Διαφήμιση
Παρασκευή, 19 Μάιος 2023 21:43

L-Acoustics: το 1ο Ambiance Acoustic System σε μόνιμη εγκατάσταση στην Ευρώπη (Τσεχία)...

Στο θέατρο JK Tyl Theatre στο Pilsen (4η σε πληθυσμό πόλη της Τσεχίας και διάσημο για τις πικρές μπύρες του) της Τσεχίας εγκαταστάθηκε το πρώτο μόνιμο L-Acoustics Ambiance Acoustic System στην Ευρώπη. Αυτό έγινε με τη συνεργασία των τεχνικών του θεάτρου με την εταιρία ProMusic που αντιπροσωπεύει την της L-Acoustics στην Τσεχία.

Η εγκατάσταση του συστήματος επιτυγχάνει τη στιγμιαία μεταβολή των ακουστικών χαρακτηριστικών του χώρου με αποτέλεσμα ο χώρος και το σύστημα να μπορούν να ανταποκριθούν επιτυχώς στις διαφορετικές χρήσεις του θεάτρου σε όπερα, ορχηστρική μουσική, θεατρικές παραγωγές, μουσικές εκδηλώσεις κλπ. Με το Ambiance system, το θέατρο μπορεί να ενεργοποιήσει την κατάλληλη προ-συντονισμένη διαμόρφωση της ακουστικής του για τις ανάγκες της κάθε εκδήλωσης, γεγονός που έχει ευεργετικές συνέπειες για τους θεατές, αλλά και τους performer κάθε παράστασης.

Με τη συνδρομή του Ambiance, οι τεχνικοί ήχου του θεάτρου μπορούν να αυξήσουν το χρόνο αντήχησης από 0.95s έως και 2.0s με το απλό πάτημα ενός κουμπιού στον L-ISA Controller, επιτυχγάνοντας τον επιθυμητό χρόνο αντήχησης για κάθε εκδήλωση.
Το Ambiance Acoustic System περιλαμβάνει έναν immersive σχεδιασμό και τοποθέτηση των ηχείων που προβλέπει την ύπαρξη surround, όσο και overhead ηχείων για τη δημιουργία του επιθυμητού ηχητικού πεδίου και την αναπαραγωγή της επιθυμητής immersive audio εμπειρίας.
Ο σχεδιασμός όσον αφορά την τοποθέτηση των ηχείων αλλά και των μικροφώνων γίνεται μέσω του Soundvision, του 3D-mapping design software της L-Acoustics, διασφαλίζοντας ότι το σύστημα θα προσαρμοστεί στη γεωμετρία και τον όγκο του χώρου ακρόασης.
Το Ambiance προυποθέτει τη χρήση μικροφώνων, τοποθετημένων σε συγκεκριμένα σημεία του χώρου, τα οποία ‘συλλαμβάνουν’ την ακουστική ενέργεια του χώρου και εν συνεχεία επεξεργάζονται τα σήματα μέσω του L-ISA Room Engine που βρίσκεται εντός του L-ISA Processor II.

Το L-ISA 3D audio reverberation αξιοποιεί τους ισχυρούς πόρους DSP εντός του L-ISA Processor II μέσω μιας πολλαπλής προσέγγισης.
Η εν λόγω επεξεργασία επιτρέπει τη διαμόρφωση της ακουστικής ταυτότητας του χώρου, δημιουργώντας Ambiance Signatures προσαρμόζοντας με ακρίβεια τρεις βασικούς τύπους αντανακλάσεων.
Κάθε Ambiance pre-set ή “signature” είναι σχεδιασμένο για να προσαρμόσει ακουστικά το χώρο στις απαιτήσεις κάθε δρώμενου ή παράστασης που θα πραγματοποιηθεί σε αυτόν, από την πιο απλή έως την πλέον σύνθετη.


Το L-ISA σύστημα αποτελείται συνολικά από 71 ηχεία . Στην main audience περιοχή του θεάτρου, το αναρτημένο L-ISA Scene system περιλαμβάνει 5 arrays των δυο A10i Focus και δυο A10i Wide έκαστο, με δυο extension arrays από A10i (Wide και Focus) πλευρικά της σκηνής.
Τα Spatial front-fill αποτελούνται από 5XT κατά μήκος της σκηνής, ενώ 19 X8 εκτελούν χρέη surround και overhead. Για το low-end φροντίζουν KS21i subs.

Για το Ambiance Acoustic system, χρησιμοποιούνται 12 omni και καρδιοειδή μικρόφωνα, εκ των οποίων 8 omni μικρόφωνα τοποθετούνται στο front-of-house, πάνω από τους θεατές και και 4 καρδιοειδή μικρόφωνα πάνω από τους performers. Το σύστημα φυσικά οδηγείται από τους LA4Xκαι LA2Xi.
Οπως αναφέρει η εταιρία, το αποτέλεσμα από τη χρήση του συστήματος είναι η εξαιρετική κάλυψη του χώρου, εξαιρετική καταληπτότητα και αντίστοιχη ισχύ και ενέργεια προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς σε κάθε είδους παράστασης και δρώμενου.

Περισσότερα για την εγκατάσταση και τις δηλώσεις των ανθρώπων του Τσέχικου θεάτρου και των μηχανικών της L-Acoustics που το εγκατέστησαν θα βρείτε εδώ...
Ωστόσο, περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες του Ambiance Acoustic System της L-Acoustics θα σας δώσουν στην Omikron Electronics…

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση