Διαφήμιση
Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2019 14:30

Nexo: Ηρθαν οι νέοι Mark II NXAMP4x4

Οι πρώτοι ενισχυτές / επεξεργαστές της NXAMP της Nexo παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2007 και έκτοτε δουλεύουν αξιόπιστα και απροβλημάτιστα σε πλήθος μόνιμων ή προσωρινών (Live/PA/touring) εγκαταστάσεων. Ωστόσο, το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για το νέο μοντέλο και αυτό παρουσιάστηκε από τη Nexo στην πρόσφατη έκθεση Plasa. Πρόκειται για την έκδοση Mk2, κι έτσι είδαμε τους πρώτους NXAMP4x4Mk2 στο περίπτερο της Nexo στην Plasa.

Πρόκειται για ultra-low distortion Class D ενισχυτές με 32-bit/96KHz μετατροπείς και 64-bit signal processing. 
Ο NXAMP4x4mk2 είναι ο πλέον ισχυρός ενισχυτής / επεξεργαστής της νέας σειράς, διαθέτοντας αποθέματα ισχύος της τάξεως των 3.300 watts ανά κανάλι στα 4 Ohms και 4.500 watts ανά κανάλι στα 2 Ohms. Το βάρος του είναι μόλις 24.9κιλά σε μέγεθος 3U, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο 4x4mk2 είναι μικρότερος και κατά 12% ισχυρότερος από τον προκάτοχό του.
Αλλαγές και αναβαθμίσεις υπάρχουν και στο επίπεδο της αισθητικής και του χειρισμού του νέου ενισχυτή / επεξεργαστή, καθώς στην πρόσοψή του φιλοξενείται μόνο ένα χειριστήριο και μια ευμεγέθης έγχρωμη LCD οθόνη αφής που επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη πλοήγηση σε όλες τις παραμέτρους της μονάδας.
Στην πίσω όψη φιλοξενούνται οι 4 αναλογικοί είσοδοι που χρησιμοποιούν cascaded converters για low output noise, και 4 ψηφιακοί είσοδοι, ενώ μέσω της expansion card slot υποστηρίζονται (προαιρετικά) AES/EBU, EtherSound, Dante ή AES67 είσοδοι. Το πίσω πάνελ ολοκληρώνεται με τις θύρες RS232 (σειριακή) και GPIO, καθώς και με τα Speakon outputs.

Μέσω της θύρας Ethernet υποστηρίζεται η απρόσκοπτη ενσωμάτωση του NeMo, του λογισμικού διαχείρισης του συστήματος της Nexo, ενώ ο ασύρματος έλεγχος του ενισχυτή επιτυγχάνεται μέσω της Remote Control κάρτας που παρέχεται ως στάνταρ. 
Κερασάκι στην τούρτα, είναι το νέο πατενταρισμένο modulator chip, που έχει αναπτυχθεί από τη Yamaha ειδικά για την εν λόγω σειρά mk2 της NEXO.
Σύμφωνα με την εταιρία το εν λόγω τσιπ επιτυγχάνει δραστική αναβάθμιση στην ηχητική πιστότητα του μηχανήματος (καθαρότερος ήχος, δυναμική περιοχή και λεπτομέρεια στις υψηλές), σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση mk1.

Περισσότερες πληροφορίες για τον νέο NXAMP4x4Mk2 θα σας δώσουν στην εταιρία IMA Audio & Lighting…

Επαφή
IMA Audio & Lighting

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση