Διαφήμιση
Κυριακή, 31 Μάρτιος 2019 19:27

Τι θα δούμε στην Prolight+sound 2019?

Άλλη μια έκθεση Prolight+sound / Musikmesse ανοίγει τις πόρτες της στη Φρανκφούρτη, την Τρίτη 2 Απριλίου, και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Ελληνικό και παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα υψηλό για την έκθεση, τις τεχνολογίες και τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν εκεί.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι και φέτος θα είναι πολλοί οι Ελληνες επαγγελματίες του ήχου, του φωτισμού, του visual και της μουσικής τεχνολογίας, που θα παραβρεθούν στις εκθέσεις Prolight+sound και Musikmesse.

Για την καλύτερη ενημέρωση όσων επισκεφθούν τις φετινές εκθέσεις της Φρανκφούρτης, το aLive συγκέντρωσε όλα τα δελτία τύπου που του έστειλαν οι κατασκευαστές (όσοι εξ’ αυτών έστειλαν σχετική ενημέρωση) και σας παρουσιάζει εν συντομία τα νέα προϊόντα και τις τεχνολογίες που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στη φετινή έκθεση (οι εταιρίες και τα προϊόντα αναφέρονται με τυχαία σειρά). Σημειωτέον ότι πάρα πολλοί κατασκευαστές δεν ανακοινώνουν λεπτομερώς τα προϊόντα που θα παρουσιάσουν ‘επενδύοντας’ στο στοιχείο της έκπληξης…

Μερικά από τα Νέα προϊόντα που θα δούμε στη φετινή Prolight+sound 2019

Austrian Audio
Ισως το απόλυτο ντεμπούτο και λανσάρισμα της έκθεσης, καθώς εδώ δεν μιλάμε μόνο για λανσάρισμα νεών προϊόντων αλλά για το λανσάρισμα μιας εταιρίας και μάλιστα μιας νέας εταιρίας με μεγάλη ιστορία.
Η νεοσύστατη Austrian Audio (προφανώς είναι περιττό να επισημάνουμε τη χώρα προέλευσης και την έδρα της εταιρίας που είναι στη Βιέννη) θα λανσάρει επίσημα το brand της αλλά και τα πρώτα προιόντα της στην έκθεση ProLight+sound της Φρανκφούρτης (2-5 Απριλίου στο Messe Frankfurt). 
H εταιρία θα παρουσιάσει τις πρώτες σειρές των επαγγελματικών της μικροφώνων τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δούν και κυρίως να ακούσουν από κοντά με τη χρήση του Aurora High-Volume & High-Precision ενός automated testing system που ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο προϊόν που ανέπτυξε η Austrian Audio ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι.
Όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρία το Engineering and Development Team της Austrian Audio απαρτίζεται από 15 μηχανικούς που μετρούν συνολικά εμπειρία 355 ετών.

Outline
H Outline θα παρουσιάσει το Monaco 215 CX Self-Powered point-source σύστημα 2,5 δρόμων, με 2 x 15” woofers και ένα ομοαξονικό 3” compression driver.
Θα δείξει επίσης την Ki-Series (θα περιλαμβάνει δυο μοντέλα, το Ki-12 και Ki-10). Τι είναι; ευέλικτα και compact ηχεία για installation εφαρμογές.
Ντεμπούτο θα κάνουν και τα V10 / V15 KITS που αποτελούν προσιτές λύσεις PA…
Η πλατφόρμα Newton δε σταματάει να επεκτείνεται. Η εταιρία ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του νέου v.93 firmware καθώς και τη νέα software έκδοση 1.8.2 για την ασύρματη εφαρμογή ελέγχου ‘Dashboard’ της πλατφόρμας…

KV2 Audio
Η KV2 Audio θα πραγματοποιήσει το παγκόσμιο λανσάρισμα του πλέον compact ηχείου της. Και το όνομα αυτού, ESD Cube ultra-compact που φοράει ένα 5-inch μεγάφωνο με καινοτόμο πηνίο φωνής (χρησιμοποιεί την τεχνολογία Active Impedance Control), που σύμφωνα με την εταιρία το που σύμφωνα με την εταιρία του χαρίζει διευρυμένη συχνοτική απόκριση και δυναμική περιοχή σε συνδυασμό με ιδιαίτερα χαμηλή παραμόρφωση που το καθιστούν μοναδικό στην εν λόγω κατηγορία…

Avid
Η Avid (Hall 8, Stand F86) θα παρουσιάσει όλη τη νέα γκάμα των μίξερ της σειράς S6L (S6L-48D, S6L-16C, and S6L-24C κλπ) για live sound εφαρμογές και studio systems, ενώ θα φιλοξενήσει και αρκετούς VIP engineers (όπως ο Chris Madden που μιξάρει Anastacia, Pink, Jesse J, Sade και ο Marko Vujovic που βρίσκεται στο FOH των Korn, Bushido, Nina Hagen κλπ) που θα παρουσιάζουν τις δυνατότητες των μίξερ της εταιρίες, τα οποία άλλωστε χρησιμοποιούν και στα Live τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιάζονται πολλαπλά demos με Avid Pro Mixing Solutions…

Zero 88
H Zero 88 θα παρουσιάσει τα εξής νέα προϊόντα: το Betapack 4, τον ZerOS Server (ένα προιόν με 3 διαφορετικές χρήσεις), νέα Data Distribution products και το πλεον πρόσφατο ZerOS 7.9.5 software για όλες τις ZerOS consoles.

Penn Elcom
4 συνολικά νέα προϊόντα θα δείξει η Penn Elcom στη φετινή Prolight+Sound 2019 (stand C43 / Hall 4). Αυτά είναι τα νέα UltraFlite case panels,  το νέο VulcanTM Shockmount Chassis, μια νέα σειρά από τα MOL της Penn και τέλος ένα νέο yellow cover cable protector.

L-Acoustics
Η L-Acoustics θα παρουσιάσει ένα νέο ‘κλιμακωτό’ σύστημα που θα απευθύνεται στη rental αγορά και για το οποίο δεν ανακοινώνει απολύτως καμία λεπτομέρεια. Μας λέει απλά ότι θα το δούμε στο booth της (H85 / Hall 8.0).
Μας ενημερώνει επίσης ότι θα υπάρχουν demos (καθημερινά στο demo room 'Symmetrie 2+3', στον 1ο όροφορ της Galleria) και θα παρουσιαστούν αναβαθμίσεις όσον αφορά την τεχνολογία L-ISA Immersive Hyperreal Sound Technology, ενώ θα ανακοινωθούν και λεπτομέρειες για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν σε παγκόσμια κλίμακα…
Επίσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4/4 ένα και μοναδικό demo για τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα Milan…

AV Stumpfl
H AV Stumpfl θα παρουσιάσει μια νέα διευρυμένη σειρά των PIXERA Media Servers, όπως τον νέο PIXERA mini, μια ευέλικτη και ultra-compact έκδοση της νέας γενιάς πανίσχυρων media servers της, καθώς το επίσης νέο PIXERA v1.0 software.
Θα δείξει επίσης και νέα συστήματα Projection Screen όπως το AT64-SHIFT screen system leg.

Robe
Η Robe γιορτάζει τα 25χρόνια της στη φετινή Prolight+Sound 2019. Ετσι λοιπόν, στο booth της (Hall 12 / Booth D10) θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό και θεαματικό live show, που θα περιλαμβάνει την τριλογία “Lost Worlds” που ξεκίνησε στην έκθεση PLASA 2018 του Λονδίνου. Φυσικά θα υπάρχουν και πολλά νέα προιόντα, όπως τα T1 Profile + T1 Profile FS, το νέο MSL (Multi-Spectral Light) LED light source, το T1 Wash (σχεδιασμένο για θέατρο, τηλεόραση και touring), το iPointe, το SilverScan που είναι επετειακό για 25 χρόνια της εταιρίας, καθώς και τα Eminere 1, 2, 3 & 4 που προ0ρίζονται για ‘αρχιτεκτονική’ και entertainmet χρήση, καθώς και το αμιγώς αρχιτεκτονικό Robe Anolis Divine 72…

Fohhn
Η Fohhn θα παρουσιάσει νέα concert sound προϊόντα και ένα νέο πρόγραμμα ακουστικής προσομοίωσης που ανέπτυξε ολοκληρωτικά η ίδια.
Το Focus Venue που θα κάνει ντεμπούτο στη Φρανκφούρτη είναι ένα modular beam steering σύστημα για concert sound εφαρμογές.
Ντεμπούτο θα κάνει και το PS-800 που αποτελεί flyable 18-inch subwoofer.
Δυο νέοι DSP-controlled CLASS D amplifiers με αποθέματα ισχύος 4 x 2000 W και 2 x 4000 W θα ενταχθούν στο δυναμικό της εταιρίας, μαζί με τους επίσης νέους DI-4.2000 και and DI-2.4000 που προσφέρουν DSP input & output processing.
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό προιόν είναι και το νέο software ακουστικής προσομοίωσης υψηλής ακρίβειας που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά η Fohhn, με εφαρμογές σε arenas και concert halls.

MA Lighting
Η MA Lighting θα παρουσιάσει τη νέα έκδοση του grandMA3 software, ενώ όλα τα μοντέλα grandMA3 θα είναι διαθέσιμα για hands-on demo σε Mode2 και Mode3. Επίσης οι επισκέπτες θα βρουν ένα πλήρες overview των networking λύσεων της εταιρίες για events και fixed installations.
Επιπλέον η MA θα παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο grandMA3 xPort Node.
Παράλληλα το νέο ανοικτό πρωτόκολλο GDTF (General Device Type Format) που αναπτύχθηκε από κοινού από τις Vectorworks, Robe lighting και MA Lighting θα παρουσιαστεί από τα στελέχη της MA, ενώ θα παρουσιαστεί και το MVR (My Virtual Rig) file format που χρησιμοποιείται προκειμένου να μοιράζεται δεδομένα (για μια ή πολλές σκηνές) μεταξύ μιας φωτιστικής κονσόλας, ενός visualizer κι ενός CAD προγράμματος ή αντίστοιχων εργαλείων, και βασίζεται σε GDTF φορμά. 

Lawo
Η Lawo στην Prolight+Sound 2019 θα παρουσιάσει την 3η γενιά μιας mc²56 IP-based κονσόλας με 48-fader, καθώς και μια mc²36 all-in-one live mixing desk σε έκδοση με 24-fader. Επιπλέον, η εταιρία θα παρουσιάσει τους A stage live-performance AoIP interfaces στην έκθεση, ενώ οι επισκέπτες τους περιπτέρου της Lawo θα μάθουν περισσότερα για το  V pro8, 8-channel video processing toolkit, που υποστηρίζει διαφορετικά φορμά εικόνας καθώς και MADI audio signals.

DPA Microphones
Η DPA Microphones θα παρουσιάσει στη Φρανκφούρτη το νέο της d:fine CORE 6066 Subminiature Headset Microphone που προορίζεται για όποιον επιθυμεί μέγιστη ελευθερία και ευελιξία στη σκηνή.

d&b audiotechnik
Η d&b audiotechnik θα παρουσιάσει τα συστήματα GSL και KSL Systems της σειράς SL Series. Ντεμπούτο θα κάνει το μικρού φορμά και χαμηλού προφίλ sub B8-SUB/ Bi8-SUB.
Στην Prolight + Sound η εταιρία θα δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το πρωτόκολλο Milan καθώς και για το DS20 audio network bridge, το πρώτο προϊόν της εταιρίας που υποστηρίζει πρωτόκολλο Milan. Φυσικά θα πραγματοποιηθούν demos του d&b Soundscape στο Panorama hall του Messe Forum.

Powersoft
Η Powersoft μας ενημέρωσε ότι στα πλαίσια της Prolight + Sound 2019 (G40, Hall 8.0) θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τον νέο X4L, μια 4κάναλη πλατφόρμα ενίσχυσης ειδικά σχεδιασμένη να αποδίδει peak voltages έως 300 V για την οδήγηση των εξαιρετικά ‘βατοβόρων’ array και subwoofer configurations.
Επίσης θα παρουσιάσει τον LOTO, ένα 1-2 in / 4 out επεξεργαστή, ειδικά σχεδιασμένο να υποστηρίξει διευρυμένης και απαιτητικές DSP λειτουργίες για οποιοδήποτε powered προϊόν της αγοράς. Τέλος θα παρουσιαστεί το DSPLite ETH, που αποτελεί την Ethernet έκδοση του στάνταρ USB DSPLite.

Meyer Sound
H Meyer Sound θα συμμετέχει ξανά (μετά από μερικά χρόνια απουσίας) στην Prolight + Sound 2019 με ένα διαφορετικό concept στο Sonic Lounge (θα βρίσκεται στο Portalhaus level Via, Room Frequenz 1) όπου οι επαγγελματίες του ήχου θα μπορούν να χαλαρώσουν και ταυτόχρονα να έρθουν σε επαφή με τα στελέχη της εταιρίας.
Εκεί θα πραγματοποιούνται καθημερινά demo της νέας πλατφόρμας Spacemap LIVE spatial mixing της εταιρίας, ενώ θα παρουσιαστούν και τα προϊοντα της εταιρίας με πρώτο και καλύτερο το νέο ULTRA-X40 που αποτελεί τη νέα point source ναυαρχίδα της εταιρίας.

RCF
Η RCF στην Prolight+Sound (Hall 8.0 - Booth J80) θα παρουσιάσει όλα τα νέα προϊόντα από τις διαφορετικές της προϊοντικές σειρές.
Σ’ αυτά περιλαμβάνονται νέα συστήματα από τις σειρές HDL,  D-LINE και TT+ καθώς και μια νέα σειρά ηχείων, η COMPACT M.
Επίσης, η RCF ανακοίνωσε (στις 27 Μαρτίου) τη νέα έκδοση 3.1 του RDNet Networked  Management System που διαθέτει σημαντικές αναβαθμίσεις όπως μεταξύ άλλων, απευθείας έλεγχο του on-board hi-pass filter, νέες λειτουργίες Shape Designer και Bass Shaper και πολλές ακόμα νέες δυνατότητες και λειτουργίες που καθιστούν το γνωστό πρόγραμμα ελέγχου και διαχείρισης της RCF ακόμα πιο πλήρες και ευέλικτο.

Ενεργή συμμετοχή θα έχει και στα καθημερινά outdoor demos με τα εξής συστήματα στις εξής ώρες (ανά ημέρα):
10:30 - 10:40 HDL 26-A
12:30 - 12:40 HDL 50-A 4K
14:30 - 14:40 HDL 26-A
16:30 - 16:40 HDL 50-A 4K
Όλα τους θα συνοδεύονται από τα SUB 9006-A subwoofers.

Yamaha και Nexo
Η Yamaha θα παρουσιάσει στη Φρανκφούρτη (F50, Hall 8.0) όλη τη γκάμα των ψηφιακών της μίξερ, RIVAGE PM10 και PM7, CL, QL και TF series, ενώ στο ίδιο booth θα φιλοξενούνται και τα νέα προϊόντα της Nexo. 
Η Nexo γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια της και θα σας υποδεχτεί στο κοινό της περίπτερο με τη Yamaha με πολλές εκπλήξεις και ένα ολοκαίνουργιο προϊόν, το GEO M 12 που πραγματοποίησε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην πρόσφατη έκθεση Namm.

Adamson
H Adamson Systems Engineering θα διευρύνει τη δημοφιλή της σειρά S-Series, τη σειρά των compact sub της, και των touring ηχείων της.
Συγκεκριμένα θα παρουσιάσει τη σειρά S7 ultra-compact two-way full-range line array και τα S118 subwoofer που αποτελούν τον ιδανικό συνοδό της σειράς S7, καθώς και τα full-range point source ηχεία S7p και S10p.

Allen & Heath
Η Allen & Heath θα παρουσιάσει στη Φρανκφούρτη (Hall 8.0 Booth #G50) μερικά από τα ultra-compact dLive touring συστήματά της στην Prolight + Sound, καθώς τα dLive Wings systems αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλείς λύσεις για εφαρμογές compact touring. 
Θα παρουσιαστεί η επίσης compact επιφάνεια C1500. Επίσης, η Allen & Heath ανακοίνωσε πρόσφατα το firmware update, V1.8 για την κορυφαία σειρά ψηφιακών μίξερ dLive της εταιρίας. Μέσω της εν λόγω αναβάθμισης λογισμικού προστίθενται σημαντικές νέες δυνατότητες και λειτουργίες (MCAs και Talkback Groups, νέο DEEP processing plug-in the OptTronik, καθώς και αναβαθμίσεις που αφορούν το monitoring όπως Mix Control Association κλπ).

Kinesys
Στο booth της Kinesys θα παρουσιαστεί η νέα κονσόλα Vector που μέσω ενός διπλού hoist Apex συστήματος θα ελέγχει μια ‘ιπτάμενη’ οθόνη μεγάλων διαστάσεων που θα βρίσκεται πάνω από το booth της εταιρίας. Θα παρουσιαστούν επίσης οι δημοφιλές DigiHoist fixed speed chain motor controllers και η σειρά Elevation με τα μοτέρ μεταβλητής ταχύτητας.

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση