Διαφήμιση
Παρασκευή, 19 Μάιος 2023 21:38

Η μουσική 3πλασιάζει την αξία της

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Goldman Sachs η Μουσική βιομηχανία που σήμερα αποτιμάται στα 16 δις δολλάρια, έως το 2030 θα έχει 3πλασιάσει (και κάτι παραπάνω) την αξία της ξεπερνώντας τα 53 δις δολλάρια. Παράλληλα, αποτελεί μια εξαιρετικά ασφαλή επένδυση που σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρίας θα αποτελέσει (αν δεν αποτελεί ήδη) έναν ελκυστικό προορισμό για επενδυτές μέσα κι έξω από την υφιστάμενη μουσική βιομηχανία.

Οσον αφορά τον τομέα του Live τα πολλαπλά προβλήματα με την οικονομική κρίση της προηγούμενης 10ετίας, έγιναν ακόμα πιο δυσβάστακτα με την κρίση του κορωνοϊού και την παύση λειτουργίας της βιομηχανίας των συναυλιών. Εν τούτοις, οι συναυλίες πραγματοποίησαν ένα εντυπωσιακό come back μετά το πέρας της πανδημίας, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση καθώς παραβρέθηκαν πολύ περισσότεροι θεατές σε πολλές περισσότερες συναυλίες, και φυσικά όλο αυτό καθρεπτίστηκε στα έσοδα, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για μια εξίσου εντυπωσιακή αύξηση του συναυλιακού τζίρου ο οποίος αντίστοιχα εώς το 2030 θα αγίζει τα 40 εκ δολλάρια, ενώ ακόμα περίσσότερα θα είναι τα έσοδα από τις μουσικές πλατφόρμες.
Κι αυτό διότι οι χρήστες τα τελευταία χρόνια (ακόμα και οι μικρότερες ηλικίες έως ένα σημαντικό βαθμό) έχουν εγκαταλείψει το μοντέλο του παράνομου downloading και είναι και πάλι πρόθυμοι να πληρώσουν για την αγαπημένη τους μουσική, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στη συνεχή αύξηστη των συνδρομητών στις δημοφιλείς πλατφόρμες.

Ολα αυτά δικαιολογούν και την τάση των δεινόσαυρων της μουσικής βιομηχανίας (Σπρίνγκστιν, Ντύλαν, Μπίμπερ κλπ) να έχουν πουλήσει (ή να πρόκειται να το κάνουν) τα δικαιώματά τους σε πολυεθνικές οι οποίες έχουν επενδύσει σε αυτά με απόλυτα ασφαλή και υπολογισμένα οικονομοτεχνικά κριτήρια.

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση