Διαφήμιση
Πέμπτη, 04 Ιούλιος 2024 21:37

Η τεχνολογία L-ISA της L-Acoustics πάει για 1η φορά θέατρο (στο AFAS στο Leusden της Ολλανδίας)...)

Το Θέατρο AFAS, χωρητικότητας 800 ατόμων, στο Leusden της Ολλανδίας, θεώρησε ότι η σειρά L-Acoustics L ήταν η καλύτερη λύση για το ευρύ πρόγραμμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του και επένδυσε σε αυτή… Η immersive τεχνολογία L-ISA της L-Acoustics εγκαταστάθηκε σε θέατρο για πρώτη φορά, με το θέατρο AFAS χωρητικότητας 800 ατόμων, στο Leusden της Ολλανδίας, να αποτελεί το επίκεντρο του συγκροτήματος AFAS. Το θέατρο φιλοξενεί τα πάντα, από συνέδρια, εταιρικές εκδηλώσεις και τελετές βραβείων, μέχρι θεατρικές παραγωγές και ζωντανές συναυλίες, και ήθελε ένα σύστημα που να είναι «ευέλικτο και πολύπλευρο».

Εγκατεστημένο από την Fairlight, το σύστημα σκηνής L-ISA περιλαμβάνει πέντε συστοιχίες αποτελούμενες από ένα L2 πάνω από ένα L2D και 10 υπογούφερ KS21. Δύο ομοαξονικά X8 χρησιμοποιήθηκαν ως in-fill, ενώ 12 5XT εκτελούν χρέη spatial front-fill .. Δύο Χ8 τοποθετούνται κάτω από τα μπαλκόνια, για να κλείσουν δύο μικρά κενά που δεν κάλυπτε το κύριο σύστημα, ενώ τέσσερα 5ΧΤ εξυπηρετούν τα private boxes του θεάτρου.

Μια πασαρέλα στην οροφή εμποδίζει την κάλυψη για τις επάνω σειρές στο μπαλκόνι, έτσι τρία A10 Wide ανακτούν αυτήν την κάλυψη που λείπει και τροφοδοτούνται από ένα LCR downmix από τον επεξεργαστή L-ISA Processor II. Ολόκληρο το σύστημα τροφοδοτείται από 11 LA7.16i, δύο LA12X και έναν LA4X.

Πριν αποφασίσει για την καλύτερη λύση, ο Daniël Bril, μηχανικός ήχου του AFAS Theatre, είχε συμβουλευτεί τον Jeroen ten Brinke, έναν έμπειρο σχεδιαστή ήχου. Ο Bril είπε: «Θέλαμε το καλύτερο σύστημα στην Ολλανδία. Έπρεπε να είναι εξελιγμένο και να κοιτάζει στο μέλλον….. Η AFAS είναι μια εταιρεία που της αρέσουν οι νέες τεχνολογίες και όταν η L-Acoustics κυκλοφόρησε με το L2, ήταν κάτι που μας κέντρισε το ενδιαφέρον».

Ο Bril συνεργάστηκε στενά με τον Rene van der Linden της Fairlight, που είναι πιστοποιημένος πάροχος L-Acoustics για την Ολλανδία, και τον Gert Wiersema, μηχανικό εφαρμογών στην L-Acoustics. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό μοντελοποίησης ήχου Soundvision, σχεδίασαν ένα σύστημα που θα εξυπηρετούσε το ευρύ φάσμα των εκδηλώσεων στο θέατρο, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι θα παραμείνει αισθητικά διακριτικό.

«Το Sightlines ήταν ένα σημαντικό στοιχείο για αυτό το έργο», εξήγησε ο Bril.  «Η σειρά L επιτρέπει σε ένα σχετικά μικρό PA να παρέχει πλήρη κάλυψη, από την επάνω σειρά στο μπαλκόνι μέχρι την άκρη της σκηνής. Η σειρά L είναι πολύ μικρότερη από τα κουτιά με παρόμοια ισχύ».

Ο Van der Linden σημείωσε ότι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας L-ISA ήταν απλή, με την L-Acoustics να παρέχει εκπαίδευση και υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια. "Ένας επισκέπτης μηχανικός FOH μου είπε ότι το L-ISA ήταν απλό στον προγραμματισμό και η ομάδα παραγωγής ήταν ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα", είπε. «Η δεδομένη ιδέα είναι ότι η εφαρμογή της immersive τεχνολογίας είναι περίπλοκη, αλλά αυτό το θέατρο δείχνει πόσο εύκολο είναι».

Ο Bril κατέληξε: «Οι συνέργειες μεταξύ του συστήματος L2 L-ISA και ενός χώρου που επικεντρώνεται τόσο στην τεχνολογική καινοτομία είναι σαφείς για όλους. Είναι ένα τέλειο ζεύγος που επιτρέπει στο Θέατρο AFAS να συνεχίσει να επεκτείνει και να διαφοροποιεί την προσφορά του. Όλοι όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει, από μηχανικούς μέχρι καλλιτέχνες, έχουν μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι με την απόδοσή του».

Περισσότερες πληροφορίες για την Immersive πλατφόρμα L-ISA και τη νέα σειρά L της L-Acoustics θα σας δώσουν στην Οmikron Electronics…

Επαφή
Οmikron Electronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση