Διαφήμιση
Τρίτη, 30 Ιούλιος 2019 14:15

Με την Pro Events σε PRIMER & EJEKT Festival

του Βασίλη Λαδονικόλα

Το aLive είχε τη χαρά να παραβρεθεί σε δυο σημαντικά φεστιβάλ (στο PRIMER και στο επετειακό ένεκα 15 χρόνων, EJEKT Festival,) του φετινού καλοκαιρού στην πλατεία Νερού. Κοινό στοιχείο και βασικός συνδετικός κρίκος των δυο διαφορετικών κατά τα άλλα φεστιβάλ, ήταν η εταιρία Pro Events που είχε αναλάβει την εγκατάσταση του ηχητικού και οπτικοακουστικού εξοπλισμού και στα δυο αυτά φεστιβάλ. Άλλο ένα κοινό σημείο, το κυριολεκτικά ολοκαίνουργιο σύστημα KSL της γερμανικής d&b audiotechnik, το οποίο αφίχθη στη χώρα μας για λογαριασμό της Pro Events, μόλις λίγες ημέρες πριν. Ούτως ή άλλως πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο σύστημα που η Γερμανική εταιρία πρωτοπαρουσίασε φέτος στην έκθεση Namm (Ιανουάριος 2019) και 3 μήνες αργότερα στην έκθεση prolight+sound της Φρανκφούρτης, όπου το είδαμε και το ‘περιεργαστήκαμε’ από κοντά.
Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα το νέο σύστημα της d&b audiotechnik, αφού αυτό αποτέλεσε το κυριότερο τεχνικό highlight και των δυο φεστιβάλ. Ένα σύστημα από το πάνω – ράφι (όπως απέδειξε και εμπράκτως κατά τη διάρκεια των δυο φεστιβάλ, όντας, αναλυτικό, διαυγές και ρεαλιστικό ηχητικά, με σχεδόν ‘ατελείωτο’ χαμηλό και απόλυτα διαχειρίσιμο σε πραγματικό χρόνο μέσω array processing) που αποτελεί ταυτόχρονα και μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελληνική αγορά.

d&b audiotechnikSL series (KSL)
Η νέα οικογένεια SL της d&b audiotechnik αποτελεί τη large format οικογένεια line array συστημάτων της εταιρίας, η οποία περιλαμβάνει ουσιαστικά δυο σειρές: τη μεγαλύτερη σειρά GSL που μετά ήδη ενάμισι χρόνο ζωής και τη μικρότερη και ολοκαίνουργια σειρά KSL που όπως είπαμε πραγματοποίησε πρόσφατα το παγκόσμιο ντεμπούτο της.
Η σειρά KSL λοιπόν είναι αυτή στην οποία επένδυσε δυναμικά η Pro Events αποκτώντας συνολικά 24 KSL8 και 4 KSL12 (για να μην μπερδεύεστε πρόκειται για ακριβώς ίδιες καμπίνες με διαφορά στην οριζόντια διασπορά καθώς το οριζόντιο διάγραμμα κάλυψης των KSL8 είναι 80 μοίρες, ενώ το αντίστοιχο των KSL12 είναι 120 μοίρες και ως είθισται προορίζονται για το κατώτερο τμήμα του array.

KSL8 & KSL12
Για να μη μπερδευτείτε, να ξεκαθαρίσουμε εξαρχής ότι οι κωδικοί 8 και 12 δεν ενδεικνύουν τις ίντσες των γούφερ, αλλά την κάλυψη της οριζόντιας διασποράς σε μοίρες (80 και 120 αντίστοιχα).
To KSL8 αποτελεί ένα ‘medium to large format’ line array 3 δρόμων, 7 μεγαφώνων με οριζόντια διασπορά 80 μοίρες, μέγιστο SPL 145dB και βάρος 58 κιλά.
Πιο αναλυτικά, το KSL8 φοράει δυο 10ιντσα γούφερ νεοδυμίου τοποθετημένα στην μπροστινή μπάφλα και άλλα δυο 8ιντσα γούφερ σε διάταξη side firing, τοποθετημένα δηλαδή στα πλάγια της καμπίνας. Το τμήμα mid-high είναι ομοαξονικό με το 8ιντσο driver των μεσαίων να φιλοξενεί ομοαξονικά δυο HF drivers των 1,4ιντσών (με 3ιντσο πηνίο φωνής) και αμφότερα να φορτίζονται από κυματοδηγό.  
Λόγω της συγκεκριμένης διευθέτησης των LF μονάδων (τα δυο 10ιντσας στην μπροστινή μπάφλα και τα δυο 8ιντσα στο πλάι), ο έλεγχος της κατευθυντικότητας διατηρείται από τις χαμηλότερες συχνότητες που παράγει το σύστημα έως το ανώτερο τμήμα του εκπεμπόμενου φάσματος στα 18 kHz. Ενδεικτικό της ευελιξίας του συστήματος είναι ότι σε εφαρμογές που θα χρειαζόταν ένα μικρότερο array, και το ArrayProcessing δεν είναι απαραίτητο, το KSL8 υποστηρίζει την επιλογή του συνδυαστούν δυο καμπίνες σε Line ή Arc mode. Οσον αφορά την οδήγησή του, γι’ αυτό αναλαμβάνει ο 4κάναλος D80 ο οποίος μπορεί να οδηγήσει είναι 2 καμπίνες KSL8(ή KSL12) σε ArrayProcessing, είτε 4 καμπίνες KSL σε Line ή Arc mode.
Οσον αφορά το KSL12 αυτό διαφέρει από το KSL8 μόνο ως προς την οριζόντια διασπορά του που ανέρχεται σε 120 μοίρες και στο μέγιστο SPL του που ανέρχεται στα 144dB (δηλαδή ένα dB λιγότερο από το KSL8).

ArrayProcessing
Μιας και το αναφέραμε πιο πάνω, καλό είναι να εξηγήσουμε με απλά λόγια τι είναι και τι κάνει η εν λόγω λειτουργία: πρόκειται για μια προαιρετική λειτουργία η οποία βασίζεται σε αλγόριθμους που υλοποιούνται μέσω πανίσχυρων φίλτρων προκειμένου να επιτυγχάνεται σε πραγματικό χρόνο αναπαραγωγής η βελτιστοποίηση του ηχητικού αποτελέσματος σε φασματικό και χωρικό επίπεδο (spectral/ spatial) μιας line array συστοιχίας ως προς την περιοχή κάλυψης του κοινού όπως ορίζεται από τη
κατακόρυφη γωνία κάλυψης αυτού.
Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται μέσω του λογισμικού προσομοίωσης ArrayCalc της d&b, καθώς μπορούν να οριστούν διάφορες παράμετροι (που αφορούν το αναπαραγόμενο ακουστικό φάσμα και το επίπεδο στάθμης)  σε επιμέρους περιοχές ακρόασης ενώ μπορούν να εφαρμοστούν ειδικές συνθήκες κάλυψης για συγκεκριμένες περιοχές, όπως ζώνες μειωμένης στάθμης.
Η λειτουργία ArrayProcessing εφαρμόζει έναν σύνθετο συνδυασμό φίλτρων FIR και IIR προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή γραμμική διασπορά και λειτουργία του συστήματος στα διάφορα τμήματα ενός venue.

SL-GSub
Τα sub της σειράς είναι τα SL-SUB και SL-GSUB που αποτελούν cardioid subwoofers με το SL-SUB να περιλαμβάνει rigging hardware που επιτρέπει την ανάρτηση έως και 14 καμπίνων, σε αντίθεση με το SL-GSUB (το οποίο είναι το sub που απέκτησε η Pro Events και ακούσαμε στα εν λόγω φεστιβάλ) που προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για ground stacked εφαρμογές.
Αμφότερα είναι αρχιτεκτονικής ανάκλασης χαμηλών και ‘φοράνε’ 3 γούφερ διαμέτρου 21" με μαγνήτες νεοδυμίου. Τα δυο γούφερ εδράζονται στην μπροστινή μπάφλα, ενώ το τρίτο εδράζεται σε δικό του θάλαμο (με δική του οπή ανάκλασης bass reflex) και εκπέμπει στο πίσω τμήμα της καμπίνας και οδηγείται από ανεξάρτητο κανάλι ενισχυτή σε σχέση με τα δυο μπροστινά γούφερ. Η απόκριση συχνότητας εκτείνεται από 33 - 84 Hz (για τα μπροστινά) και από 30 - 65 Hz για το πίσω.

Ο Θέμης Ρηγόπουλος της PRO EVENTS εφ’ όλης της ύλης για τις εν λόγω παραγωγές και το σύστημα της d&b
Περισσότερες όμως πληροφορίες για τις εν λόγω παραγωγές και το νέο σύστημα της d&b audiotechnik, θα μας δώσει ο Θέμης Ρηγόπουλος, υπεύθυνος του τμήματος Audio της PRO EVENTS… 

aLive: Θέμη, πως αποφάσισε η Pro Events να πραγματοποιήσει μια τόσο μεγάλη επένδυση? Αυτό σημαίνει ότι θα ‘ανοίξει’ περαιτέρω και το portfolio των event που θα εμπλέκεστε σε αμιγώς πιο συναυλιακές?
H ProEvents είναι μία εταιρεία με 37 χρόνια πείρα που ενώ μπορεί να μην ασχολείται ιδιαίτερα με το χώρο των συναυλιών, ασχολείται με πολύ μεγάλα και δημιουργικά events με πολλές τεχνολογικές καινοτομίες και απαιτήσεις. Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι να επενδύει στην καινοτομία και να ακολουθεί τις ανάγκες του πελατολογίου της και της αγοράς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Στόχος είναι λοιπόν να δουλεύει πάνω σε μεγάλα και «προχωρημένα» projects και να τα υλοποιεί με αρτιότητα και επαγγελματισμό.

aLive: Γιατί επιλέξατε την d&b και μάλιστα το συγκεκριμένο KSL σύστημα που κυριολεκτικά μόλις παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο προσκήνιο?
Η ProEvents επιλέγει την d&b και την εμπιστεύεται εδώ και πολλά χρόνια. Θέλαμε ένα σύστημα για να μπορούμε να καλύψουμε ανάγκες για μεγάλα events και μόλις ανακοινώθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές του εντυπωσιαστήκαμε. Το σύστημα διαθέτει ένα 2-way active σχεδιασμό που συνδυάζει τη γεωμετρία της καμπίνας, τη θέση των μεγάφωνων και το preset του ενισχυτή για να πετύχει ένα σύνολο με καρδιοειδές πολικό διάγραμμα εκπομπής πράγμα που σημαίνει ότι εξασφαλίζεις μηδενική οπίσθια ακτινοβολία άρα και ένα ήσυχο stage ενώ παράλληλα με το Array processing μπορείς να κατευθύνεις τον ήχο ακριβώς στα σημεία που θέλεις μέσα στο χώρο.  Επίσης, με τα applications που σου δίνει η εταιρεία μπορείς να ελέγξεις και το ποσοστό θορύβου στην ευρύτερη περιοχή (noise calc).

aLive: Το σύστημα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πλατεία νερού πρώτα στα πλαίσια του PRIMER festival και λίγες μέρες μετά στα πλαίσια του EJEKTfestival. Aς αρχίσουμε από το Primer που είχε DJing προσανατολισμό. Πως τοποθετήσατε, σετάρατε και διαχειριστήκατε το σύστημα και ποιες οι εντυπώσεις σου από αυτό…
Γνωρίζοντας των αναμενόμενο αριθμό θεατών βάσει των εκτιμήσεων της παραγωγής, σχεδιάσαμε στο πρόγραμμα της εταιρείας (Array Calc) το χώρο, βάλαμε όλες τις παραμέτρους και στήσαμε 28 KSL 8 και 4 KSL12 (main array), 8 Y8 Outfill, 6 Y10 P και 2 V10P σαν Frontfill. Επιλέξαμε να κάνουμε SUB Array σε 9 stuck των 2 SL Sub δηλαδή σύνολο 18 SL Sub. Όλο το σύστημα το διαχειριζόμασταν μέσα από το R1 μέσω Dante ενώ το main PA και τα Outfill παίξανε με Array processing. Επίσης το σύστημα διαθέτει, ειδικό όργανο μέτρησης θερμοκρασίας και υγρασίας βάσει του οποίου κινούμασταν ανάλογα.

aLive: Ποιες ήταν οι εντυπώσεις της παραγωγής από το σύστημα αλλά και τη γενικότερη παρουσία της εταιρίας σας και των συνεργατών σας σε αυτό?
O παραγωγός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εταιρεία και τους συνεργάτες μας, τόσο για το ηχητικό αποτέλεσμα όσο και για το σχεδιασμό του φωτισμού και την παραγωγή βίντεο. Συγκεκριμένα ανέφερε: 
“Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους για χτες!!!! Ήταν όλα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ !!! Συγχαρητήρια σε όλους ! Και παρακαλώ να τα μεταφέρεται σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό! Πήγαμε σε άλλο level και το αναγνώρισαν όλοι! Σε όλα τα επίπεδα ! Μπράβο guys!!! Του χρόνου πάμε για ακόμα καλύτερα / μεγαλύτερα πράγματα!!”

aLive: Λίγες μέρες μετά στον ίδιο ακριβώς χώρο μια εντελώς διαφορετική παραγωγή: EJEKT festival με σχεδόν 3πλάσιο κόσμο από το PRIMER (περίπου 30.000) και headliners τους πρωτοκλασάτους the Cure που (και) φέτος είναι headliners στα περισσότερα κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου. Τι διαφοροποιήσατε στο set-up του συστήματος και γιατί? 
Με 30,000 θεατές φυσικά η αντιμετώπισή μας ήταν διαφορετική. Ως εκ τούτου, ενισχύσαμε τα Outfills, βάλαμε delay και «απλώσαμε» περισσότερο τα sub για να μπορέσουμε να έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα και για τους θεατές που βρίσκονταν στο πλάι. Πιο συγκεκριμένα, προσθέσαμε 4 Y8 και 4 Y12 στα outfill και 8 Υ8 και 4 Υ12 στο delay.

aLive: Και μετά το Live ποια ήταν η γνώμη τους, ειδικά του Foh ηχολήπτη των Cure που ήταν αυτός που το είχε στα χέρια του για περίπου 2,5 ώρες αλλά και το ‘πίεσε’ περισσότερο.
Οι  τεχνικοί ήχου των Cure έφτασαν στο χώρο στις 8 το πρωί, έστησαν τις κονσόλες και το πατάρι τους μέσα σε 2 ώρες και από τις 10:00 έως τις 11:00 έγινε το sound check. Τελειώνοντας ο FOH ηχολήπτης ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι η δουλειά είναι εύκολη όταν δουλεύεις με ένα τέτοιο σύστημα.  Όλοι έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι, μας ευχαρίστησαν πολλαπλά για την άψογη συνεργασία και την ποιότητα του εξοπλισμού, όχι μόνο για τον ήχο αλλά για την ανάλυση του Led Wall και για τα φώτα. Να επισημάνω εδώ ότι ο Βαγγέλης Δεληβασίλης ήταν ο lighting designer και των δυο φεστιβάλ. 

Το αμέσως επόμενο πρωί ο production manager των Cure μας έστειλε το παρακάτω testimonialI just wanted to say thanks again for a great job for our show. Everything we need was ready for us, crew were 100% and really good at their jobs. Please extend our thanks to all of them for a job well done. It was a pleasure to work with good professionals. Lighting, Video & Sound were all excellent for us, no problems or issues at all, a really good service from them. I hope I can come back again and work with you all in the future”

aLive: Πως πετύχατε αυτό το εξαιρετικό low end?
Με το Sub array που κάναμε τοποθετώντας 13 stuck, τα 5 στο κέντρο με 2 SL Sub και τα υπόλοιπα 4 δεξιά και 4 αριστερά με 1 SL Sub. Τα δύο στην άκρη τα είχαμε με γωνία κλήσης 15 και 20 μοιρών αντίστοιχα και όλα μαζί με έναν λοβό στις 80 μοίρες.

aLive: Και η δική σου γνώμη για το σύστημα μετά και το πέρας του EJEKT festival?
Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα και η επιλογή με δικαίωσε. Πετύχαμε ένα άρτιο αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα. Είναι ένα σύστημα με ταυτότητα που σου δίνει εξαιρετική ποιότητα ήχου, διαύγεια, ομοιογένεια στην οριζόντια διασπορά και εκτεταμένη απόκριση συχνότητας του ηχείου στις χαμηλές συχνότητες. Παράλληλα είναι ένα σύστημα του οποίου τη συμπεριφορά μπορείς να προσαρμόσεις με απόλυτη ακρίβεια ώστε να ικανοποιήσεις τις ανάγκες τις εκδήλωσης και του ακροατηρίου. Τέλος, σημαντικό για εμάς που κάνουμε αυτή τη δουλειά, είναι ένα σύστημα ελαφρύ που στήνεται εύκολα ακόμα και από 2 άτομα.

aLive: Αν δεν κατάλαβα λάθος, μου είπες ότι θα κάνετε και κάποιες ακόμα προσθήκες. Ποιες θα είναι αυτές?
Το συγκεκριμένο σύστημα έχει έρθει ολοκληρωμένο ακόμα και με τα καλώδια του. Η ζήτηση των επόμενων δύο χρόνων θα μας δείξει αν και σε τι είδους εξοπλισμό θα επενδύσουμε. Το σίγουρο είναι ότι η ProEvents είναι μια εταιρία που δεν της αρκεί να «βγάλει» μια δουλειά απλά ικανοποιητικά. Στοχεύει σε υψηλής ποιότητας projects με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό

Να επισημάνω κλείνοντας, ότι τα μηχανήματα είναι σίγουρα σπουδαία αλλά χωρίς τους ανθρώπους δε μπορείς να πετύχεις τίποτα.
Η συνεργασία μας με την Manos Backline Services και την DeltaTek ήταν άψογη, ενώ όσοι τεχνικοί εργάστηκαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Να επισημάνω εδώ ότι ο Βαγγέλης Δεληβασίλης ήταν ο lighting designer και των δυο φεστιβάλ. 
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του PRIMER και EJEKT FESTIVAL για την εμπιστοσύνη για την εξαιρετική συνεργασία.

Επειδή πολλοί τεχνικοί ήχου το αιτήθηκαν από το aLive, ιδού και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε στο PRIMER και στο EJEΚT Festival

PRIMER FESTIVAL

Main P.A. d&b KSL series system
28 x d&b audiotechnik KSL8 system
4 x d&b audiotechnik KSL12 system
14 x d&b audiotechnik D80 amplifier
4 x d&b audiotechnik DS10 network bridge

Sub Array
18 x d&b audiotechnik SL sub
9 x d&b audiotechnik D80 amplifier
2 x d&b audiotechnik DS10 network bridge

Frontfill
6 x d&b audiotechnik Y10P
2 x d&b audiotechnik V10P
2 x d&b audiotechnik D80 amplifier
2 x d&b audiotechnik DS10 network bridge

Outfill
4 x d&b audiotechnik Y8
4 x d&b audiotechnik Y12
2 x d&b audiotechnik D80 amplifier
2 x d&b audiotechnik DS10 network bridge

Monitor D&B Y series system Dj booth
6 x d&b audiotechnik Y8
2 x d&b audiotechnik V sub
2 x d&b audiotechnik D80 amplifier
1 x d&b audiotechnik DS10 network bridge

Audio desk
1 x Yamaha CL3
2 x Yamaha RIO 3224D stage box
1 x Digico SD12 (JBalvin band)
1 x Yamaha CL5

Led wall
90 m2 SGM quadra 2,9 pix (indoor)
60 m2 Lightking 5,9 pix (outdoor)                                                                                                
14 x SGM SL Pro led wall controller

Projection
(projection mapping)
1 x Barco UDX 4K 32 flex

Visual control
1 x Barco master event E2
1 x Barco EC 210 controller
1 x Dataton Watch Max
1 x Mac book Pro with playback Pro
1 x Mac book Pro with Mad Mapper

Fixtures
54 x Astera AX10 SpotMax
44 x Beam 7R
24 x GLP Impression X4 Bar 20
16 x Hybrid Beam 10R
12 x Ayrton MagicRing-R1
12 x Robe Robin Spiider
12 x SGM P5
12 x Clay Paky A.leda B-EYE K20
12 x Robe Robin MegaPointe
10 x Clay Paky Scenius Unico
8 x SGM X-5 led strobe
3 x Martin Mac 2000 profile ii
9 x Martin Atomic 3000

Control
1 x Grand MA 2 full size
1 x Grand MA on PC (back-up)
4 x MA2 4port nodes
1 x ACN 8port node

EJEKT FESTIVAL
Main P.A. d&b KSL series system
28 x d&b audiotechnik KSL8 system
4 x d&b audiotechnik KSL12 system
14 x d&b audiotechnik D80 amplifier
4 x d&b audiotechnik DS10 network bridge

Sub Array
18 x d&b audiotechnik SL sub
9 x d&b audiotechnik D80 amplifier
2 x d&b audiotechnik DS10 network bridge

Frontfill
6 x d&b audiotechnik Y10P
2 x d&b audiotechnik V10P
2 x d&b audiotechnik D80 amplifier
2 x d&b audiotechnik DS10 network bridge

Outfill
12 x d&b audiotechnik Y8
4 x d&b audiotechnik Y12
4 x d&b audiotechnik D80 amplifier
2 x d&b audiotechnik DS10 network bridge

Delay
8 x d&b audiotechnik Y8
4 x d&b audiotechnik Y12
3 x d&b audiotechnik D80 amplifier

Audio desk
1 x Midas PRO2
1 x Avid S6L
* Οι Cure έφεραν τις δικές τους κονσόλες ήχου, που ήταν μια AVID Venue D-Show Profile για το foh και μια DiGiCo SD5 για τα monitor

Led wall
72 m2 SGM quadra 2,9 pix (indoor)
72 m2 Lightking 5,9 pix (outdoor)                                                                                                
12 x SGM SL Pro led wall controller

Projection (projection mapping)
1 x Barco UDX 4K 32 flex

Visual control
1 x Barco master event E2
1 x Barco EC 210 controller
1 x Dataton Watch Max
1 x Mac book Pro with playback Pro
1 x Mac book Pro with Mad Mapper

Fixtures
24 x XM lite hybrid 10R
15 x GLP Impression X4 Bar 20
12 x Ayrton MagicRing-R1
18 x Robe Robin Spiider
12 x SGM P5
11 x Clay Paky A.leda B-EYE K20
10 x Robe Robin MegaPointe
10 x Clay Paky Scenius Unico
8 x SGM X-5 led strobe
5 x Martin Mac 2000 profile ii
20 x Martin Atomic 3000
10 x Blinder 4
30 x Blinder 2
4 x MDG max 5000 plus tyfan
2 x MDG max 3000 plus tyfan

Control
1 x Grand MA 2 full size
1 x Grand MA on PC (back-up)
4 x MA2 4port nodes
1 x ACN 8port node

Ευχαριστίες (αντί επιλόγου)...
Το aLive ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση και τη φιλοξενία την εταιρία PRO EVENTS και ειδικά το Θέμη Ρηγόπουλο για τις πληροφορίες και το γενικότερο συντονισμό αυτής της παρουσίασης, όλους τους εμπλεκόμενους τεχνικούς, φίλους και συναδέλφους σε ήχο, φώτα και visual, καθώς και τις επιμέρους εταιρίες που είχαν εμπλοκή στις δυο αυτές παραγωγές, για τις τεχνικές πληροφορίες, καθώς βεβαίως και την παραγωγή των EJEKT και PRIMER για τη δυνατότητα τεχνικής κάλυψης εκ μέρους του aLive, των εν λόγω άκρως επιτυχημένων φεστιβάλ. Ευχαριστούμε επίσης τα στελέχη της εταιρίας Telmaco (αντιπρόσωπο της d&b audiotechnik στη χώρα μας, καθώς και τα στελέχη της d&b audiotechnik που φιλοξενήθηκαν στο φεστιβάλ προκειμένου να επιμεληθούν μαζί με τους τεχνικούς της Pro Events, το set-up του συστήματος). Εις το επανιδείν…

Επαφή
PRO EVENTS

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση