Διαφήμιση
Τρίτη, 28 Μάρτιος 2023 10:25

Δυο νέα μικρόφωνα από τη DPA

Προχθές, έγινε η αποκάλυψη των δυο νέων καριδοειδών μικροφώνων της DPA, του 2012 Compact Cardioid και του 2015 Wide Cardioid. Ας τα δούμε εν συντομία...

DPA 2012
Πρόκειται για το 2012 Compact Καρδιοειδές πυκνωτικό μικρόφωνο, που αποτελεί ένα all-around μικρόφωνο που σύμφωνα με την εταιρία, εγγυάται εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά τη λήψη του ήχου κάθε οργάνου πάνω στη σκηνή.
Στα ατού του η στιβαρή του κατασκευή, η απόκρισή του στα γρήγορα μεταβατικά, το καρδιοειδές του πολικό διάγραμμα ακριβείας, η δυνατότητά του να διαχειριστεί υψηλό σε SPL σήμα και η ακριβής και φυσική ακουστική συμπεριφορά του.
Το μικρόφωνο όπως είπαμε απευθύνεται σε all-around εφαρμογές close-miking λήψης ήχου σε ένα live stage.

Σύμφωνα με την DPA είναι κατάλληλο για τη λήψη ήχου πολλών οργάνων, ειδικότε όσων εκπέμπουν στην μεσαία και ανώτερη περιοχή του συχνοτικού φάσμαστος. Εξίσου αξιόλογη είναι σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η ικανότητα του μιροφώνου να λαμβάνει το μέγιστο κέρδος πρίν το feedback, αλλά και να απορρίπτει αρμονικά και με φυσικό τρόπο τους off-axis ήχους των γειτονικών οργάνων.
Οσον αφορά τις επιδόσεις του, το μέγιστο SPL, peak του πρίν το clipping ανέρχεται στα 156 dB, στοιχείο που το καθιστά ικανό να διαχειριστεί απροβλημάτιστα πηγές όπως τύμπανα, κιθάρες, πνευστά κλπ.

DPA 2015
Tο 2015 Compact Wide Cardioid Microphone είναι κατάλληλο για το ambient pick ενός drum kit ή άλλων ομάδων οργάνων.
Η DPA μας συμβουλεύει, όταν σ’ ένα Live περιβάλλον ένα μικρόφωνο με συμβατικό καρδιοειδές διάγραμμα δεν είναι αρκετά ‘ανοικτό’, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα ζεύγος 2015 Compact Wide Cardioids.

Επίσης, όπως ενημερώνει η εταιρία, ένα ζεύγος 2015 ανταποκρίνονται εξαιρετικά ως overheads για τη λήψη ισορροπημένου ήχου όλων των επιμέρους οργάνων του drum kit. 
Στα χαρακτηριτικά του εντασσεται επίσης και η επίπεδη off-axis απόκριση, κάτι που σημαίνει ότι η συλλογή off-axis ηχητικών πηγών γίνεται με έναν πολύ φυσικό τρόπο, δηλαδή με την επιθυμητή εξασθένιση ώστε να μην κυριαρχούν επί του ήχου της βασικής πηγής συλλογής. Το DPA 2015 αποτελεί ένα πραγματικά matched stereo pair, με ανοχή ευαισθησίας +/- 1,5 dB.

Η DPA προτείνει το 2015 για χρήση ως overhead σε drum kit, για τη λήψη ήχου Grand piano είτε κοντά είτε μακριά από τις χορδές, για horn groups, ξυλόφωνα, large marimbas κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δυο νέα μικρόφωνα της DPA, θα σας δώσουν στην Ελληνική αντιπροσωπεία Audio & Vision...

Επαφή
Audio & Vision

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση