Διαφήμιση
Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2022 14:25

Δυο DiGiCo Q7, μια για το FoH και μια για τα μόνιτορ, περιλαμβάνει το rider της Dua Lipa για την παγκόσμια περιοδεία της…

Η Dua Lipa μπήκε με φόρα στη μουσική βιομηχανία πρίν από μόλις 5 χρόνια με το ομώνυμο άλμπουμ της και από τότε εξελίχθηκε με φρενήρη ρυθμό σε παγκόσμια σούπερσταρ, κερδίζοντας (έως τώρα) έξι Brit Awards, τρία Gramm, δυο MTV Europe Music Awards, ένα MTV Video Music Award, δυο Billboard Music Awards, ένα American Music Award, ενώ είναι κάτοχος και δυο βραβείων Guinness World Records.

Η φετινή της περιοδεία με τίτλο Future Nostalgia world tour (που είχε σχεδιαστεί για το τέλος του 2019 και παρότι ξεκίνησε φιλόδοξα, τελικά ακυρώθηκε λόγω της έξαρσης του Covid , δυο μήνες αργότερα), σημειώνει τεράστια επιτυχία τόσο καλλιτεχνικά, όσο και εισπρακτικά και υποστηρίζεται τεχνικά από την Britannia Row Productions, η οποία εκτός του υπόλοιπου εξοπλισμού παρέχει και δυο DiGiCo Quantum consoles.

Η περιοδεία που ξεκίνησε το Φεβρουάριο (2022) έχει ήδη επισκεφθεί τη βόρεια Αμερική, την Ευρωπη και την Λατινική Αμερική και θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Νοέμβριο στην Ωκεανία και συγκεκριμένα στο Πέρθ της Αυστραλίας. Τόσο στο FOH όσο και στο stage, οι κονσόλες που επέλεξαν οι δυο ηχολήπτες της, Will Nicholson και Alex Cerutti αντίστοιχα, είναι δυο DiGiCo Quantum 7.

Ο Will Nicholson ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Q7 είναι πανίσχυρη, ευέλικτη και προσφέρει τόσα πολλά με σημαντικότερο όλων ότι πρόκειται για τη μοναδική κονσόλα στην αγορά με ‘dual brain’, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη να μεταφέρουν ακόμα μια κονσόλα ως backup, ενώ αναφέρθηκε και στο global support που έχει η κονσόλα σε όλον τον κόσμο, καθώς μιλάμε για παγκόσμια περιοδεία…

Η Q7 του Nicholson στο FoH φιλοξενεί 60 εισόδους από τη μπάντα και μαζί με τις επιστροφές και τα audience mics, ο συνολικός αριθμός των εισόδων ανέρχεται σε 100, ενώ χρησιμοποιεί αρκετά plugins και outboard, μέσω SD Rack και DD2FR, ενω δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος από τα onboard FX και τα Spice Rack και Mustard Processing. Επίσης ηχογραφεί από τα MADI splits καθώς οι δυνατότητες που το προσφέρει το virtual soundcheck είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το workflow που εφαρμόζει.

Στην άλλη άκρη του multicore, ο Alex Cerutti (που συνεργάζεται με τη Dua από το  2016), χρησιμοποιεί τη δεύτερη Q7, με τον ίδιο να αναφέρει ότι για την εν λόγω περιοδεία ζήτησε είτε μια Q5, είτε μια Q7. Οταν κυκλοφόρησε η νέα Q338 ήθελε πολύ να την δοκιμάσει, όμως οι ανάγκες του ςσε εισόδους, εξόδους κλπ κατέστησαν μονόδρομο την επιλογή της Q7.
Και αυτό, διότι η Q7 του Alex διαχειρίζεται 130 input channels, 59 aux channels, 20 groups και 10 matrix outputs, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ότι έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει την επιφάνεια εργασίας του ακριβώς όπως αυτός θέλει, ενώ παραλληλα δηλώει μεγάλος fan των Macro Buttons της DiGiCo, χαρακτηρίζοντας ως ‘life saver’ το ζεύγος των Macros που στέλνει IEM mixes στον spare IEM transmitter.

Τέλος αμφότεροι αναφέρθηκαν με ευχαριστίες στην άψογη υποστήριξη που έχουν τόσο από την DiGiCo όσο και απο την Britannia Row Productions.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μίξερ της DiGiCo στα μέρη μας θα σας δώσουν στην εταιρία Kariotis Audio & Lighting…

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση