Διαφήμιση
Τρίτη, 30 Μάιος 2023 10:40

Τα PANTHER της Meyer Sound στο φεστιβάλ της Νέας Ορλεάνης

Για δύο ημέρες στις αρχές Μαΐου, το Daze Between New Orleans προσέφερε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι στους fans του, με τους headliners Goose να συνοδεύονται στην κεντρική σκηνή από τους Melt, Lawrence, David Shaw και George Porter Jr. και Runnin’ Pardners.
Το φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στους εκτεταμένους χώρους της ιστορικής ζυθοποιίας Faubourg, με την Upscale Productions να εγκαθιστά το νέο σύστημα -  ναυαρχίδα της Meyer Sound PANTHER για την κάλυψη των ηχητικών αναγκών της διοργάνωσης.

Οι Goose (η δημοφιλής progressive ροκ μπάντα από το  Κονέκτικατ) έκλεισαν το show ως headliners και τα δύο βράδια του φεστιβάλ, με τον Eric Loomis (Front of House και Διευθυντής Παραγωγής) να δηλώνει “Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, καθώς μπόρεσα να μιξάρω με το επιθυμητό για στα στάνταρ μου loudness και να μου έχει απομείνει ακόμα αρκετό headroom. Επίσης, με δεδομένο ότι οι Goose είναι μια πολύ δυναμική μπάντα, σε κάποια άλλα συστήματα, το ‘ηχόχρωμα’ της μίξης μπορεί να αλλάξει. Αντιθέτως, το PANTHER αποδείχθηκε ιδιαίτερα συνεπές σε αυτόν τον τομέα, ανεξάρτητα από τις δυναμικές της μπάντας».
Ο Loomis πρόσθεσε επίσης, ότι το σύστημα του προσφέρει μια διαφάνεια και σαφήνεια που του επιτρέπει να επικεντρώνεται περισσότερο στην ίδια τη μίξη, παρά στην εξισσορόπηση της απόκρισης συχνότητας του PA συστήματος.

Η Upscale Productions έχει στις υπηρεσίες της τον επίσης μηχανικό ήχου, FOH ηχολήπτη και ανώτερο εκπαιδευτή της Rational Acoustics, Michael Lawrence, για τη βελτιστοποίηση των συστημάτων της. Ο ίδιος ανέφερε ότι ένας από τους σχεδιαστικούς περιορισμούς για τέτοιου είδους φεστιβάλ είναι η μεγάλη απόσταση κάλυψης αλλά με σχετικά χαμηλό ύψος. Αυτό ήταν μια πρόκληση για το σύστημα, καθώς κρέμασαν 12 καμπίνες στην πλευρά επιτυγχάνοντας τελικώς, υψηλότερη ομοιομορφία κάλυψης και καλύτερη κατευθυντικότητα από ό,τι γινόταν με προηγούμενες γενιές προϊόντων, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Lawrence.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ευχαριστημένος με την οριζόντια κάλυψη του συστήματος. «Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία ήταν η συμπεριφορά του PANTHER στον οριζόντιο άξονα, καθώς επιτεύχθηκε καλύτερη off axis κάλυψη πρίν ξεκινήσει το roll-off και μάλιστα δίχως την ανάγκη ‘γεμίσματος’ με έξτρα outfills καμπίνες".
Ο Lawrence χρησιμοποίησε το MAPP 3D System Design & Prediction Tool και τον επεξεργαστή GALAXY.

Περισσότερα για το εν λόγω set-up και δηλώσεις των μηχανικών του συστήματος, μπορείτε να βρείτε εδώ...
Στο βιντεάκι που ακολουθεί μπρείτε να 'ρίξετε ένα αυτί' στους headliners Goose και το Live τους από το εν λόγω φεστιβάλ για να διαπιστώσετε τις δυναμικές του ήχου τους στις οποίες αναφέρθηκε ο Eric Loomis...

Περισσότερες πληροφορίες ωστόσο, για όλα τα προϊόντα της Meyer Sound στα μέρη μας, θα σας δώσουν στην εταιρία Sirius Sound & Lighting Systems.

Επαφή
Sirius Sound & Lighting Systems

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση