνημεία στο Βερολίνο - όλα πρέπει να ‘βαφτούν’ κόκκινα ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ευρύτερο κλάδο του entertainment και του πολιτισμού.

Οι διοργανωτές του event ελπίζουν ότι οι πολιτικοί επιτέλους θα αφυπνιστούν και θα κατανοήσουν το μέγεθος της απειλής που αντιμετωπίζει η βιομηχανία του θεάματος, και ότι το εν λόγω event θα εμπνεύσει τον απαραίτητο διάλογο μεταξύ της βιομηχανίας και των πολιτικών προκειμένου να αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή στήριξη και λύση για όλο τον κλάδο…

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση