Διαφήμιση
Παρασκευή, 19 Μάιος 2023 21:48

Δυο από τις θεατρικές παραγωγές που είναι υποψήφιες για “Best Musical” στα προσεχή Tony Awards, χρησιμοποιούν συστήματα της Meyer Sound…

Τα 76α ετήσια βραβεία Tony Awards που διοργανώνονται από τους οργανισμούς The Broadway League και American Theater Wing, θα λάβουν χώρα στις 11 Ιουνίου στο ιστορικό United Palace στο Washington Heights της Νέας Υόρκης.
Δυο παραγωγές θα είναι υποψήφιες για την κατηγορία Best Musical και αυτές είναι τα μιούζικαλ “New York, New York” και “Kimberly Akimbo” που χρησιμοποιούν συστήματα της Meyer Sound.

Τα συστήματα και στις δυο παραγωγές αποτελούν σχεδιασμό του sound designer Kai Harada, ενώ η προσωπική του συνεισφορά στο “New York, New York” αναγνωρίζεται και από την υποψηφιότητα για την καλύτερη σχεδίαση ήχου ενός μιούζικαλ, ένα βραβείο που ο ίδιος κέρδισε το 2018 για το “A Band’s Visit”.

Δυο παραγωγές (όχι musical) που επίσης προτάθηκαν για Best Sound Design, τα ‘Life of Pi’ και ‘Prima Facie’, επίσης διέθεταν ηχητικό σύστημα από τη Meyer Sound. Οι υποψήφιοι Sound Designer εδώ είναι η Carolyn Downing και οι Ben & Max Ringham.
Τα δυο μιούζικαλ που έχουν προταθεί για Tony award και αμφότερα σχεδιάστηκαν ηχητικά από τον Harada, μοιράζονται αρκετά κοινά σημεία αλλά διαθέτουν και σημαντικές διαφορές όσον αφορά το μέγεθος του θεατρικού χώρου και το περιεχόμενο της παραγωγής.
Προκειμένου να επιτύχει το επιθυμητό balance ως πρός την κάλυψη, την ισχύ και το bandwidth για κάθε show, ο Harada χρησιμοποίησε σχεδιαστικά μια ευρεία παλέτα από 15 διαφορετικά ηχεία της Meyer Sound με 9 από αυτά τα μοντέλα να προδιαγράφονται για τις εν λόγω παραγωγές.

“Το Kimberly Akimbo παίζεται στο Booth Theater, που έχει χωρητικότητα 800 θέσεων, ενώ το “New York, New York” φιλοξενείται στο μεγαλύτερο St. James, με χωρητικότητα 1.700 θέσεων” αναφέρει ο Harada. “Το Kimberly αποτελεί ένα μιούζικαλ – δωματίου με μικρότερο cast και μικρότερη ορχήστρα, αλλά παρόλα αυτά το score είναι απαιτητικό όσον αφορά τη δυναμική περιοχή, οπότε χρησιμοποιούνται πολλά ηχεία στο χώρο. Προσέγγισα με τον ίδιο περίπου τρόπο και το New York, New York, που αποτελεί ένα μεγαλύτερο και πιο dance-oriented show. Παρότι η ορχήστρα βρίσκεται σε ακάλυπτο χώρο – σπάνιο για τις ημέρες μας – ήθελα ένα σύστημα που να αποδίδει την έκταση της δυναμικής περιοχής της ορχήστρας καθώς και πλήρη κάλυψη όλου του χώρου” ανέφερε ο Harada.

Οσον αφορά τα συστήματα που χρησιμοποιούνται, ένα LINΑ compact linear line array, χρησιμοποιείται και στις δυο παραγωγές, καθώς και τα ULTRA-X40, και UPM-1P.
Επίσης και στις δυο παραγωγές χρησιμοποιούνται τα κλασικά M1D line arrays, τα UPQ-1P, τα UPA-2P, UPJ-1P, UPJunior και MM-4, καθώς και τα  subwoofer 500-HP.

Ανάμεσα στα σχόλια του Harada για τα επιμέρους συστήματα της Meyer Sound, έχει ενδιαφέρον η δήλωσή του για το ULTRA-X40 που το χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα smooth που απαιτεί ελάχιστο EQ, ενώ ανέφερε ότι από εδώ και στο εξής δεν μπορεί να φανταστεί μελλοντική παραγωγή του στην οποία δεν θα περιλαμβάνεται κάποιο ULTRA-X40.

Το σύστημα για το “Kimberly Akimbo” περιλαμβάνει συνολικά 77 full-range ηχεία μαζί με 9 subwoofers.
Αντίστοιχα, συνολικά 108 full-range ηχεία και 7 subwoofers χρησιμοποιήθηκαν για το “New York, New York”. Τα συστήματα και για τις δυο παραγωγές προμήθευσε η εταιρία Masque Sound από το East Rutherford του New Jersey.
Αλλες θεατρικές παραγωγές ή μιούζικαλ που παίζονται αυτή τη στιγμή στην πόλη της Νέας Υόρκης και περιλαμβάνουν συστήματα της Meyer Sound ως κυρίως συστήματα ήχου, είναι οι εξής: Tina, Monsoon Wedding, A Transparent Musical, Dancin,’ Once Upon a One More Time και Gatsby.
Οσον αφορά τουρνέ που λαμβάνουν χώρα με Meyer Sound systems αυτές περιλαμβάνεουν το 1776 και το Les Miserables. Τα συστήματα αυτά προμηθεύτηκαν από την εταιρία Sound Associates of Yonkers από τη Νέα Υόρκη.

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προϊόντα της Meyer Sound στα μέρη μας, θα σας δώσουν στην εταιρία Sirius Sound & Lighting Systems.

Επαφή
Sirius Sound & Lighting Systems



Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση