Διαφήμιση
Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2024 22:14

Η dB Technologies στο Atomium

Το παγκοσμίου φήμης Atomium στις Βρυξέλλες, ένα αρχιτεκτονικό ορόσημο από την Παγκόσμια Έκθεση του 1958, εξόπλισε το εστιατόριό του που φιλοξενείται στην ανώτερη σφαίρα με ηχεία από τη σειρά IS της dB Technologies.
Η συγκεκριμένη εγκατάσταση είχε πρωταρχικό στόχο να δημιουργήσει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με μουσική υπόκρουση και να επιτύχει βέλτιστα ηχητικά αποτελέσματα τόσο για μουσικά πάρτυ όσο και για ομιλίες, αλλά και corporate events που συχνά λαμβάνουν χώρα εκεί…

Μερικές από τις ‘σφαίρες’ του Atomium, με διάμετρο 18 μέτρα, μπορούν να ενοικιαστούν για εκδηλώσεις. Η κορυφαία σφαίρα, όπου βρίσκεται το εστιατόριο και είναι εξοπλισμένη με τη σειρά IS, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 100 άτομα. Η πρόσβαση στο εστιατόριο γίνεται μέσω ανελκυστήρα, ενώ στις υπόλοιπες σφαίρες η πρόσβαση γίνεται μέσω  εγκάρσιων στηριγμάτων με κυλιόμενες σκάλες.

Στο κυκλικά τοποθετημένο εστιατόριο, εγκαταστάθηκαν συνολικά 12 ηχεία IS6T-WP, 2 ηχεία IS26T-WP, 1 υπογούφερ IS8S-WP και 1 υπογούφερ IS12S-WP. Όλες οι μονάδες τοποθετήθηκαν μέσα στη χαλύβδινη κατασκευή του εστιατορίου με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσουν ομοιόμορφη κατανομή του ήχου. Η διαδικασία του sound calibration αποτέλεσε από μόνη της μια ιδιαίτερη πρόκληση λόγω του σφαιρικού σχήματος του δωματίου. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτής της εγκατάστασης είναι η χρωματική προσαρμογή των ηχείων για να ταιριάζουν με την ιστορική μεταλλική κατασκευή του κτιρίου, που πραγματοποιήθηκε από την  εταιρία Diffusion Event που ήταν και πάροχος του εξοπλισμού, με επικεφαλής τον Benjamin Moreas, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εγκατάσταση.

Ο Nicolas Monballiu από την Diffusion Event εξηγεί: «Ψάχναμε για ένα σύστημα που πληροί τα υψηλότερα ακουστικά πρότυπα για την αναπαραγωγή μουσικής και ομιλίας και παράλληλα να ενσωματώνεται άψογα στον μοναδικό σχεδιασμό του κτιρίου. Το Atomium, μια αναπαράσταση ενός κρυσταλλικού στοιχειώδους στοιχείου, του στοιχείου σιδήρου που μεγεθύνεται 165 δισεκατομμύρια φορές, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό και τη λειτουργικότητά του».
Η εγκατάσταση της σειράς IS σ’ έναν χώρο αρχιτεκτονικό ορόσημο όπως αυτός, συμβάλλει στην μοναδική ατμόσφαιρα του χώρου και συνδυάζεται αρμονικά με το σχεδιασμό φωτισμού, την αρχιτεκτονική και την απαράμιλλη θέα στις Βρυξέλλες.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εγκαταστατικά ηχεία και γενικότερα τα ηχεία και τα υπόλοιπα προϊόντα της Ιταλικής dB Technologies θα σας δώσουν στην εταιρία Kariotis Audio & Lighting…

Eπαφή
Kariotis Audio & Lighting

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση