Διαφήμιση
Τετάρτη, 03 Απρίλιος 2019 10:16

Prolight+sound 2019: Δημιουργική & απαραίτητη

του Βασίλη Λαδονικόλα

Η Prolight+sound άνοιξε χθες τις πόρτες της (2-5 Απριλίου), πιστή στο ραντεβού της για ακόμα μια χρονιά, εδώ στο Messe Frankfurt αποδεικνύοντας το αυτονόητο που μέσα στα trend της εποχής τείνουν κάποιοι να ξεχάσουν: το πόσο σημαντική, χρήσιμη και απαραίτητη είναι για όσους κινούνται επαγγελματικά στην ‘βαριά πλευρά’ της βιομηχανίας του entertainment και για όσους το Live, το touring και τα shows δεν είναι απλά ‘δουλειά’, αλλά τρόπος σκέψης και τρόπος ζωής. Αυτή είναι και θα είναι διαχρονικά η σημαντική παρακαταθήκη και το σήμα κατατεθέν αυτής της έκθεσης που αποδεικνύει ότι θα εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, μαζί βεβαίως και με άλλες σημαντικές και εξίσου επιδραστικές για τον ευρύτερο κλάδο, εκθέσεις.

Στη φετινή Prolight+sound 2019 τη διαφορά δεν κάνουν μόνο τα νέα προϊόντα και οι τεχνολογίες, αλλά τα παράλληλα event, τα σεμινάρια και οι εκδηλώσεις, οι οποίες είναι τόσες πολλές και ενδιαφέρουσες που θα χρειαζόταν κάποιος το διπλάσιο χρόνο για να τις παρακολουθήσει. Μου έκανε εντύπωση ότι το κοινό που βρίσκεται στην έκθεση, ξέρει ακριβώς γιατί είναι εδώ και ρουφάει έως το μεδούλι τα πάντα: πληροφορίες, ενημέρωση, σεμινάρια, ακροάσεις, συζητήσεις, κουτσομπολιά του χώρου, τα πάντα. Σε όσα σεμινάρια πρόλαβα να παραβρεθώ την πρώτη μέρα της έκθεσης, τα παρακολούθησα όρθιος καθώς ήταν όλα γεμάτα από κόσμο. Αντίστοιχο κόσμο είδα και στις ακροάσεις των συστημάτων του εξωτερικού χώρου που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προτείνω όσοι βρίσκεστε Φρανκφούρτη να πάτε να ακούσετε προσεκτικά.

Το stereo τελειώνει(;) – το Immersive sound έρχεται!
Ο όρος Immersive και ‘Immersive Technnologies’ ακούγεται όλο και πιο συχνά στη φετινή prolight+sound 2019, καθώς οι προχωρημένες και εμπνευσμένες παραγωγές του εξωτερικού δείχνουν έτοιμες να επενδύσουν σε αυτό (κάποιες το έχουν ήδη κάνει) και τα αποτελέσματα είναι άμεσα σε όλο το φάσμα της τεχνολογίας.
Ολοένα και περισσότεροι παίκτες προσπαθούν με κάθε τρόπο να μπουν στον ‘Immersive’ αγώνα δρόμου που φαίνεται ότι ξεκινά και όπως αποδεικνύει το ‘Immersive Technology Forum’ που πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης εδώ στην Prolight + Sound 2019, δεν αφορά μόνο το audio αλλά και το visual. Είναι γεγονός ότι, όσον αφορά το audio είχαν γίνει αξιόλογες προσπάθειες πολυκαναλικού ήχου και στο παρελθόν, απ’ ότι φαίνεται όμως τώρα έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες αλλά και οι επιέρους τεχνολογίες και συνεργασίες και το Immersive ήρθε για να μείνει…

Νέα (και στοχευμένα) προϊόντα...
Αρκετά και σημαντικά είναι τα νέα προϊόντα που παρουσιάζονται εδώ στην Prolight + Sound 2019, χωρίς όμως να παρακολουθούμε τον ‘πυρετό’ άλλων εποχών. Οι εταιρίες παρουσιάζουν προϊόντα στοχευμένα και με συγκεκριμένη στρατηγική, ενώ είναι δεδομένη η ‘επένδυση’ όλων και στο installation τμήμα της δουλειάς και η επένδυση στα event με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Η βαριά βιομηχανία του entertainment lighting και του stage στο ολοκαίνουργιο Hall 12
Φώτα, ‘σίδερα’, παρελκόμενα, εφέ και τεχνολογία event είναι το δυνατό χαρτί της Φρανκφούρτης, αφού όλα αυτά μπορεί κανείς να τα δει μόνο εδώ και σε καμία άλλη έκθεση. Αρκετά είναι και φέτος τα καινοτόμα προϊόντα και κυρίως οι λύσεις που προτείνουν οι εταιρίες στον τομέα των παρελκομένων, της σκηνής, των εγκαταστάσεων, του φωτισμού και των εφέ γενικώς και κυριολεκτικά η καρδιά της έκθεσης χτυπάει κυρίως στο υπερσύγχρονο Hall 12 (και τους 2 ορόφους).

Περισσότερα και αναλυτικά νέα από τις Prolight + Sound και Musikmesse 2019 θα βρείτε στο aLive όλες τις επόμενες ημέρες, αφού τα νέα προϊόντα είναι πολλά και θα τα παρουσιάσουμε (όσα προλάβουμε να δούμε από κοντά) αναλυτικά….
Stay tuned…

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση