Διαφήμιση
Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος 2020 13:58

Hi, I’m Ella

Η νέα Elegant Line Array σειρά ELLA της TW Audio μας συστήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην έκθεση ISE 2019 στο Αμστερνταμ, όπου πραγματοποίησε και το παγκόσμιο ντεμπούτο της. Ακριβώς ένα χρόνο μετά, φέτος στην ίδια έκθεση (ISE 2020 – Αμστερνταμ) και σε ειδική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο θρυλικό Q-Factory (έναν πολυχώρο που αποτελεί την καρδιά της μουσικής βιομηχανίας στην Ευρώπη), το project ELLA απέδειξε ότι πλέον είναι πανέτοιμο και ολοκληρωμένου, προκειμένου να κοσμήσει ξεχωριστές εγκαταστάσεις (μόνιμες και μη) όπου εκτός από την υψηλή πιστότητα μετράει, η διακριτική αλλά αποτελεσματική παρουσία, η ευελιξία και η κομψότητα. Στην παρουσίαση συμμετείχαν και τα ήδη καταξιωμένα συστήματα VERA20 με τα S32 subwoofers και βεβαίως το PA-SYS-ONE με ένα special cardioid setup από B18.

Η φιλοσοφία του ELLA
Το ELLA6 είναι διαφορετικό, κομψό, πανάλαφρο (5,5 κιλά η κάθε καμπίνα) και μίνιμαλ line array σύστημα, με διαστάσεις 20 x 20 εκατοστά όσον αφορά την εμπρόσθια μπάφλα κάθε καμπίνας. 
Ως σύστημα, προορίζεται κυρίως για το installation πεδίο της αγοράς, αλλά και για corporate events, παρουσιάσεις, συνέδρια κλπ που ολοκληρώνονται με ένα μεγάλο πάρτυ ή μια Live μπάντα.
Προκειμένου να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε δύσκολους και απαιτητικούς χώρους, το ELLA διαθέτει ένα ειδικά σχεδιασμένο και υλοποιημένο venting σύστημα στο πίσω τμήμα της καμπίνας του, προκειμένου να συμβάλει στη διαμόρφωση του επιθυμητού διαγράμματος διασποράς του ηχείου.
Ετσι, επιτυγχάνεται η καρδιοειδής κατευθυντικότητα σε όλο το συχνοτικό φάσμα αναπαραγωγής του ηχείου, μειώνοντας δραστικά την εκπομπή ήχου στο πίσω τμήμα κάθε καμπίνας ELLA6.
Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία, το ELLA έχει εξαιρετικά μειωμένη εκπομπή στον πίσω άξονα, σε σύγκριση με αντίστοιχα συστήματα του όγκου και της κατηγορίας του.

Που απευθύνεται…
Πρακτικά, σχεδόν παντού είναι η απάντηση, καθώς το σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί ως κύριο σύστημα PA, για μουσική, DJ ή ομιλία, ενώ απευθύνεται σε κάθε είδους εγκαταστάσεις, με την TW να το χαρακτηρίζει ιδανικό επίσης ως front fill ή under balcony σύστημα.
Τα πλεονεκτήματα του συστήματος, είναι περισσότερο gain πριν το feedback και γενικά η καλύτερη πιστότητα ήχου σε χώρους με δύσκολο ακουστικό περιβάλλον (πχ στο εσωστερικό μιας εκκλησίας, ή ενός χώρου με υψηλό reverberation time).

Σχεδιασμός και ‘τετράγωνη’ λογική
Όπως είπαμε το ELLA6 που αποτελεί και το δορυφόρο του συστήματος είναι ιδιαίτερα compact σε διαστάσεις και διαθέτει τετράγωνη συμμετρική καμπίνα με διαστάσεις μπάφλας 20 × 20 cm (και βάθος 26 εκατοστά). Κάθε καμπίνα ELLA6 φιλοξενεί ένα 6.5“ lowmid για τη χαμηλομεσαία περιοχή και ένα ειδικά σχεδιασμένο κυματοδηγό που φορτίζει πέντε 1ιντσα τουίτερ μεταξένιου θόλου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η TW Audio, χάρη στον νέας γενιάς κυματοδηγό και τα τουίτερ θόλου που χρησιμοποιεί, το σύστημα αναπαράγει με ευκρίνεια και με την ελάχιστη δυνατή παραμόρφωση το υψηλότερο τμήμα του ακουστικού φάσματος έως τα 20 kHz.

Εύκολο στην οδήγηση και με διευρυμένη διασπορά…
Το ELLA6 οδηγείται πανεύκολα και με μεγάλη οικονομία σε κανάλια ενισχυτών, αφού χάρη στη σύνθετη αντίσταση των 24 Ohms ανά box, έως και 6 (έξι) ELLA6 μπορούν να οδηγηθούν από ένα και μόνο κανάλι ενισχυτή, ενώ δεν απαιτείται κανάλι ενισχυτή για την επίτευξη του cardioid mode.
Το διάγραμμα κάλυψής του ανέρχεται σε 120° × 10° μοίρες με το ELLA6 να αποτελεί ιδανικό front fill ή under balcony σύστημα.

Η συμμετρική κατασκευή των line source καμπινών του συστήματος επιτρέπει κάθετες κλίσης έως 10° ανά καμπίνα, ενώ η οδήγηση του συστήματος γίνεται με dedicated TW AUDiO presets για Lab.gruppen ή Powersoft ενισχυτές.
Το μέγιστο SPL του ανέρχεται στα 129dB / 1m και η συχνοτική του απόκριση εκτείνεται από τα 90Hz - 20kHz, ενώ ως προς το χαμηλό, μπορεί να συμπληρωθεί με οποιοδήποτε sub της εταιρίας χάρη στη συνοχή της φασικής του απόκρισης με τα sub της TW.
Οσον αφορά το καινοτόμο κρεμαστικό του σύστημα το καθιστά απόλυτα κλιμακωτό και απλό στην εγκατάσταση και τη χρήση.

Επίσης, όπως ενημερωθήκαμε, έτοιμες είναι ακόμα δυο καμπίνες (ένα low mid κι ένα sub), απολύτως συμμετρικές ως διαστάσεις και σχεδίαση με το ELLA6, που θα παρουσιαστούν στην Prolight+sound και θα ολοκληρώσουν πλήρως το project ELLA της TW-Audio.

Περισσότερες πληροφορίες (τιμή, διαθεσιμότητα κλπ) για το νέο σύστημα TW Audio ELLA θα σας δώσουν στην Digikal…

Επαφή
Digikal

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση