Διαφήμιση
Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2020 13:44

Live κλάδος: από το ζενίθ στο ναδίρ

Το Music By Numbers αποτελεί την κορυφαία και πλέον έγκυρη ετήσια οικονομική μελέτη για το μουσικό κλάδο και τη βιομηχανία των Live και event της Βρετανίας.
Σύμφωνα λοιπόν με την οικονομκή ανάλυση του έτους 2020, αναφέρεται ότι ο κλάδος του live κατέγραψε πέρυσι (2019) την πλέον επιτυχημένη χρονιά του συνεισφέροντας κατά 4,5 δις λίρες στο ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα, οι προοπτικές για το 2020 ήταν ακόμα καλύτερες βάση όλων των στοιχείων και των προγραμματισμένων live, περιοδειών, φεστιβάλ και event.
Αντίστοιχα ο αριθμός των εργαζομένων στη συγκεκριμένη βιομηχανία σημείωσε νέο ρεκόρ όλων των εποχών εντός του 2019, καθώς έφτασε τις 197.168 εργαζόμενους, αύξηση κατά 3% σε σχέση με το 2018 (όταν και απασχολήθηκαν συνολικά 190.935 εργαζόμενοι).

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι πρό Covid-19 η live μουσική βιομηχανία αναπτυσσόταν ταχύτατα σε ποσοστό που έφτασε το 17% για το 2019.
«Φυσικά η πανδημία σταμάτησε το show και την αλματώδη ανάπτυξη του κλάδου και πλέον απαιτείται γενναία και στοχευμένη βοήθεια προκειμένου ο εν λόγω κλάδος αφενός να επιζήσει και αφετέρου μόλις βγεί από την απραξία να επιστρέψει τάχιστα στην ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Phil Bowdery, πρόεδρος της CPA (Concert Promoters Association).

Η έκθεση απαιτεί πέντε συγκεκριμένες ενέργειες για την επανεκκίνηση της ζωντανής μουσικής το συντομότερο δυνατό, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια μετά τις 31 Μαρτίου 2021.
Επίσης, ζητείται κυβερνητική υποστήριξη για ένα πρόγραμμα αντασφάλισης ζωντανών μουσικών εκδηλώσεων,
καθώς και η επέκταση της ανακούφισης των οικονομικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις για το οικονομικό έτος 2021/22.
Ένα ακόμα αίτημα είναι η αφαίρεση των αντίστοιχων δασμών από τα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σε γεωργική γή.

Τέλος, οι διοργανωτές ζήτησαν από τις τοπικές αρχές να μεταφέρουν όλα τα license fees για τα φεστιβάλ μετά το 2021, καθώς και ξεκάθαρα υγειονομικά πρωτόκολλα και υγειονομικούς υπαλλήλους που θα διασφαλίζουν την εφαρμογή όλων αυτών των πρωτοκόλλων για τα μελλοντικά events…

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση