Διαφήμιση
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 11:21

Οι New Kids On The Block περιοδεύουν με μικρόφωνα της DPA σε φωνές και όργανα…

Ο Front of house engineer των New Kids On The Block, είναι ο Kevin Elson που στο παρελθόν έχει κολλήσει εκατοντάδες ένσημα στο Live με μπάντες όπως οι Journey, Van Morrison, Michael Jackson, Aerosmith, Mr. Big, Lynyrd Skynyrd, Foreigner, Bush, Jewel, Carole King, Europe και πολλοί άλλοι. Ο Elson ξεκίνησε να μιξάρει τους New Kids On The Block το 2011 και η φετινή Total Package Tour είναι η 5η περιοδεία που κάνει με τη μπάντα…

Ο Elson λοιπόν, επέλεξε τα μικρόφωνα της DPA για τη φετινή παγκόσμια περιοδεία «Total Package Tour» της διάσημης boy band. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί τα d:facto 4018 για τα φωνητικά και τα d:vote 4099 instrument mics για τα όργανα. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, τα μικρόφωνα της DPA του τα σύστησε στην πράξη πριν από μερικά χρόνια ο Eddie Caipo, όταν δούλευαν μαζί στην περιοδεία της Christina Aguilera και θυμάται ότι εκεί χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τα d:vote 4099 στα toms.
Στη συνέχεια δοκίμασε ένα d:facto 4018 σε μια solo εμφάνιση ενός από τους τραγουδιστές των New Kids και έμειναν και οι δυο τόσο ενθουσιασμένοι που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω μικρόφωνο σε όλα τα φωνητικά της μπάντας στην επόμενη μεγάλη περιοδεία.

Ετσι λοιπόν στη φετινή Total Package Tour, χρησιμοποιεί τα d:facto 4018 για όλα τα φωνητικά των New Kids, ενώ το d:vote 4099 δεν το αλλάζει από τα toms, καθώς όπως αναφέρει το μικρόφωνο εκτός από τον ρεαλιστικό ήχο του, κυριολεκτικά απομονώνει τα toms από τα ‘πιατίνια’ του ντράμς σετ, έχοντας έτσι καθαρότερη μίξη σε όλο το kit.
Αλλωστε όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ένας από τους λόγους που προτιμάει τα μικρόφωνα της DPA είναι ότι σχεδόν εξαλείφουν το ambient noise και το feedback και αυτό αφορά κυρίως τα μικρόφωνα των φωνών, που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για μια μπάντα ‘φωνητικών’ όπως οι New Kids On The Block, που αρκετά συχνά σε κάθε συναυλία τραγουδάνε όλοι μαζί μέχρι και 30 μέτρα μπροστά από το PA.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μικρόφωνα της DPA θα σας δώσουν στην Audio & Vision…

Επαφή
Audio & Vision

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση