Διαφήμιση
Τρίτη, 28 Ιούλιος 2020 17:01

Electro-Voice και Dynacord στο ‘νέο’ WiZink Center στη Μαδρίτη, που ανακαινίστηκε πρόσφατα...

Στο ιστορικό WiZink Center της Μαδρίτης πραγματοποιήθηκε ολοκληρωτικό audio upgrade με προϊόντα των Electro-Voice και Dynacord. Ηταν ένα project 2ετίας για τον Ισπανό αντιπρόσωπο και AV specialist ACSON Light & Sound Systems και τους system integrator Assembly AV προκειμένου να διασφαλίσουν ότι ο χώρος θα υποστηρίζει τεχνικά, κυριολεκτικά τα πάντα: από world-class concerts, σπορ και αθλητικές εκδηλώσεις, έως μικρότερα corporate events και συνέδρια, διαθέτοντας ποιοτική ηχητική κάλυψη σε κάθε σημείο του.

Το venue ξεκίνησε να κατασκευάζεται τη δεκαετία του 50 και άνοιξε για το κοινό το 1960, ενώ επανακατασκευάστηκε το 2000 όταν και αυξήθηκε η χωρητικότητα της κυρίως αρένας, ενώ το 2014 μετονομάστηκε σε WiZink Center αποτελώντας ένα πραγματικό multi-purpose venue. Στο χρονικό διάστημα των 2 ετών που διήρκησε το project, οι δυο εταιρίες συνεργάστηκαν στενά προκειμένου να εξασφαλίσουν ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε τμήμα και ζώνη του χώρου.
Το WiZink Center περιλαμβάνει έξι διαφορετικά τμήματα, καθώς ενσωματώνει VIP lounges, pressroom, meeting rooms και βεβαίως την κυρίως αρένα των 15.000 θεατών.
Όπως αναφέρουν οι μελετητές, κάθε τμήμα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, ανάγκες και απαιτήσεις και όλα αυτά έπρεπε να αποτελούν turnkey’ solutions σε ένα πολυχρηστικό venue όπως αυτό…

Ο πιο δύσκολος ηχητικά χώρος, ήταν αυτός της κυρίως αρένας, που διαθέτει ασύμμετρες εξέδρες, αρκετές εξίσου αναβαθμισμένες οθόνες LED, ενώ παράλληλα δεν είναι δυνατή η ανάρτηση ηχείων από την οφορή.
Ετσι πραγματοποιήθηκε μια διαφορετική προσέγγιση δυο σταδίων όσον αφορά την εγκατάσταση, με το αρχικό στάδιο να περιλαμβάνει συστοιχίες με horizontal arrays Electro-Voice EVH-1152D που οδηγούνται από ενισχυτές Dynacord IPX5: 4 για την κάλυψη της πρώτης κερκίδας.
Μετά την αντικατάσταση των πάνελ LED, η δεύτερη φάση της εγκατάστασης περιλάμβανε 18 ηχεία EVH-1152D εγκατεστημένα γύρω από το scoreboard, προκειμένου να καλύψουν την υπόλοιπη περιοχή. Δέκα EVF-1152D καλύπτουν περιοχές του τρίτου επιπέδου με στόχο την αύξηση της καταληπτότητας, ενώ οι επιπλέον IPX 5:4 ενισχυτές, φρόντισαν για το redundant OCA network μέσω δυο fiber-optic rings. 

Άλλοι χώροι του κτιρίου, όπως οι χώροι συσκέψεων MegaBarra, είναι εξοπλισμένοι με ενισχυτές  Dynacord C που οδηγούν τα EVID της Electro-Voice, ενώ οι ‘στήλες’ EVOLVE 50 προσφέρουν μια ευέλικτη φορητή λύση για τον χώρο.
Οσον αφορά τον δύσκολο ακουστικά χώρο του pressroom, σε αυτόν εγκαταστάθηκαν έξι ηχεία Ultra Compact Electro-Voice EVU-1062, με μια κονσόλα μίξης Dynacord CMS 1000-3 και μικρόφωνα Electro-Voice PolarChoice Desktop 18.

«Ο συνδυασμός ηχείων Electro-Voice με Dynacord ενισχυτικά αποδείχθηκε η καλύτερη λύση, με βέλτιστα αποτελέσματα σε όλους τους χώρους», δήλωσε η Vanessa Garos, υπεύθυνη προμηθειών και Logistics από την ACSON Light & Sound Systems, για να συμπληρώσει… "Αυτό το εκτεταμένο διετές έργο έχει διασφαλίσει ότι το Κέντρο WiZink θα είναι σε θέση να συνεχίσει να προσφέρει τις premium εκδηλώσεις που περιμένει το κοινό του με καθαρή ποιότητα ήχου σε όλο το χώρο."

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα των Electro-Voice και Dynacord θα σας δώσουν στην Omikron Electronics…

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση